Erazor Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 No właśnie - pierwszy raz zainstalowałem [brzydkie określenie na linuksa] (RED HAT 8.0) poczytałem troche na temat tego jak trzeba instalować programy ale jja nawet nie wiem gdzie wpisywać to np. make install kuu..... mać wszystko mnie zaczyna wqrwiać błagam pomóżcie!!!!! P.S Używam graficznego interfejsu GNOME POZDRO!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Widzę że nie jest to wcale takie lamerskie pytanie skoro nikt nie potrafi na nie odpowiedzieć:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 No właśnie - pierwszy raz zainstalowałem [brzydkie określenie na linuksa] (RED HAT 8.0) poczytałem troche na temat tego jak trzeba instalować programy ale jja nawet nie wiem gdzie wpisywać to np. make install kuu..... mać wszystko mnie zaczyna wqrwiać błagam pomóżcie!!!!! Po to są pakiety rpm, żeby nie trzeba było wpisywać make install. Poczytaj sobie o ich instalacji na: http://www.linuxindex.pl/cgi-bin/idz-do.cgi?ID=300 a poza tym to: http://www.linuxindex.pl/cgi-bin/szukaj.cg...gi?query=redhat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Znam ten problem też nie dawno mam Linuxa ale od czego jest net tu znajdziesz wszystko. http://www.linuxuser.slupsk.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wpisujesz to w katalogu z rozpakowanymi zrodlami programu ale ./configure; make; make install nie jest regola dla wszystkich programow wiec najpierw czytasz pliki README i INSTALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wpisujesz to w katalogu z rozpakowanymi zrodlami programu ale ./configure; make; make install nie jest regola dla wszystkich programow wiec najpierw czytasz pliki README i INSTALL Oj to chyba nie ten poziom :) Pytanie nie było w jakim katalogu, ale raczej w jakim okienku/programie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 wpisujesz to w katalogu z rozpakowanymi zrodlami programu ale ./configure; make; make install nie jest regola dla wszystkich programow wiec najpierw czytasz pliki README i INSTALL Oj to chyba nie ten poziom :) Pytanie nie było w jakim katalogu, ale raczej w jakim okienku/programie 8) jakim znowu okienku czy programie? (rece opadaja :D ) normalnie na konsoli (tam gdzie sie wydaje polecenia :) ) rozpakowujesz zrodla programu, wchodzisz do katalogu i wydajesz polecenia: ./configure make i make install chyba wszystko jasne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 jakim znowu okienku czy programie? (rece opadaja :D ) normalnie na konsoli (tam gdzie sie wydaje polecenia :) ) rozpakowujesz zrodla programu, wchodzisz do katalogu i wydajesz polecenia: ./configure make i make install Do nowych trzeba prosto :) Możliwe, że nie wie jak się zmienia katalogi, albo rozpakowuje tar.gz, a Ty już z ./configure wyjeżdżasz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...