lolo Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Rozchodzi sie o to, żeby się pochwalił kto może ile ma na koncie pożarów kompa (ile, czego, etc.) Moimi ofiarami narazie padły: 2x zasilacz AT, Abit BE6 + Celeron 566, Vanta 8MB, 1x dysk, 1x sieciówka, 1x dźwiękówka, 2x flop, 1x monitor, Nx wiatrak, no i ostatnio Virge. Chyba tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 to co Ty z tym robiles?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 różne rzeczy. np. Abit i Celek sie "same" spaliły, no może nie zupełnie 566@850 coś napewno pomogło :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 A tak mi sie nasuneło: podobno Intele sie nie palą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 To ma byc co sie spalilo czy tylko uszkodzilo??? Jezeli uszkodzilo to u mnie jest tak: Zasilacz AT, stara plyta nie pamietam jaka (wsadzilem odwrotnie bios i go usmazylem), Gigabyte GA-5AA. U brata jeszcze zepsulem karte muzyczna i graficzna. Troche sie tego uzbieralo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 2x Duron 700 (zakladalem stare WC), 1(w sumie 2 bo ta druga to z qmplem razem)x plyta soltek 1xdysk 700Mb (spadla na niego klapa od desktopa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Ja też coś kiedyś spaliłem :mrgreen: Oto przykłady: 1) Celek 466 (niewytrzymał na 700MHz + 3,5 v :D ) 2) przejściówka PPGA->Slot1 3) przejściówka FC-PGA->Slot1 4) przejściówka FC-PGA2->Slot1 5) SOYO 6VBA-133 6) Riva TNT 16MB 7) GF 2 MX400 64MB (shit, bo od Mint'a :evil: ) 8) SAMSUNG 6GB (w serwisie powiedzieli, że była dziura ok. 2cm, później sam to obejrzałem i rzeczywiście :D ) 9) CD-ROM SAMSUNG 40x 10) CD-ROM SAMSUNG 48x 11) CD-ROM A-Open 48x (wszystkie 3 się zapchały, średnio co 2 miechy padały, a CREATIVE 48x chodzi mi od 2,5 roku i jak na razie go jeszcze nie czyściłem :D ) 12) Zoltrix Cobra 56k (prawde mówiąc nie wiem, co się stało) 13) wiatrak od C466 14) wiatrak od GF2 MX400 15) wiatrak z BOXa od Celka 1 GHz Tulipanka P.S. Jak dobrze pójdzie, to niedługo dopiszę tu jeszcze kilka pozycji, np.: - Celek Tulipanek (z powodu zwarcia pod prockiem, gyż drut dotknął innego pina...) :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 i bym zapomniał: P3 700 u kumpla... teraz gość lata po serwisach i myśli, że mu płyta padła P.S. Ten Pentium nie chciał pójść pow. 1,2 GHz... szkoda (proca...) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 U mnie to raczej skromnie : 2xkontrolery dysku do 486 VGA trident 1MB , LOL ale to była g... grafa Seagate 2.1 GB , dostał komp z piąchy i jakoś dysk nie wytrzymał :roll: TnT2 M64 ,dzień po złożeniu dodatkowych radiatorów na pamięci i zmianie na rdzeniu coś się zrypało i karta padła zasilacz AT 250W (chyba tyle nie miał hihi ) do tego pare zniszczonych myszek ,głównie z flustracji podczas grania w q3 ,i pare coolerów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Plyta asus a7v 133 i zasilacz atx :? Malo tego i mam nadzieje, ze wiecej nie bedzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 A mi, czytajac wasze wpowiedzi, przyszla na mysl stara madrosc ludowa: Polak madry po szkodzie! To musi byc prawda! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 U mnie to raczej skromnie : 2xkontrolery dysku do 486 VGA trident 1MB , LOL ale to była g... grafa Seagate 2.1 GB , dostał komp z piąchy i jakoś dysk nie wytrzymał :roll: TnT2 M64 ,dzień po złożeniu dodatkowych radiatorów na pamięci i zmianie na rdzeniu coś się zrypało i karta padła zasilacz AT 250W (chyba tyle nie miał hihi ) do tego pare zniszczonych myszek ,głównie z flustracji podczas grania w q3 ,i pare coolerów. Ja jak kiedyś grywałem w MK2, to też ładnie sprzętu naniszczyłem. Należy wymienic klawiature od nazwijmy to agresywnego naciskania klawiszy, HDD Caviar 1.6 gdy sprawdzałem swoje siły w warunkach rzeczywistych (komp dostał pare razu z buta :)), no i właśnie po tej stracie zaniechałem agresji i przestałem w to grać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Jak już zaczeliśmy n/t demolki sprzętu to miło wspominam czasy kiedy z kumplem rzucaliśmy w dal płytą 386 SX 40MHz (czy jakoś tak). To były czasy..... