ncom Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 WITAM Mam pytanie: Jak wyłączyć to wkurzające pojawiające się w windzie xp okienko z "wysyłaniem raportów o błędach" Nie planuje powiadamiac Microsoftu o tych bledach, a to wyskakujace okienko tylko mnie wkurza, czy da sie to jakos wylaczyc ?? :mur: Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 WITAM Mam pytanie: Jak wyłączyć to wkurzające pojawiające się w windzie xp okienko z "wysyłaniem raportów o błędach" Nie planuje powiadamiac Microsoftu o tych bledach, a to wyskakujace okienko tylko mnie wkurza, czy da sie to jakos wylaczyc ?? :mur: Z góry dzięki. 1332518[/snapback] Proponuje użyć programu xp-antispy. Oprocz wyłączenia tej opcji ma jeszce kilka innych. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 komputer właściwości zaawansowane.potem uruchamianie & odzyskiwanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 WITAM Mam pytanie: Jak wyłączyć to wkurzające pojawiające się w windzie xp okienko z "wysyłaniem raportów o błędach" Nie planuje powiadamiac Microsoftu o tych bledach, a to wyskakujace okienko tylko mnie wkurza, czy da sie to jakos wylaczyc ?? :mur: Z góry dzięki. 1332518[/snapback] To jest bardzo ciekawy programik --- xp-AntiSpy3PL ---- Jak chcesz to podaj adresik to Ci go wyśle albo poszukaj sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 A ja poszedlbym o krok dalej - doprowadzil do tego, aby zlikwidowac przyczyny tych bledow. Sam wylaczam raportowanie zaraz po instalacji, a u kogokolwiek jestem robie to samo, bo z doswiadczenia wiem, ze im mniej okienek ludziom wyskakuje, tym rzadziej trzeba naprawiac im komputer ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ten blad to nie wiem czemu wyskakiwal, ale juz dawno poprostu zreinstalowalem program i jest ok, a to poprostu chcialem tak wylaczyc na przyszlosc zeby mnie nie wkurzalo, jak dobrze zrozumialem, to trzeba wejsc w komp>wlasciwosci>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie i odznaczyc "Wysylanie raportow administracyjnych" tak ?? A teraz moj drugi problem z tych wkurzajacych(sory ze tutaj pise a nie zrobilem nowego tematu, ale uznalem ze po to bez sensu robic nowy) - wczoraj zainstalowalem sp2 do windy xp(jedni mi odradzali, jedni doradzali i zdecydowalem sie zainstalowac) i odrazu po zainstalowaniu wylaczylem aktualizacje automatyczne i firewalla tego z sp2 i teraz caly czas w pasku zadan mi wyskakuje to: Szukalem wszedzie jakiegos pstryczka zeby to wylaczyc ale nigdzie nie moge znalesc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ncom : start/panel sterowania/centrum zabezpieczen/zalecenia i potem odchacz okienko na samym dole (mam zapore ktora bede monitorowac samemu ...) i po klopocie :) pzdr marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 mozesz też w services.msc wyłączyć usługę centrum zabezpieczeń i tak nic nie daje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 start/panel sterowania/centrum zabezpieczen/zalecenia i potem odchacz okienko na samym dole (mam zapore ktora bede monitorowac samemu ...) i po klopocie icon_smile3.gif a co z aktualizacjami ?? bo je tez mam wylaczone i caly czas ta ikonka siedzi w pasku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 start/panel sterowania/centrum zabezpieczen/zalecenia i potem odchacz okienko na samym dole (mam zapore ktora bede monitorowac samemu ...) i po klopocie icon_smile3.gif a co z aktualizacjami ?? bo je tez mam wylaczone i caly czas ta ikonka siedzi w pasku... 1333098[/snapback] tego niestety nie wiem ;) ale aktualizacje jakie by nie byly nie sa takie zle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 start/panel sterowania/centrum zabezpieczen/zalecenia i potem odchacz okienko na samym dole (mam zapore ktora bede monitorowac samemu ...) i po klopocie icon_smile3.gif a co z aktualizacjami ?? bo je tez mam wylaczone i caly czas ta ikonka siedzi w pasku... 1333098[/snapback] No to klikasz na to i wybierasz, ze nie chcesz automatycznych aktualizacji... no chyba ze jest to ikonka "nowe aktualizacje zostaly pobrane i sa gotowe do instalacji" czy cos takiego - to pewnie musisz zainstalowac ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ale wkurzaja mnie aktualizacje automatyczne(to je wylaczylem), co jakis czas poprostu wchodze na Windows Update i dopiero updateuje, bo nie lubie takich akcji, ze ja sobie gram a tu mi sie nagle zaczyna jakis updatesciagac i tylko obciaza lacze.... BTW fajnnie wyglada cytat w cytacie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Tak bo konfiguracja aktualizacji to taka trudna rzecz..... Ustaw sobie zeby tylko powiadamial o aktualizacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 nie, bo do kompa zasiadaja takze osoby z mojej rodziny a jak cos wyskoczy to zawsze klikaja tak(wrrrr :mur:) i jak im wyskoczy o aktualizacjach, to tez klikna, a pozniej mnie beda wolac i sie pytac czemu gra laguje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 przestaw usługę aktualizacje automatyczne na uruchamianie: "ręczny" i po bólu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ncom Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 dalem se spokuj z sp2 bo on caly mnie wkurzal nawet jak bylo wszystko powylaczane(z sp2) to sie dziwne rzeczy dzialy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...