rutra73 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Mam następujący problem używając ati tools, obniżyłem obroty defaultowego chłodzenia mojego sapphire x800xt pe do 48%. Nastała cisza, tzn. nie słychać szumu natomiast wiatraczek na wolnych obrotach wyraźnie terkocze. Poprzednio miałem silencera 4 i ten również terkotał. Może ktoś ma pomysł w czym tkwi problem. druga sprawa to temp. gpu które dochodzą w grach do 80 stopni przy 100% obrotów a ati tools. Czy to normalne? W idle mam 52 ale to mnie nie boli. AA i AF ma ustawione na maks, ale nie wiem czy to ma związek z temperaturą. Mam budę chiefteca BigTower i wszystkie możliwe miejsca są zajęte przez wentyle, głównie papsty, natomiast procek (athlon 64 3200+) jest chłodzony pentagramem 80 cu. Może ktoś zaszczyci mnie swoją wiedzą na ten temat. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Moze cos po prostu drga? i akurat przy tych czestosciach pracy wentylatora nastepuje wymuszenie drgan czegos innego. U mnie tez drga gora obudowy, polozenie samej plyty kompaktowej na niej niweluje te drgania do zera. To niekoniecznie wiatrak moze tyrkotac. To dziwne, bo ja na Silencerze 4 mam 29-30 w idle i 37 w max stresie a gram na ogol tez na full w AA i AF. Ja mam bude Codegena, ale z 2 wiatrakami do wentylacji Arctic'a 80tkami + otwarte 1/2 obudowy ... Edytowane 18 Marca 2005 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...