Skocz do zawartości
mefisto666

Zakupy Jaka Plyta?

Rekomendowane odpowiedzi

boze widzisz i nie grzmisz .... co za kotles .... nie mam pytan , coraz gorzej z nowymi na tym forum , palnol co kupic do 300 zl i polazl , a skad my mamy wiedziec do jasnej ciasnej jaka ty chcesz mobo , pod intela , amd , moze chcesz via a moze nf2 no a moze jeszcze sisa ?? idz lepiej poczytaj regulamin bo nie pozyjesz na tym forum dlugo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym chcial cos pod intela to pewnie nie zadawal bym pytania na " PLATFORMA AMD" nato nie wpadles A gdybym wiedzial jaki chipset i jaka firma to poco bym mial zadawac pytanie??? Sklep umie znalezc mapa mi nie potrzebna tylko porade.

JAKIEJ MARKI I NA JAKIM CHIPSECIE DORADZACIE KUPIC PLYTE???

Edytowane przez mefisto666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wpadles na to tego akurat pewny nie jestem. Swoia droga nie widze powodu by w tytule dziesiec razy pisac o jaka platforme mi chodzi tylko poto by jakis nietryb zaskoczyl Co do postu to jakos dziwnym trafem pidzama1x nie mial z tym zadnych problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VerB proonuje stworzyc jeszcze kilka torzsamosci tylko poto by sie ponapinac osobiscie pod atlona 64 nie widzialem plyt za 300 zeta .Co nie znaczy ze twierdze ze takich nie ma

1333421[/snapback]

o tak ! jestem inna toŻsamością verba, wygrywasz lizaka za odgadniecie ! a pozatym poszukaj dobrego lekarza. Wracajać do tematu, pomyslal bys, i podal ze chcesz plyte dla athlona xp do 300 zl, a nie udajesz glupka, albo moze i nie udajesz, ze jak za 300 zl to musi byc dla xp, i ze kazdy ma sie domyslec ze to wlasnie dla athlona xp szukasz plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale koles ja nie moge , sam nie wiesz co chcesz a piszesz jakbys nie mogl LOL i ze niby ta plyta do 300 zl to juz looz pasuje na wszystkie AMD ?? bo nie napisales jakiego masz proca ... LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra w woli wyjasnienia pod AMD moze byc plyta na:

SOCKET A : athlonXP, duron

Socket 754 : Athlon 64, Sempron

Socket 939: Athlon64, AthlonFX

napisz co masz jeszcze oprucz tego co chcesz nabyc...

czy bedziesz uzywal dysku sata ?

jaka grafa ?

jakie ramy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze the_eMeM czy jak sie tam wabisz czytaj posty. jestesmy na "Platforma AMD" wies chodzi mi o plyte pod AMD (Rozumiesz hee Nadorzasz powiedz jak sie pogubisz) pytam sie o plyte wiec chce kupic PLYTE GLOWNA za okolo 300 zl ( nie chce kupic plyty chodnikowej gramofonowej ani gipsowej rozumiesz czy to zatrudne dla ciebie) Jezeli twoi ograniczony rozumek to pojmuje tlumacze dalej (jak nie sam idz do lekaza albo przestan wdu..ac dragi) gdyby mnie bylo stac na procek 64 bitowy to bylo by mnie tez stac na plytke za wiecej niz 300 zeta. Pozatem napisalem juz NIE WIDZIALEM PLYTKI POD AMD64 ZA 300 ZETA CO NIE ZNACZY ZE TWIERDZE ZE TAKICH NIE MA . JEZELI CZEGOS NIE ZROZUMIALES POPROS RODZICOW ONI CI TO WYTLUMACZA

TO DLA NIEKUMATYCH (czytaj: the_eMeM i VerB i imm podobnych z IQ ponizej 10 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci mefisto ze jestes lama jakich malo , jest wiele procesorow AMD a ty kurna nie umiesz sprecycowac nawet pod jakiego procka chcesz plyte , jedyna info jakie chyba znasz to cena do 300zl i ma buc pod AMD , a z tym IQ to raczej ejst na odwrot , bo my duzo wiemy a ty nie wiesz nawet jak sie ladnie i skladnie zapytac o plyte glowna pod posiadany przez ciebie procesor , szkoda takim odpowiedac nawet bo oni i tak wiedza lepiej i znaja sie najlepiej , mam byc za 300zl i juz LOL i jeszcze raz LOL , zniknij z tego forum raz na zawsze albo idz zapytaj na czateri jaka plyte do 300 zl pod AMD ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boze the_eMeM czy jak sie tam wabisz czytaj posty. jestesmy na "Platforma AMD" wies chodzi mi o plyte pod AMD (Rozumiesz hee Nadorzasz powiedz jak sie pogubisz) pytam sie o plyte wiec chce kupic PLYTE GLOWNA za okolo 300 zl ( nie chce kupic plyty chodnikowej gramofonowej ani gipsowej rozumiesz czy to zatrudne dla ciebie) Jezeli twoi ograniczony rozumek to pojmuje tlumacze dalej (jak nie sam idz do lekaza albo przestan wdu..ac dragi) gdyby mnie bylo stac na procek 64 bitowy to bylo by mnie tez stac na plytke za wiecej niz 300 zeta. Pozatem napisalem juz NIE WIDZIALEM PLYTKI POD AMD64 ZA 300 ZETA CO NIE ZNACZY ZE TWIERDZE ZE TAKICH NIE MA . JEZELI CZEGOS NIE ZROZUMIALES POPROS RODZICOW ONI CI TO WYTLUMACZA

TO DLA NIEKUMATYCH (czytaj: the_eMeM i VerB i imm podobnych z IQ ponizej 10 )

1333474[/snapback]

Przyklad twojego rozumowania, wchodze do salonu fiata, i mówie ze chce samochod do 40 tyś złotych....i co ? sprzedawca ma sie domyslec, ze chodzi ci o fiata punto zalozmy ? czy moze o fiata pande ? czy to ma byc samochod dla rodziny, czy tylko dla ciebie ? he ?

Rownie dobrze mogles rok temu qpic athlona 64 na s754, i teraz po roku chcesz qpic nowa plyte pod niego ? takie trudne ?

Edytowane przez the_eMeM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyklad twojego rozumowania, wchodze do salonu fiata, i mówie ze chce samochod do 40 tyś złotych....i co ? sprzedawca ma sie domyslec, ze chodzi ci o fiata punto zalozmy ? czy moze o fiata pande ? czy to ma byc samochod dla rodziny, czy tylko dla ciebie ? he ?

Rownie dobrze mogles rok temu qpic athlona 64 na s754, i teraz po roku chcesz qpic nowa plyte pod niego ? takie trudne ?

1333483[/snapback]

JEZU CZLOWIEKU CZY TY TAKI TEMPY JESTES CZY SIE DAK DOBRZE MASKUJESZ GDYBYM NAPISAL ZE CHCE ASUSA NA NF2 TO POCO BYM MIAL ZADAWAC PYTANIE " NIE WIEM JAKA MAM KUPIC PLYTE I JAKI MA MIEC CHIPSET POTO TEN POST PISZE ZEBY MI KTOS DORADZIL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 300zl to pod AMD 64 kup cos jak teraz skladasz ta sama cena co sempron/athlonXp dobry a duzo bardziej przyszlosciowo i tak proponuje MSI K8N Neo FSR /S 754

jezeli bardzo upierasz sie przy athlonie to Abit NF7 na allegro albo DFI INFINITY troszke drozej za to sycaąco...

ewentualnie ASUS A7N8X-E,nForce2,DualDDR400,LAN,SATA,RAID,2xLAN(100+1000) bo ma dobre wyposazenie ale nie wiem czy do 300zl uda ci sie go kupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLA letrev i innych sensownie chcacych odpowiedziec SOCKET nie ma znaczenia prucz tego ze nie pod 64 i fx Procka grafe i tp. Bede wybieral puzniej mam problem z doborem samej plyty i chipsetu

1333487[/snapback]

Proponuję Shuttle HOT-59IP Super Socket 7 do tego AMD K6 :lol:

Ponoć nieważne jaki socket, no nie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój komentarz : PATHETIC, zgaduje, masz 10-12 lat ? ja na twoim miejscu poprosilbym twojego ojca, aby wzial ci kompa, zawiozł do sklepu, i niech ci dadza najlepsza plyte jaka maja za 300 zl.....bo płyty podejrzewam sam wymienic nie potrafisz.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem ci mefisto ze jestes lama jakich malo , jest wiele procesorow AMD a ty kurna nie umiesz sprecycowac nawet pod jakiego procka chcesz plyte , jedyna info jakie chyba znasz to cena do 300zl i ma buc pod AMD , a z tym IQ to raczej ejst na odwrot , bo my duzo wiemy a ty nie wiesz nawet jak sie ladnie i skladnie zapytac o plyte glowna pod posiadany przez ciebie procesor , szkoda takim odpowiedac nawet bo oni i tak wiedza lepiej i znaja sie najlepiej , mam byc za 300zl i juz LOL i jeszcze raz LOL , zniknij z tego forum raz na zawsze albo idz zapytaj na czateri jaka plyte do 300 zl pod AMD ...