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Co do rzucania, to bardzo lubie się nawalać z kumplem myszkami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 1) 2 dyski Quantum fireball 4,3 GB i Maxtor udma 133 40 GB (im nie pomagałem same padły) 2) Karta muzyczna Mint (costam) tą potraktowałem (a raczej tuner radiowy) napięciem 110V 3) Kilka wiatraczków. 4) 2 televizory jednen nawet kolorowy (nie wytrzymały upadku z ok 1m) 5) Fiat 125 -zapalił się (dosłownie) w wyniku zastosowania niekonwencjonalej metody odpalania silnika podczas pewnej b mroźnej zimy. A byłbym zapomniał: oczywiście w ciul płytek CD-R(W). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wyobrazcie sobie, ze jeszcze nigdy nie spalilem, nie zepsulem i nie rozwalilem zadnej czesci komputera odkad mam kompy a jest to juz jakies 10 lat. Nawet joystick mam jeszcze caly z czasow AT286 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wyobrazcie sobie, ze jeszcze nigdy nie spalilem, nie zepsulem i nie rozwalilem zadnej czesci komputera odkad mam kompy a jest to juz jakies 10 lat. Nawet joystick mam jeszcze caly z czasow AT286 :P Głupi to ma zawsze szczęście :) Nawet wiatraka nie potrawisz zalożyć a i tak ci sie nic nie spaliło jestem pod wrażeniem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Wyobrazcie sobie, ze jeszcze nigdy nie spalilem, nie zepsulem i nie rozwalilem zadnej czesci komputera odkad mam kompy a jest to juz jakies 10 lat. Nawet joystick mam jeszcze caly z czasow AT286 :P Głupi to ma zawsze szczęście :) Nawet wiatraka nie potrawisz zalożyć a i tak ci sie nic nie spaliło jestem pod wrażeniem :) No widzisz :P Ty nawet zes glupi to i tak Ci sie jara wszystko :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Qr** ! Ale wrzuty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ty nawet zes glupi to i tak Ci sie jara wszystko :PMi też jeszcze nic sie nie zjarało:) Tak jak tobie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ty nawet zes glupi to i tak Ci sie jara wszystko :P Mi też jeszcze nic sie nie zjarało:) Tak jak tobie :)No to nie zrozumialem wczesniejszego posta (z podtekstem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ty nawet zes glupi to i tak Ci sie jara wszystko :P Mi też jeszcze nic sie nie zjarało:) Tak jak tobie :)No to nie zrozumialem wczesniejszego posta (z podtekstem).Chodziło mi o to że nie potrafisz sie obchodzić ze sprzętem a i tak ci sie nic nie psuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Czyli tym co sie pali non stop to totalni lamerzy ? Bo jezeli ja jestem glupi a i tak nie spalilem to co dopiero taki crackers, he ? Bzdety na maxa wypisujesz. Mam dluzej kompa niz Ty masz lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 mnie poszedl sie tylko dymac :lol: zasilacz ATX ale to nie zmojej winy tylko tego ze sie wentyl kurzem zapchal i stopily sie cewki i tranzystorki :lol: nie liczac tego to spalilem - doslownie - caly komp 386 - przeszedl przez piec do CO jak burza :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Mimo wszystko fayny zapach jak się coś zjara! :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ja też coś kiedyś spaliłem :mrgreen: Oto przykłady: 4) przejściówka FC-PGA2->Slot1 :mrgreen: Spaliles ta PowerLeap`a?? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 tak jakby :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ja mam Amige Commodore a 600 i jeszcze dziala. A co do zniszczonych i spalonych -WD 2,5 GB , spadB ze schodów -Hp CD-Writer + 8200 nie wiem co si staBo - Zasilacz 250 W I...ii....iii....Nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 A ja niechcacy bo przez kumpla zjaralem kieszen na hdd. Wkladam kieszen do kompa, odpalam i nagle czuje spalenizne 8O . Wylaczylem szybko kompa i po ogledzinach okazalo sie ze kumpel mial pozwierane kabelki w swojej kieszeni. U mnie w stacji bazowej do kieszenie wyparowala jedna sciezka :roll: 5 minut + lutownica i kieszen dalej dziala 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 -WD 2,5 GB , spadB ze schodówMałe pytanko... co z nim zrobiłeś po upadku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...