Skocz do zawartości
Komet

Ekspertów Prosze O Uwagę!

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje zasilacza, który utrzyma kilka komponentów (DVD, nagrywarka DVD, Karta graficzna G9800Pro, 2x HDD, stacja dyskietek, ogniwo Poltiera, 2x wiatrak 8cm, 2x turbina chłodząca). W sumie potrzebny mi zasilacz wyposażony w 7x Molex i reszta złączy w standardzie oraz dobre sprawdzone zabezpieczenia antyprzepięciowe. Jaką moc powinien mieć ten zasilacz i o jakim przedziale cenowym mowa???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komet napisał(a):

Poszukuje zasilacza, który utrzyma kilka komponentów (DVD, nagrywarka DVD, Karta graficzna G9800Pro, 2x HDD, stacja dyskietek, ogniwo Poltiera, 2x wiatrak 8cm, 2x turbina chłodząca). W sumie potrzebny mi zasilacz wyposażony w 7x Molex i reszta złączy w standardzie oraz dobre sprawdzone zabezpieczenia antyprzepięciowe. Jaką moc powinien mieć ten zasilacz i o jakim przedziale cenowym mowa???

1332415[/snapback]

Nie podałeś jaka masz płytę i procesor i jaką moc ma ogniwo Peltiera.

Bez tych danych nie sposób podać sensowna odpowiedź. :cry:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugi zasilacz? Ok ale jak podłączyć dwa zasilacze pod 1 płyte główną, bo chyba inaczej się nie da(ale tego nie jestem pewny:))??? Jeśli chodzi o procek to jest to P4 2.4@3.0, peltier ma 39,8 W a płyta to starutki Shuttle AV49VN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komet napisał(a):

Drugi zasilacz? Ok ale jak podłączyć dwa zasilacze pod 1 płyte główną, bo chyba inaczej się nie da(ale tego nie jestem pewny:))??? Jeśli chodzi o procek to jest to P4 2.4@3.0, peltier ma 39,8 W a płyta to starutki Shuttle AV49VN.

1339807[/snapback]

Skoro taki słaby Pelt to pewnie jest na grafie i nie potrzebujesz dwóch zasilaczy. :D

Myślę, powinien wystarczyć Chieftec 360W (HPC-360-302DF) kupiony np. tutaj.

http://sklep.benchmark.pl/pelny_6626.html

lub mocniejszy z dobrą linią 5V i wtyką 20 pin

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi