kozikron Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Mam dwa komputery. Korzystam z miejskiej sieci lokalnej. Wyszło rozporządzenie w sieci ze osoby ktore korzystaja z Natu umowa z nimi bedzie w trybie natychmiastowym zerwana. I mialo to miejsce 2 dni od ogloszenia tego rozporzadzenia. Zastanawiam Sie czy Mozliwe by bylo rozdzielic to polaczenie na 2 i 3 komputery płacąc tylko za jeden abonament. Gdy kupiłbym swich to musze płacić drugi abonament, a tak niechce. A gdybym Kupił router i go w odpowiedni sposob zaprogramowal czy mozliwe by bylo zrobic internet na komputerach bez zadnych konfliktow. Prosze o pomoc. NIeinteresuje mnie cos takiego jak pulpit zdalny. Proszę o pomoc Pomorzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 1. cos tu nie gra. umowa mowi nie dzielic, a ty mimo to chcesz podzielic. 2. pomorzcie pisze sie przez Ż 3. jesli jednak chcesz dzielic siec, to musisz zadbac o to zeby podniesc wartosc TTL wychodzaca z twojego przyszlego routera (niewazne czy bedzie to router sprzetowy czy zwykly komputer). Z tego co wiem to chyba planet robi routery z ta funkcja. Ale musisz wiedziec ze i tak wciaz twoj nat bedzie do wykrycia. Zapewnie nikt nie bedzie tak dokldanie sprawdzal, samo podniesieni ttl powinno wystarczyc... a poza tym.. a fee, nieladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Ja się wetnę :D Co to jest te TTL ??? Jak to działa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Niekoniecznie podniesienie ttl tylko jego zafixowanie. Będzie problem jak będą 2 systemy, np. linux i windows które defaultowo mają inne ttl'e ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasic Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ja się wetnę :D Co to jest te TTL ??? Jak to działa?? 1334126[/snapback] TimeToLive - ilość skoków (pomiędzy węzłami sieci) po której pakiet zostanie zlikwidowany. Taki mechanizm przeciw zapętleniom i sytuacji, w której pakiet błądzi po sieci bardzo/nieskończenie długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jesli twój provider ustawił w sieci TTL=1 to nie bedziesz mógł podzielić tego dalej, ale są routery które podnoszą TTL +1 , widziałem w jakimś poscie na tweak.pl ... bodajze asmax.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 warto ryzykowac? jak to przykładowo jedyny provider w twojej okolicy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Niekoniecznie podniesienie ttl tylko jego zafixowanie. Będzie problem jak będą 2 systemy, np. linux i windows które defaultowo mają inne ttl'e ;] 1334358[/snapback] niby tyż prawda.... ale po poziomie pytania nie podejrzewam kolegi zadajacego pytanie o posiadania linuxa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 postaw na routerze zamiast nat serwer proxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...