Skocz do zawartości
Kaeres

Toca Race Driver 2006

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj u szwagra widzialem ta TRD3.

OMG, czym sie kieruja robiac tak proste gry ?

Po raz pierwszy widzialem gre na oczy i pobijalem jego rekordy. Nie wazne ile czasu juz w to gra, wazne ze usiadlem na krzeslo i odrazu jechalem i pobijalem jego rekordy.

Cos tu nie hallo skoro byle gracz moze sobie krecic czasy jakie mu sie chce.

A to, ze na hardzie zostawaly samochody o "kilka znikniec" z mapki to juz wogole przesada.

Przyjemnosc mozna i czerpac bo przy gierce mozna piwko popijac i poogladac nawet ladna graficzke ale przydalby sie jakis trick w pliczkach zeby wylaczyc te wszystkie helpy.

Za pierwszym razem też tak mówiłem. Po tem znalazłem opcje takie jak handling, flagi itd itp. Na ustawieniach najtrudniejszych dopiero idzie pograć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra mam już kierownice właśnie katuje tą gre. I nie wiem czemu za każdym razem jak wchodze do gry w Driving Options musze ustawiać wszystkie opsje PRO-SIMULATION na tak bo po wyłączeniu gry się kasują. I da się jakoś zwiększyć czułość? Zwłaszcza przy tych pierwszych minimalnych skrętach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo gra na symulacji jest nudna jak flaki z olejem ale cfaniaki zagrajcie sobie w pro-sim to juz nie bedzie tak ruzowo ale ta opcja tylko przez neta. Mam pomysł moze purepc zorganizowało by turniej w toce NP DTM i pro sim:P Co wy na to podajcie Swoje nicki pod jakimi gracie jakie tryby gry i kiedy was mozna spodkać. Moj nick to PisorDemet i gram pro-sim GT/Class A i DTM ale w co innego tez mi sie zdarza. Mozna by bylo zalozyc klan Purepecetowy

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to spoko ale 75 lapów to chyba z 3 godziny zejdzie dajcie gadu to sie zgadamy i pogramy coś moje gg to 2660474 a na pro sim ja tez tak swietnie nie umie jezdzic ale na pro sim jest najwicej zabawy ale jest jeden warunek zeby w miare dobrze jechać trzeba miec kierownice. Ale ostatnio zacząłem driftowac na pro sim nagrałbym wam filmik (1 zakrent męczyłem z 4 godziny) ale za mało ramu i jak włączam frapsa to ma fps 5 a normalnie mam koło 130

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym tam się lata bokami jakim autem? Na karierze najlepiej się jeździło mi musclecarami na zakrętach bokiem się wyprzedzało. Muszę wgrać TOCE ale miejsca na dysku nie ma. A i Migomacie za nic nie mogę wyczuć tych pikapów na owalach (to te co na zakręci jadą prosto). Masz na nie jakiś setup?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam ale w tym topicu czytałem jak to zrobić a jak chcesz drifcić to włączasz tryb symulacji zawodowej (pro-sim) dostępny tylko w grze sieciowej albo po lanie albo po necie (nie myl z gra wieloosobowa) i ja smigam na DTM te drifty jak porzycze od kumpla ramu to nakrece filmik:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam ale w tym topicu czytałem jak to zrobić a jak chcesz drifcić to włączasz tryb symulacji zawodowej (pro-sim) dostępny tylko w grze sieciowej albo po lanie albo po necie (nie myl z gra wieloosobowa) i ja smigam na DTM te drifty jak porzycze od kumpla ramu to nakrece filmik:P

Pro Sim nie jest tylko w sieciowej z tego co pamiętam ja zawsze włączałem go do gry w Karierze w menu ale za każdym razem się kasowały te ustawienia i od nowa musiałem ustawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pro-sim w karierze nei dziala, ale samemu tez mozna na nim pojezdzic. o pro-sim bylo ladnie napisane w instrukcji ;)

te pickupy na ovalach sa banalne.

Nie działa? A to co oferuje bo akurat nie mam wgranej gry więc menu nie widze? Ale po zmienianiu opcji tych 3 opcji handling, gravel traps i coś tam jeszcze czuje się ogromną różnice w jeździe autem. A tych pikapów właśnie nie mogę ogarnąć bo prowadzą się koszmarnie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a oto moj obiecywany drifcik który był wynikiem wielogodzinnych treningów dodam że to na pro sim:P No ale zeby nie było jak sie nauczyłem to juz mi co 2 raz wychodza takie sliczne:P

Edit:

http://www.members.lycos.co.uk/migomat/pub/RD3.rm

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a oto moj obiecywany drifcik który był wynikiem wielogodzinnych treningów dodam że to na pro sim:P No ale zeby nie było jak sie nauczyłem to juz mi co 2 raz wychodza takie sliczne:P

Chyba linka nie ma :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Joj coś nie chce dzialac daj maila to ci wyśle:P

http://www.members.lycos.co.uk/migomat/ <----- Najpierw wejdz na ta strone a potem do paska adresu wklej

To -----> http://www.members.lycos.co.uk/migomat/pub/RD3.rm

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Real media player to samo co rmvb

Soro tu masz link Real media altenrative

http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm

Niewiem albo sproboj zmienic rozszezenie na rmvb wtedy tez dziala ale jakosc jest troche gorsza.

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra działa. Nawet nieźle. Ale chyba prowadzi się to auto tak samo jak u mnie po włączeniu wszystkich opcji utrudniających grę w opcjach jak i przed wyścigiem przy wyborze auta. Czy to się czymś jednak różni?

Spróbuj muscle carami z łatwością latają po zakrętach.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludwiczek wyśle ci za chwile filmik jak sie jezdzi na tym pro-sim normalnie i zobaczysz jak latwo wpasc w poslizg (czyli jak trudno go utrzymać na drodze:P) i jak wlaczasz te wszystkie utrudniające opcje to i tak jest latwizna w prowonaniu z pro-sim czyli to jest całkiem co innego. Sproboj polecam

http://rapidshare.com/files/5303481/RD3.rm.html a to dla BIO

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra o co chodzi? Ja zawsze gram na opcjach PRO-SIMULATION które to muszę po każdym włączeniu gry resetować. Gram tak w karierze i we wszystkich innych trybach i widzę różnicę. Nawet filmiki mam nagrane może później skonwertuje i dam. I fakt różnica jest ogromną bez opcji PRO-SIM w karierze się nawet nie trzeba specjalnie wysilać. Już wgrałem dziś TOCE jak coś to możemy pograć ale może w weekend dopiero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh po necie w toce się gra fajnie... nie uwzględniając dupków, którzy jadą pod prąd albo spychają ciągle :-/

Ciesz się, że nie grałeś w PGR2 albo Forze na Xboxie po sieci :wink: Każdy zakręt nikt nie hamuje i na każdym zakręcie zostajesz uderzony przez kilka samochodów :[ Jedyny sposób by pograć to z umówionymi osobami. Jak coś to się można umówić na weekend jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w TRD2 najlepszym rozwiazaniem bylo wlaczenie innych wozow jako GHOST, choc mi sie podoba prs.simracing.pl gdzie masz ladny regulamin i jak cos odwalisz to sa kary w mistrzostwach a nawet na traningach przy razacych zaniedbaniach.

Jak dla mnie duchy to dość głupie rozwiązanie. To tak jakby ścigać się nie ze sobą a robić time triala i kto będzie miał lepszy czas. Ktoś kto jest dobry musi umieć też wyprzedzać. Gdyby jeszcze tylko gracze byli zdyscyplinowani :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A znacie jakas polska strone podobna do tej co podał Niemiec tyle ze o toce a w sumie to nawet nie musi byc polska ale przynjamniej angielska. A i czy w TOCE sa jakies klany czy cos?? A pozatym powiem wam ze np grajac w TOCE na pro sim DTM to gra juz jest bardzo fair play jak kolo widzi ze jedziesz szybciej od niego to nie zajezdza ci drogi.

Edytowane przez MiGoMaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co sie dzieje ale u mnie na zintegrowanym realteku prawie nie slychac sinika samochodu tylko jakies durne piszczenie, ktos wie o co chodzi ?

Kumpel miał tez taki problem z toca 1 sproboj zainstalowac inne stery do katy muzycznej.

Ludwiczek to kiedy robimy ustawke daj gadu zebyśmy mogli sie dogadac jakoś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Zaraz coś zniszczę :mur: Nie mogę przejść Speedtruck Challange ( pickupy na torach nascara). Ma ktoś jakiś dobry setup? Gram na pro-simulation niby jakiś tam setup sobie zrobiłem i czas na pierwszym tracku w okolicach 38.8 ale najlepszy przeciwnik w eliminacjach robi czas 37.88 a startując z 9 miejsca nie mogę się dopchnąć (na zjeździe do pitstopa jest zawsze burdel). Przydał by mi się porządny setup ( szukałem w google 30 minut i nie znalazłem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi