ABW Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Witam . Poradzcie mi jak obniżyc temperature procesora. Teraz wynosi ona 51-52 stopnie w stresie około 56-57 . Nie ściągałem jeszcze radiatora z procka to nie wiem jaktam jest z pasta na nim , może słabo przylega ?? Radiator jest boxowy Cooler Master . Konfig: MSI KT880 , Athlon 1800+ XP T-bred (box) , 256 mb ram. Poradzcie cos . Czy wymienić colera , czy tylko kupić nowa paste?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Kup sobie np Spire WhisperRock IV jest tani i wydajny. Ja na nim mam 44 w stresie przy procku podkręconym na 2100Mhz, inna pasta niż seryjna i zrobiony airduct. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ja tez mam Spire WhisperRock IV i na procu 22000mHz mam temp srednio 44C ! POLECAM ! zmien daj dobra paste i napisz cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Whisperrock IV to całkiem niezły wentyl jak za tą cenę. Mi temperatura na procku spadła o jakieś 6*C (idle) w porównaniu z poprzednim wentylem (60x60). Polecam ten produkt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 A ja mam jeszcze lepiej na Celku D 2.4 w normalnej pracy tem. 53 stres 61 i to na Pentagramie freezone QVC 120 Cu uzłyłem pasty Arctic Silver 5. I wszystko to jest w Chieftecu LBX-01B-B-SL i co mam zrobic ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Po pierwsze zdejmij obudowe( jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) ...................... Po drugie srebrna pasta jak widzę jest więc? Po trzecie załóż WhisperRock |V albo coś większego i wydajniejszego jak to nie pomoże to może czujnik temp. ma kaca? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Obudowę?!!! ....ale ze mnie palant - ścianę boczną :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaker Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Wiesz zdjełem i tem spadła od razu max było 52 a tylko ja załoze to momentalnie skacze jutro sobie kupie 1x 120 i 2x 80 powinno cos dac a temperature sprawdzam oprogramowaniem z abita i tez nie wiem czemu jest taka wysoka temperatura w obudowie czsami dochodzi 37 C chyba jest zły przepływ powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...