morgholm Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Witam Podczas krzystania z perla dostaję komunikaty: perl: warning: Setting locale failed.perl: warning: Please check that your locale settings: LC_ALL = "pl_PL.ISO8859-2" LANG = "pl"are supported and installed on your system.perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").Ktoś wie o co mu chodzi? Bo ja nie mam pomysłu... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) A sprawdz, jak masz ustawiony alias w /etc/locale.alias. Ja mam pl_PL.ISO-8858-2. Moze wystarczy dodac myslnik :-) Edytowane 17 Marca 2005 przez bigfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 LANG="pl_PL" Poza tym nie wiem czemu są spacje między nazwą zmienniej a znakiem równości i wartością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 spacje wypisuje stderr perla w /etc/profile ich nie ma. LANG="pl_PL" ustawiłem i chyba niewiele dało. Pozatym teraz pango zgłasza błedy: process (xcdroast:2917) error: Pango-WARNING **: Invalid UTF-8 string passed to pango_layout_set_text()Jakieś pomysły? A zapomniałem dodać, os to NetBSD 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Niesamowite, ale dzisiaj widzialem strone o tym ;) Moment... Znalazłem: http://www.kt.agh.edu.pl/other/perl/faq/7.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Dzieki Sid, będę walczył z tym dziś wieczorem. Tylko nie chce mi się poprawiać czyjegoś kodu zwłaszcza jak to kod skryptów z portów NetBSD :] A co z tym pango? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 To z pango to tylko warning jest ;) Chodzi tu też o coś z kodowaniem znaków ;) Wczoraj się z perlem męczyłem żeby niusy z RSSa czytal z Polskimi ogonami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...