Skocz do zawartości
kowal_wawa

Awaria - Co Się Stało?

Rekomendowane odpowiedzi

Przed momentem laptop odmówił mi posłuszeństwa, dodam, iż został on kupiony całkiem niedawno. Jednostka oparta jest o układ Intela: [ Pentium Centrino 1,6 Ghz (Dothan) ] Może opiszę sytuację dokładniej.

Gdy chcę go uruchomić wciskam przycisk i w tym momencie... dioda, informująca o włączeniu urządzenia zaczyna świecić, lecz ani ekran LCD, ani dioda informująca o pracy dysku nie dają znaku życia. Pali się tylko i wyłącznie jedna lampka, a urządzeniem w tym czasie wydaje przez głośniczek systemowy ciche "piki" (dokładnie 4), mijają po tym 3/4 sekundy i komputer się wyłącza.

A doszło do tego następująco...

Wtyczka od zasilacza laptopa (zasilacz: Lite-On, model: PA-1700-02) nie była do końca włożona do gniazdka sieciowego, przez przypadek podczas pracy szturchnąłem wtyczkę nogą i laptop od razu w tej samej chwili się wyłączył.

Co się konkretnie stało? Czy to wina zasilacza który przekazał za wysokie napięcie do notebooka?

Chociaż zasadnicze moje pytanie brzmi czy powyższa usterka zostanie mi uwzględniona w ramach gwarancji??? :unsure:

POMOCY!!! Co powiedzieć producentowi? Bo sprzęt kosztował sporo pieniędzy... :sad:

Edytowane przez kowal_wawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli o mnie chodzi to przypaliles jakas elektronike, tyczka byla niedocisnieta, kopnolles ja co wywolalo spiecie i skok napiecia - oups iskra do elektronice i juz po bulu. Teoretycznie mozesz oddac go na ware mowiac ze poprostu zmarl - teoretycznie nie udowodnia ci ze to twoja wina - sprzet sie pali czasami w przediwnych okolicznosciach. Moralnosc to juz inna sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No stres, awaria nie z Twojej winy, masz gwarancje, luz.

W serwisie mówisz, że komp sam znienacka się wyłączył i tyle.

Nie przyznajesz się że kopnąłeś zasilacz.

Jaki to jest laptop i od kiedy go masz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi