jojent Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Jaki zasilacz polecacie z przedziału 400 - 480 W. Chcę do wrzucić do bartka 2500@2,4 ghz, 2x 256 ddr twinmos epox 8rda3i geforce 6800gt@6800 Ultra, dysk seagate baracuda 5, cd-rw, dvd-rom,fdd, hm co jeszcze ooo sound balste live 1024 i winfast expert tuner tv : - ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 (edytowane) Nie podales jaka kwote chcesz na to przeznaczyc.. osobiscie polecam (jako posiadacz) zasialcz Cooler Mastera ACLY 450W. W praktyce jak i w testach (internet) spisuje sie bardzo dobrze. Kosztuje 380 zl, solidnie wykonany i cichy. Rozwaz ta propozycje na tle poleconych przez kolejnych forumowiczow: Taganow i Topowerow :-) pozdrawiam btw. pomijam kwestie iz zostaniesz odeslany do ogolnego topicu o zasilaczach :D Edytowane 16 Marca 2005 przez QuicksilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Jaki zasilacz polecacie z przedziału 400 - 480 W. Chcę do wrzucić do bartka 2500@2,4 ghz, 2x 256 ddr twinmos epox 8rda3i geforce 6800gt@6800 Ultra, dysk seagate baracuda 5, cd-rw, dvd-rom,fdd, hm co jeszcze ooo sound balste live 1024 i winfast expert tuner tv : - ) 1332477[/snapback] Od kilku dni jestem na etapie właśnie zasilacza i się zdecydowałem http://sklep.benchmark.pl/pelny_14948.html lub http://sklep.benchmark.pl/pelny_14933.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) mam 420-uo1 i zlego slowa nie moge o nim powiedziec, cichy, mocny, napiecia trzyma. Jak przystwaisz ucho na 2-3cm to sllychac lozyska w wiatrakach, ale tylko z takiej odleglosci. Napiecia na 2,2Gh i na 2,5 ghz takie same :rolleyes: EDIT: od czorta wtyczek, ekranowany kabelek do grafy Edytowane 17 Marca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Polecam Tagana 420W, taki jak w podpisie mam, cisza, b.dobrze trzyma napiecia, poprostu cudo B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Jak koledzy, też polecam Tagan'a ... Osobiści użytkuje (tylko że 480 W) i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) jeżeli niska cena to chieftec 420 jeżeli cisza to Tagan 420 / 480 jeżeli precyzja, jakość no i najdłuższy staż na rynku z powyższych to Enermax oraz wiele, wiele innych wartych polecenia Neotec, topower, antec, modecom, bequiet, x-connect, yesico no i jesze więcej :) Edytowane 17 Marca 2005 przez ghost_mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jeżeli precyzja, jakość no i najdłuższy staż na rynku z powyższych to Enermax oraz wiele, wiele innych wartych polecenia Neotec, topower , antec, modecom, bequiet, x-connect, yesico no i jesze więcej :) 1333680[/snapback] przeciez tagany sa robione przez topowera w tej samej fabryce, wiec precyzje i jakosc maja taka sama jak topowery ( z tego by wynikalo ) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 niby tak a jednak nie. Topower jest bardzo elastyczną firmą ;) I zarówno w elektronice, jak i w poziomie hałasu są pewne różnice na kożyść Tagana. (jest minimalnie cichszy od Topowera). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Sprawdzalem dzisiaj napiecia jakie daje taganik miernikiem, bo wiadomo jak podaja programy :wink: i zobaczylem cos takiego ( wszystko w stresie ) +3,3V --> 3,34 <- idealnie B) +5V --> 5,02 <- znowu idealnie B) B) +12V --> 12,54 <- tu sie troche zdziwilem bo miezylem je jako ostatnie i spodziewalem sie znowu idealnego wyniku <_< a tu taki zonk. I wlasnie nie wiem czemu az takie zawyzone ??, reszta idealna. Nie wiem sam, moze zasilka potrzebuje wiekszego obciazenia na linii +12V :wink: , bo przeciez nie obciazam go az tak, dziwne. Sprawdze moze wkrotce na kompie z P4, jakie bedzie dawal napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost_mode Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) :razz: Sprawdzalem dzisiaj napiecia jakie daje taganik miernikiem, bo wiadomo jak podaja programy :wink: i zobaczylem cos takiego ( wszystko w stresie ) +3,3V --> 3,34 <- idealnie B) +5V --> 5,02 <- znowu idealnie B) B) +12V --> 12,54 <- tu sie troche zdziwilem bo miezylem je jako ostatnie i spodziewalem sie znowu idealnego wyniku <_< a tu taki zonk. I wlasnie nie wiem czemu az takie zawyzone ??, reszta idealna. Nie wiem sam, moze zasilka potrzebuje wiekszego obciazenia na linii +12V :wink: , bo przeciez nie obciazam go az tak, dziwne. Sprawdze moze wkrotce na kompie z P4, jakie bedzie dawal napiecia. 1335309[/snapback] zwróć uwagę na płytę główną ! u mnie Chieftec 360W z aktywnym PFC był testowany na 2 płytach gł. na ASROCKU K7VT4-4X ==>12.55V :blink: na ASROCKU K7upgrade880 ==> 11.95V :lol: dodam ze komputery różniły sie tylko płytą główną i niczym innym ! //oczywiście mierzone dobrej klasy multimetrem Edytowane 18 Marca 2005 przez ghost_mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...