Skocz do zawartości
Capoeira

szybko odpowiedzcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to mozliwe. Sprawdź sobie PowerStripem traktowanie kart. Niektórzy producenci wydają karty, które nie róznią się między sobą - czyli 2MX-200 to to samo co 2MX-400. Np. pewna partia kart z Procompu. Druga możliwość - nie zainstalowałeś sterowników AGP. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oto biega rrrzzzzzzzze ten komputer konfigurował serwisant i zrobil takie coś rze na samym początku spalił wetyla i wsadził jakieś badziewie

temp. dochodziła do 55st. a on nato to jest normale on tak musi pracować

to jego normalne parametry.ja doniego z pytankiem to czemu się tak wiesz i czy to go szybciej niepostarza on nato nie.

karta graf. to z firmy pyna(czy jakoś tak) a w biosie ustawienia agp i inne sa skonfigurowane prawidłowo.

wyobraście sobie rze on przymnie testował inny sprzęt rzeby mi udowodnić rze wynik 1200 to durzo.on zmienił płyte na microstara nakt333

i ddr2100.i miał wynik 2000 ale niewiem czy miał wszystkie stery dobre bo to był jego komp i niemogłem moich palców tam wciskać(a szkoda z miłą checia bym mu go spier..olił)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to mozliwe. Sprawdź sobie PowerStripem traktowanie kart. Niektórzy producenci wydają karty, które nie róznią się między sobą - czyli 2MX-200 to to samo co 2MX-400. Np. pewna partia kart z Procompu. Druga możliwość - nie zainstalowałeś sterowników AGP. :)

Czyzbym widzial kobiete????????????????????????

Hmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skaładalem niedawno kumplowi konpa o podobnych parametrach tylko procek to byl atlon 2000+ , i punktow w 3dmark mial tylko 1530 , instalowalem najnowsze detonatory , podkrecalem powerstripem , riwa Tunet i inne teo typu programy , , ale po godzinie prob ktore nie daly prawie zadnego egektu , zalozylem swoja grafe , niby taki sam gforce a tu mi skoczylo odrazu 3200 punktow , no i co nato piwiecie , mam naocznych swiatkow ze to jest prawda , pamieci w grafie tak samo taktowane , tez sdramy , czy moze byc to spowodowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemeczka ludziska .

czy jest to morzliwe by płyta ECS K7S5a-l iAXP1700+

256sdr gf2mx400 64mb

w 3dMarku osiągała tylko 1200 pkt.

oczywiście w standardowych ustawieniach

Niemozliwe (chyba)!!!

Ja mam Durona 900 128 sdr karta taka sama , płyta tez i mam coś 2100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemeczka ludziska .

czy jest to morzliwe by płyta ECS K7S5a-l iAXP1700+

256sdr gf2mx400 64mb

w 3dMarku osiągała tylko 1200 pkt.

oczywiście w standardowych ustawieniach

Niemozliwe (chyba)!!!

Ja mam Durona 900 128 sdr karta taka sama , płyta tez i mam coś 2100.

Jak najbardziej możliwe...

Jesli np. jest to gf na sdrach 64bitowych, albo przy beznadziejnych ustaieniach i systemie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Ge force 2 mx płyta GA 7VAXP 256 DDR 266 Hz procek 1200 Athlon na fsb 200 hz i na początkum miałem wynik 1330 ale jak dałem niwe detonatory , wyłączyłem kilka idiotyzmów z Wina -"mam XP wiec za dużo grafa obciaza" i wynik 2750 zainstalowałem powerstripa podkręciłem karte na 180/177 i od razu 2991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zainstaluj VIA Serwis Pack

2. Włącz DMA dla dysku twardego

3. Zainstaluj Detonatory w wersji 29.42

4. Zainstaluj Directa 8.1

5. Zrestartuj komputer

6. Ponownie włącz 3DMarku i sprawdź ile masz...

:D

Wofek, czytaj dokładnie. VIA service pack do SIS'a. 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zainstaluj VIA Serwis Pack

2. Włącz DMA dla dysku twardego

3. Zainstaluj Detonatory w wersji 29.42

4. Zainstaluj Directa 8.1

5. Zrestartuj komputer

6. Ponownie włącz 3DMarku i sprawdź ile masz...

:D

Wofek, czytaj dokładnie. VIA service pack do SIS'a.

racja nie doczytałem :oops:

zamiast tego Serwis Packa zainstaluj AGP Driver :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to calkiem normalny wynik no moze nie calkiem powinienes

miec ok 1500 :(

tutaj problem stanowi to ze Twoj GF2MX400 to wersja z 64bit szyna pamieci wiec chodzi prawie tak jak MX200 - przerabialem to w lipcu

wymien grafe na chociaz pelnego MX400 (128bit) i bedziesz mial 3000 (u mnie na tym co ponizej 2400 a bywalo lepiej)

Powodzenia

PS mialem Minta Pine i dopiero Prolink okazal sie wersja 128bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to calkiem normalny wynik  no moze nie calkiem powinienes 

miec ok 1500  :( 

tutaj problem stanowi to ze Twoj GF2MX400 to wersja z 64bit szyna pamieci wiec chodzi prawie tak jak MX200 - przerabialem to w lipcu 

wymien grafe na chociaz pelnego MX400 (128bit) i bedziesz mial 3000 (u mnie na tym co ponizej 2400 a bywalo lepiej)

Powodzenia

PS mialem Minta Pine i dopiero Prolink okazal sie wersja 128bit

A co ja kuna napisałem wyżej????????

Ludzie czytajcie wcześniejsze posty :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na PROCKU wypisanym poniżej i na GEFORCIE 2MX 200 na DEFAULT ustawieniach w 3D MARK 2000 miałem 2500 punktów a w 3D MARKU 2001 miałem 950 puntków poniewaz miał 64-bitową magistralę pamięci a więc jeśli i ten GF ma taką magistralę to więcej na nim nie wyciągniesz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka.

wzdaje mi si rze macie racje z t karta.ale czy takie zagrania ze stronz producenta sa dozwolona,albo uczciwe.(kurde niemoge pisac ael ani znakowzapytania bo instalowalem system i niezmienilem klawiszy.)

a i najwarzniejsze to nie muj sprzet tylko od znajomych.

jutro jade z nimi do serwisu sie klucic czemu oni maja ta 64bit a nie 128bitowa.(beda jaj) jak wruce to wam opisze co mi ten serwisant powiedzal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jak z odp. na pytanie czy to jest legelne rzeby producent zamiast 128 dał 64 bitowe pamięci?

wiecie otym rze ja dotej pory kupowalem pierw GF2mx32mb potem GF2mx40064mb a teras mam GF4ti4200 i wszyskie w prolink pixelview

i wszyskie mia ły wykośiste osiągi niebyło rzadnych bubli z 64bitową pamięcią(porządana i tania firma.Zakosiście siękręcą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przyjechałem z tego Zabrza i wyspecjalizowanych 4 serwisantów:)))))))))) :lol:

z nową karta jakiej inne firmy ale 128bit

twras na athlonie xp 1700+ i prawdziwym gf2mx 400 64mb jest wynik 2900 pkt w 2001

troche się pokłuciłem ale mam tą dobra karte :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...