gaz Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Mam obecnie celerona800 ktorego krece na 1,1ghz - mam propozycje zakupienia starszego PIII 1ghz lub tualatinPIII1266ghz za 250zl i 350zl. Pozniej postaram sie go podkrecic o jak najwiecej. (jak one sie wogole kreca) Czy zysk wydajnosci bedzie duzy? Zauwazalny w grach (przy moim GF2 PRO) ? Czy lepiej sobie darowac i zbierac na zupelnie cos innego -> p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 IMHO cala zabawe zwalnia Ci ten GF. Po zamianie proca niewiele zyskasz w grach. Chyba ze w takich w ktorych biega duzo botow 8) Widze ze Intel nadal ceni swoje procki 350 zeta za P3 1,26 to cholernie duzo. Nie kupilbym za nic w swiecie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 IMHO cala zabawe zwalnia Ci ten GF. Po zamianie proca niewiele zyskasz w grach. Przepustowosci miedzy celkiem a pIII wszedzie sa takie same prawda? Jedyna zmiana to 256kb cachu wiecej i 160mhz - i za to mam doplacic 350zl Zmiana grafiki....Wiem, ale w tym momencie jeszcze troche zbyt wczesnie na zmiane grafiki. (chyba jedynym sensownym wyjsciem jest Radeon9000) Nom ale czy gdy zakupie 1,8A i DDR266 zyskam duzo duzo wiecej? (duzo wiecej strace w kieszeni) Czy juz lepiej zostawic tego Celka 800@1100 i zakupic Radeona9k lub Ti4200. Zamierzam w najblizszym czasie pograc w Morrowinda PL, Neverwinter Nights PL i pozniej chcialbym w Doom3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Zostaw procka jezeli koniecznie chcesz uzyskac wiecej FPS w grach. Jezeli chcesz tez troche zyskac w innych zastosowaniach to go zmien. Radek 9000 powinien byc w miare dobrze dobrany do obecnego proca. Mam R9000PRO i moj procek jest dla niego za wolny (D1200) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Nom ale czy gdy zakupie 1,8A i DDR266 zyskam duzo duzo wiecej? (duzo wiecej strace w kieszeni) Ja bym wybrał te opcję. Sprzedawaj celka póki jest coś wart. Nawet nowa karta nie będzie ci wymiatać jakbyś sie tego spodziewał na twoim przęcie bo : celek to marny proc do gier sdramy cie blokują jeszcze bardziej niż proc. karty szybciej tanieją od proców i płyt ,więc za jakiś czas będziesz w stanie sobie wymienić na lepszą grafe a ogólny bilans kosztów powinien wyjść na korzyść takiego rozwiązania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Tak sobie to w tym momencie rozwazam... Kupie - P4 1,8A + plyte + pamiec - za okolo miesiac, poltora. bede mial dobrego kompa do gier w niskiej rozdzielczosci. Nastepnie za rok zakupie jakiegos Radeona9700 i wtedy bede mial srednia ale nadal wydajna karte do gier :) Jak uwazacie? Czy moze inna kombinacja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Tak sobie to w tym momencie rozwazam... Kupie - P4 1,8A + plyte + pamiec - za okolo miesiac, poltora. bede mial dobrego kompa do gier w niskiej rozdzielczosci. Nastepnie za rok zakupie jakiegos Radeona9700 i wtedy bede mial srednia ale nadal wydajna karte do gier :) Jak uwazacie? Czy moze inna kombinacja? jak chcesz tak zrobic to spox 1,8 zakreci ci sie na 2,7 a co do karty to za rok cena powinna byc w miare przystepna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 oczywiscie moglbym tak zrobic ale chce poznac wszystkie warianty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 oczywiscie moglbym tak zrobic ale chce poznac wszystkie warianty...ewentualnie jak chcesz cos w miare taniego i wydajnego to polecam jakiegos antka xp i jakies ddr a co do grafy to hmmm... moze jakiegos radka 9000(PRO). a plytka to moze chinatek (nie wiem czy to sie tak pisze) apogee calkiem dobra i wydajana oraz posiada okragle tasiemki :). To jest tylko moje zdanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...