Skocz do zawartości
kostek11

Jaki Crt 19" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wybór na rynku jest spory, w żadnym teście nie ma jednoznacznie wskazanego najlepszego monitora. Mam więc pytanie, jaki możecie polecić monitor 19" crt, w kwocie do 1200 PLN ?

Jakie marki, może jakiśkonkretny model ?

Pracuje w rozdziałce 1280x1024, pasowało by odświeżanie 100hz, pracuje bardzo dużo w excelu potrzebna mi jest więc doskonała ostrość i brak wystepowania tzw. "duszków" przy czarnych literach na białym tle.

Grywam też namiętnie w UT2k4.

Możecie coś doradzić ?

Pozdr.

Kostek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

wybór na rynku jest spory, w żadnym teście nie ma jednoznacznie wskazanego najlepszego monitora. Mam więc pytanie, jaki możecie polecić monitor 19" crt, w kwocie do 1200 PLN ?

Jakie marki, może jakiśkonkretny model ?

Pracuje w rozdziałce 1280x1024, pasowało by odświeżanie 100hz, pracuje bardzo dużo w excelu potrzebna mi jest więc doskonała ostrość i brak wystepowania tzw. "duszków" przy czarnych literach na białym tle.

Grywam też namiętnie w UT2k4.

Możecie coś doradzić ?

Pozdr.

Kostek

1332679[/snapback]

Polecam IIYAMA HM903DT VM Pro 454

Kumpel kupił z allegro (1020PLN) i jest to najlepsza 19" CRT jaką widziałem

Geometria prawie jak w LCD, podobnie ostrość, kolorki bajer.

Jak siedzisz 60-70 cm od ekranu to spokojnie 1600x1200 idzie na nim mieć non stop.

Uwaga stawia wysokie wymagania grafie :D

Kumpel musi wymienić no name 9800SE (Xpress Vision czy jakoś) bo świeci bardzo słabo w 1280x1024 i wyżej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze trafił z tą IIyamą ja swoją dałem młodszemu a sam kupiłem Della P1110 na Sony Trinitronie

1335679[/snapback]

Uwielbiam takie komenty ...

A może jakieś konkrety - co z nią było nie tak ??

Kupiłeś nową czy używke ??

Może to Ty trafiłeś na jakąś felerną ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel musi wymienić no name 9800SE (Xpress Vision czy jakoś) bo świeci bardzo słabo w 1280x1024 i wyżej ...

1335625[/snapback]

Raczej zwalony jest monitor a czy rozmywa się obraz przy 1280*1024 i wyżej?

Mnie to by wygladało na słaby zwmacniacz wizji lub czasami kabel Sygnałowy.

P.s. Yjamka ma dodatkowo wejscia BNC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej zwalony jest monitor a czy rozmywa się obraz przy 1280*1024 i wyżej?

Mnie to by wygladało na słaby zwmacniacz wizji lub czasami kabel Sygnałowy.

P.s. Yjamka ma dodatkowo wejscia BNC ?

1337031[/snapback]

no raczej grafa bo na matroxie PCI 4MB kryształ (w 1280x1024 85Hz) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam takie komenty ...

A może jakieś konkrety - co z nią było nie tak ??

Kupiłeś nową czy używke ??

Może to Ty trafiłeś na jakąś felerną ...

1336339[/snapback]

Kupiłem nową dwa lata temu była cztery razy w serwisie.Jestem wymagającym użytkownikiem i wywalając 1800zł na monitor wymagam od niego perfekcji.A teraz pozostało wkurzające zjawisko po włączeniu monitora po bokach i na dole występują paski o szerokosci ok.8mm natomiast góra wychodzi poza maske kineskopu.W poziomie obraz dochodzi do moich ustawień po ok.20min natomiast w pionie (góra dół)trwa to ok 1 h.Gdy monitor wyłącze na kilka minut i ponownie włącze jest to samo.Nie odpuszcze tego jeżeli będzie taka potrzeba to spotkam się firmą IIyama w sądzie.Mam teraz DELLA P1110 i to nzjawisko nie występuje.Ma koś jeszcze taki problem.Wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem nową dwa lata temu była cztery razy w serwisie.Jestem wymagającym użytkownikiem i wywalając 1800zł na monitor wymagam od niego perfekcji.A teraz pozostało wkurzające zjawisko po włączeniu monitora po bokach i na dole występują paski o szerokosci ok.8mm natomiast góra wychodzi poza maske kineskopu.W poziomie obraz dochodzi do moich ustawień po ok.20min natomiast w pionie (góra dół)trwa to ok 1 h.Gdy monitor wyłącze na kilka minut i ponownie włącze jest to samo.Nie odpuszcze tego jeżeli będzie taka potrzeba to spotkam się firmą IIyama w sądzie.Mam teraz DELLA P1110 i to nzjawisko nie występuje.Ma koś jeszcze taki problem.Wystarczy?

1337336[/snapback]

czyli na razie wychodzi na to że Ty trafiłeś na felerną ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie tez jestem zadowolony z iiyamy, ale prawda jest taka ze dwa takie same modele roznia sie strasznie jesli chodzi o geometrie..., jeden znajomy posiada ale jego model jest malo reformowalny gubi ustawienia ekranu, ekran jest krzywo osadzony i jest strasznie niewyrazny nawet regulacja mu malo pomogla.

Moze podam link gdzie juz pisalem na temat tego monitora :

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=57987&hl=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi