Komet Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Poszukuje zasilacza, który utrzyma kilka komponentów (DVD, nagrywarka DVD, Karta graficzna G9800Pro, 2x HDD, stacja dyskietek, ogniwo Poltiera, 2x wiatrak 8cm, 2x turbina chłodząca). W sumie potrzebny mi zasilacz wyposażony w 7x Molex i reszta złączy w standardzie oraz dobre sprawdzone zabezpieczenia antyprzepięciowe. Jaką moc powinien mieć ten zasilacz i o jakim przedziale cenowym mowa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 chieftec 420 powinien wystarczyc jak nie to tagan 380 albo jakis enermax lub topower do 300zł wyrobisz sie chyba ok 400w wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Poszukuje zasilacza, który utrzyma kilka komponentów (DVD, nagrywarka DVD, Karta graficzna G9800Pro, 2x HDD, stacja dyskietek, ogniwo Poltiera, 2x wiatrak 8cm, 2x turbina chłodząca). W sumie potrzebny mi zasilacz wyposażony w 7x Molex i reszta złączy w standardzie oraz dobre sprawdzone zabezpieczenia antyprzepięciowe. Jaką moc powinien mieć ten zasilacz i o jakim przedziale cenowym mowa??? 1332415[/snapback] Nie podałeś jaka masz płytę i procesor i jaką moc ma ogniwo Peltiera. Bez tych danych nie sposób podać sensowna odpowiedź. :cry: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 jezeli pelta chcesz do procka to raczej do niego potrzebujesz osobny zasilacz... a reszta zalezy od kasy - 420W to niewiele na 98+ wykrecony proc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Do ogniwa peltiera kup osbna zasilke,spokjnie sywtarcazy jakas 300W a co do reszty sprzetu to spokojnie wystraczy 360-380 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komet Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Drugi zasilacz? Ok ale jak podłączyć dwa zasilacze pod 1 płyte główną, bo chyba inaczej się nie da(ale tego nie jestem pewny:))??? Jeśli chodzi o procek to jest to P4 2.4@3.0, peltier ma 39,8 W a płyta to starutki Shuttle AV49VN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Drugi zasilacz? Ok ale jak podłączyć dwa zasilacze pod 1 płyte główną, bo chyba inaczej się nie da(ale tego nie jestem pewny:))??? Jeśli chodzi o procek to jest to P4 2.4@3.0, peltier ma 39,8 W a płyta to starutki Shuttle AV49VN. 1339807[/snapback] Skoro taki słaby Pelt to pewnie jest na grafie i nie potrzebujesz dwóch zasilaczy. :D Myślę, powinien wystarczyć Chieftec 360W (HPC-360-302DF) kupiony np. tutaj. http://sklep.benchmark.pl/pelny_6626.html lub mocniejszy z dobrą linią 5V i wtyką 20 pin pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...