1333480[/snapback]

Jezu koles WALI MNIE KIM DLA CIEBIE JESTEM nie napisalem o jaki proc mi chodzi bo procka kupie sobie puzniej to po pierwsze po drugie napisalem ze nie chodzi mi o 64 bity nie chce mi sie specjalnie rysowac dla ciebie ze chce kupic plyte glowna pod AMD i ze chodzi mi o dostepne na rynku plyty w granicach 300 zlotyn a co do tego ze szkoda odpowiadac to powiedz mi po kiego sie pocisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEZU NIE TEN ZNOWU  JAKOS psychodeliczny , letrev , pidzama1x .

1333534[/snapback]

Człowieku zrozum:

Nie napisałeś jakie ma być to mobo i pod jakiego proca i jeszcze się plujesz.

Odpuść sobie, bo tu takich nie lubią...

EDIT: Uważam, że topic do zamknięcia.

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku zrozum:

Nie napisałeś jakie ma być to mobo i pod jakiego proca i jeszcze się plujesz.

Odpuść sobie, bo tu takich nie lubią...

EDIT: Uważam, że topic do zamknięcia.

1333541[/snapback]

Napisalem ze nie chodzi o 64 bit nie musialem chyba pisac ze chce kupic nowa plyte z obecnie dostepnych na rynku w granicach 300 zl . Nie napisalem jaki proc bo go wybiore sobie puzniej i zapewne nie bedzie to nic z rodziny K6 tylko cos z dostepnych na rynku ( nie 64 bitowych bo mnie nie stac to tez napisalem )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mefisto wyluzuj :? czytam twoje posty i widze ze masz problemy z wyrazaniem swoich mysli :blink: naucz sie pisac sensowne posty bo jestes na forum a nie na targu gdzie sa jakies przekupy i bredza jedna przez druga :mur:

Koles jestes tutaj od niedawna a jedziesz userow jakby nie wiedzieli o co chodzi :? dobrze sie czujesz :-|

A teraz wypadaloby cos napisac w temacie :D

mobo na s754

mobo na socketA

mobo na s939

Ostatnia propozycja zapewne odpada co mozna bylo wywnioskowac po ktoryms z koleji twoim poscie :-| Widzisz chcesz plyte i na kazda podstawke znajdziesz cos dla siebie :wink: precyzuj swoje mysli w kolejnych postach i odzywaj sie do uczestnikow z szacunkiem :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

masz racje pelen szacunek dla osob chcacych pomoc lub sensownie zwracajacych uwage ( nie mam w zwyczaju jezdzic po kims kto z kultura zwraca mi uwage na jakis blad ale " ...co za kotles .... nie mam pytan , coraz gorzej z nowymi na tym forum , palnol co kupic do 300 zl i polazl , a skad my mamy wiedziec do jasnej ciasnej jaka ty chcesz mobo , pod intela , amd , moze chcesz via a moze nf2 no a moze jeszcze sisa ??...") nie wim jaki co napisalem na poczatku wiec sie pytam

to tyle jesli chodzi o usprawiedliwienie

masz racje ostatni odpada

Pozdrawiam

Edytowane przez mefisto666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże weźcie tego palanta ( czyt. mefisto666) o szatańskim nicku bo mu zaraz nogi z d**y powyrywam online!!!!

Napisz dokładnie o co ci biega albo idz do piaskownicy i sie zapytaj 5-latka - on ci doradzi jaka płyte wybrać.

Z tego co napisałes to wiem tyle : masz procka pod socket 7 ( ehehhe), chcesz płyte pod socket 939, zastanawiasz sie nad socket A, a ja ci doradzam kup sobie poradnik " Jak walczyć z głupotą " oraz "Głupota przenoszona drogą płciową", czyli nieuleczalna w twoim przypadku.

To by było na tyle.

Edytowane przez przemek_18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże weźcie tego palanta ( czyt. mefisto666) o szatańskim nicku bo mu zaraz nogi z d**y powyrywam online!!!!

Napisz dokładnie o co ci biega albo idz do piaskownicy i sie zapytaj 5-latka - on ci doradzi jaka płyte wybrać.

Z tego co napisałes to wiem tyle : masz procka pod socket 7 ( ehehhe), chcesz płyte pod socket 939, zastanawiasz sie nad socket A, a ja ci doradzam kup sobie poradnik " Jak walczyć z głupotą " oraz "Głupota przenoszona drogą płciową", czyli nieuleczalna w twoim przypadku.

To by było na tyle.

1333639[/snapback]

Pisalem juz chyba 100 razy ze procka sobie dopiero kupie co mam jest nie istotne chce kupic jakas dobra plyte glowna pod amd(nie 64 bitowa) wsadze sobie w nia potem taki procek na jakiego mnie jeszcze bedzie stac. jak nie umiesz napisac np. Bardzo dobra jest plytk XYZ na chipsecie ZZZ to wachaj CH**A. A co do powyrywania mi nog z d**y to wiesz co mozesz dziurke w sniegu wysikac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi