kucyk Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zawilczak napisał(a): Okej :lol: , przeczytałem wszystkie Wasze opinie i jestem zdecydowany udac sie na zakup tego monitorka. Dzięki :D P.S. rozważałem jeszcze L1780Q, ale jednak 1740 dużo ładniejszy,a tego czasu reakcji to i tak bym nie zauwazył. 1461650[/snapback] czekamy na info dotyczące wrażeń z jazdy na nowym panelku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Czołem, mam już monitorek, jeszcze oprocz podlączenia nic nie zrobiłem, więc spostrzezeniami nie moge sie podzielic ale musialem sie pochwalic :D SUPER! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Dostałem lg 1740p. Monitorek fajny szczególnie po przesiadce z 15 Samtrona który miał 5 lat. Niestety odczuwam delikatny bul oczu po przesiadce, na CRT tego nie miałem. Możę to przez ustawienia albo moje oczy muszą się przezwyczaić do tego typu monitora?? Ustawienia aktualnie mam to takie jak ktoś już polecał czyli: JASKRAWOŚĆ: 60 KONTRAST: 60 GAMMA: - 50 Może ktoś poda jak ma poustawiane wszystkie ustawienia w f*engine czyli: -->movie -->normal -->user -->text Czy może lepiej zostawić te standardowe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Sam początkuje z tym monitorkiem, lecz odnosnie bolacych oczu, radzil bym zmniejszyc jaskrawosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 WoofeR napisał(a): Sprawdź: Jaskrawość - 30 Kontrast - 46 Gamma - -50 Temp: 6500 Wędług mnie po przesiadce z crt są najlepsze... :) 1468828[/snapback] Właśnie testuje. Narazie mnie nie bolą. Może to tylko przemeczenie albo oczy muszą się przyzwyczaić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelemvor Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 ja tam mam fabryczne z e-engine i jestem zadowolony ;p idealny obras na jaskrawosci 100 ;p btw. mialem ciemny crt to po co mam miec ciemny lcd ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 (edytowane) Nie jestem pewien, bo moje doświadczenie z lcd b. małe, ale chyba mam walniętego piksela (a może subpiksela?). :cry: Jak rozpoznac i co w zwiazku z tym zrobic? :mellow: Wygląda jak paproch (napewno nim nie jest :cry: ) Blady (nie podświetlony) CZY TO "ZDECHLAK"??? :blink: Edytowane 29 Maja 2005 przez zawilczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 :lol: :lol: :lol: Starlem padnietego piksela :lol: UFF, niezly brudek... :D Wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 zawilczak napisał(a): :lol: :lol: :lol: Starlem padnietego piksela :lol: UFF, niezly brudek... :D Wszystko ok. 1470185[/snapback] Padnięty piksel nie mozę być biały :D tylko czarny :D :D A subpiksel jest w kolorach RBG :D , no chyba że trzy subpiksele zaczynają świecić jednocześnie w tym samym miejścu i nie gasnąć wcale to wtedy możemy mieć białego subpiksela :lol: Ale prawdopodobieństwo takiego wydarzenia (3 subpiksele w jednym punkcie) jest mniejsze niż wygrana w totka :mur: :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 (edytowane) Okej, teraz rozumiem :rolleyes: Następnym razem nie będę tak panikował. Dzięki :) Edytowane 30 Maja 2005 przez zawilczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Nie macie co panikowac, ja mialem swiecacy subpiksel i byl mocno widoczny :). Poprostu raz na jakis czas odpalcie bialy i czarny obraz (np. tapete) i zobaczycie czy jest problem z matryca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Dru, jak jest z tymi ciemnymi grami typu Doom 3? Kiedyś zadawałeś to pytanie, ale chyba nikt Ci nie odpowiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 no tak to jest jak się liczy, że ktoś odpowie a tu każdy zlewa, ale ja taki nie jestem ;-) z ciemnymi grami nie ma żadnego problemu-grałem na tym monitorku w Chronicles of Riddick i tam były momenty nawet bardzo ciemne i nie zauważyłem żeby coś było źle wyświetlane-za ciemno, czy za jasno także ów monitor także do gier jest stworzony (oczywiście do innych rzeczy też) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Pełen komfort przy oglądaniu filmów? B) (głównie chodzi mi o kolory) Pytam, bo jutro chyba się po niego wybieram Edytowane 31 Maja 2005 przez luk.drob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 luk.drob napisał(a): Pełen komfort przy oglądaniu filmów? B) (głównie chodzi mi o kolory) Pytam, bo jutro chyba się po niego wybieram 1474906[/snapback] No ja widzialem roznice w palecie kolorow w filmach kompresowanych xvid/divx. Jak sie oglada film z bliska ( w odleglosci normalnego korzystania: 0,5m - 1m) to widac na powierzchniach o "podobnej" barwie granice miedzy kolorami (tzn. jak potrzysz w filmie np. na sciane roznie oswietlona, z cieniami, itp.) Ale jak siadam 1,5m-2m od lcd i ogladam filmy to nie mam problemow zadnych. Mimo dosc "ciemnego" ustawienia panela aby bylo dobrze pod www, to nie jest za ciemno w filmach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 no potwierdzam, chociaż nie znam nikogo, kto by oglądał filmy w odległości 0,5 - 1 m od monitora, szczególnie, że panel ten ma 17 cali. Tak więc od 2 metrów i powyżej każdy siada od monitora szczególnie, że jednak Divx/Xvid jest kompresją stratną i na panelach LCD widać te wszelkie uproszczenia (chodzi mi o bliską odległość od ekranu, dalej już tego prawie nie widać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Żałujecie decyzji o kupnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 tak wczoraj siedziałem przed moim 1740P i tak pomyślałem sobie, że na 100 % nie żałuję w obecnej chwili tego, że kupiłem ten panel. I mówię to w pełni władz umysłowych :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelemvor Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 ja rowniez nie zaluje i jestem zachwycony tym produktem ; p pozdro ps. L1740P moim zdaniem jest idealny do gier tj bosko wyglada CS:Source i Half-Life 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) WoofeR napisał(a): Hehe również nie żałuje chociaż posiadam model niższy L1730B. Czy B od P różni się tylko: - wyglądem - PIVOTem - habem USB Czy może i matrycą? 1475765[/snapback] Hmm, L1740P nie ma ani pivotu, ani huba usb :). Czy zaluje ?? Chyba nie. Jednak zastanawialbym sie jeszcze nad innymi modelami, bo za ta cene mozna kupic monitory o podobnych parametrach, ale z wieksza iloscia bajerow (np. hub usb, pivot), a tutaj postawili na wyglad, na ktory podczas normalnej pracy i tak nie patrze - zwracam uwage tylko jak wchodze do pokoju :). Wady i zalety, ktore rzeczywiscie maja/mialy dla mnie znaczenie: + gwarancja (wymienialem juz z powodu swiecacego subpiksela :) ) - odwzorowanie kolorow (wciaz nie moge sobie dobrac optymalnych ustawien dla www, gier, filmow, rano/wieczor - wszystko naraz) Edytowane 2 Czerwca 2005 przez mateuszs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 mateuszs napisał(a): za ta cene mozna kupic monitory o podobnych parametrach, ale z wieksza iloscia bajerow (np. hub usb, pivot)Z chęcią wysłucham Twoich propozycji :) Jakie monitory masz namyśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falafel1 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Cytat Czyli L1730B i L1740P to jest to samo lecz w innej obudowie tak? NIE! Przeczytaj sobie temat od początku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 super, że się wypowiedziałeś co myślisz, ale lepiej będzie jak będziesz się wypowiadał na temat 1730B w takim właśnie temacie, a nie zaśmiecasz tu temat nie związany z Tobą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Ja rowniez nie zaluje, choc czasami zastanawiam sie czy nie postawilem za bardzo na wyglad, a nie na dodatkowe funkcje jak pivot, ktory malzonce do pracy by sie przydal. Lecz jak napisal ktos w poprzednim poscie cieszy oko :D Teraz szukam monitora do pracy dla mamy (stary crt sie skonczyl) i mysle ze postawie bardziej na funkcjonalnosc- moze 1730p? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 zawilczak napisał(a): Ja rowniez nie zaluje, choc czasami zastanawiam sie czy nie postawilem za bardzo na wyglad, a nie na dodatkowe funkcje jak pivot, ktory malzonce do pracy by sie przydal. Lecz jak napisal ktos w poprzednim poscie cieszy oko :D 1478373[/snapback] O, czyli widze, ze sie zgadzamy. Pewnie jakbym jeszcze raz kupowal tez bym wzial ten sam model (bo nie wiem jakie aktualnie dobre lcd sa na matrycy TN) ale mogli zamiast wygladu postawic troche bardziej na funkcjonalnosc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 macie w tej samej cenie 1780q możecie go obracać wywracać, ma pivoty szroty i inne i co z tego, jak jest slim, ma ramki o wielkości 2cm przez co widoczna jest górna i dolna lampa... <_< jeśli chodzi o mnie to pivot albo hub nie jest mi do niczego potrzebny, a zakupu monitorka nie żałuje, wręcz przeciwnie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 i znowu się z Tobą zgadzam kucyk, ja także po mniej więcej miesiącu użytkowania w ogóle nie żałuję zakupu tego panelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tichy1 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Jestem szczęśliwym posiadaczem od 4 godzin.L1740p jest zajebisty.Nie włączyl mi się tylko obraz Maneta "Krzyk"jak to zrobić?.Jakie macie dobre ustawienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Jak dalsze wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 luk.drob, jak, dalej się zastanawiasz? Kupuj, naprawdę nie pożałujesz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...