Capoeira Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 siemeczka ludziska . czy jest to morzliwe by płyta ECS K7S5a-l iAXP1700+ 256sdr gf2mx400 64mb w 3dMarku osiągała tylko 1200 pkt. oczywiście w standardowych ustawieniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Tak -> przy źle skonfigurowanym AGP / ew włączonym jakimś bajerze typu FSAA. Co do płyty to miałem ECS i uważam że pod względem wydajności nie są wcale złe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 owszem-kolega ma racje -wez plytke od ecs i zainstaluj stery od agp-lub pociagnij ze stronki ecs powinien wyciagac 2razy wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Jest to mozliwe. Sprawdź sobie PowerStripem traktowanie kart. Niektórzy producenci wydają karty, które nie róznią się między sobą - czyli 2MX-200 to to samo co 2MX-400. Np. pewna partia kart z Procompu. Druga możliwość - nie zainstalowałeś sterowników AGP. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 oto biega rrrzzzzzzzze ten komputer konfigurował serwisant i zrobil takie coś rze na samym początku spalił wetyla i wsadził jakieś badziewie temp. dochodziła do 55st. a on nato to jest normale on tak musi pracować to jego normalne parametry.ja doniego z pytankiem to czemu się tak wiesz i czy to go szybciej niepostarza on nato nie. karta graf. to z firmy pyna(czy jakoś tak) a w biosie ustawienia agp i inne sa skonfigurowane prawidłowo. wyobraście sobie rze on przymnie testował inny sprzęt rzeby mi udowodnić rze wynik 1200 to durzo.on zmienił płyte na microstara nakt333 i ddr2100.i miał wynik 2000 ale niewiem czy miał wszystkie stery dobre bo to był jego komp i niemogłem moich palców tam wciskać(a szkoda z miłą checia bym mu go spier..olił) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Jest to mozliwe. Sprawdź sobie PowerStripem traktowanie kart. Niektórzy producenci wydają karty, które nie róznią się między sobą - czyli 2MX-200 to to samo co 2MX-400. Np. pewna partia kart z Procompu. Druga możliwość - nie zainstalowałeś sterowników AGP. :) Czyzbym widzial kobiete???????????????????????? Hmmm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 skaładalem niedawno kumplowi konpa o podobnych parametrach tylko procek to byl atlon 2000+ , i punktow w 3dmark mial tylko 1530 , instalowalem najnowsze detonatory , podkrecalem powerstripem , riwa Tunet i inne teo typu programy , , ale po godzinie prob ktore nie daly prawie zadnego egektu , zalozylem swoja grafe , niby taki sam gforce a tu mi skoczylo odrazu 3200 punktow , no i co nato piwiecie , mam naocznych swiatkow ze to jest prawda , pamieci w grafie tak samo taktowane , tez sdramy , czy moze byc to spowodowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 a masz dma wlaczone?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Craven Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 siemeczka ludziska . czy jest to morzliwe by płyta ECS K7S5a-l iAXP1700+ 256sdr gf2mx400 64mb w 3dMarku osiągała tylko 1200 pkt. oczywiście w standardowych ustawieniach Niemozliwe (chyba)!!! Ja mam Durona 900 128 sdr karta taka sama , płyta tez i mam coś 2100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 siemeczka ludziska . czy jest to morzliwe by płyta ECS K7S5a-l iAXP1700+ 256sdr gf2mx400 64mb w 3dMarku osiągała tylko 1200 pkt. oczywiście w standardowych ustawieniach Niemozliwe (chyba)!!! Ja mam Durona 900 128 sdr karta taka sama , płyta tez i mam coś 2100. Jak najbardziej możliwe... Jesli np. jest to gf na sdrach 64bitowych, albo przy beznadziejnych ustaieniach i systemie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Oczywiście, że to możliwe - w 3DMarku liczy się głównie grafa, a reszta ma mniejsze znaczenie. Poza tym na tej grafie i procku słabszym nawet o 500MHz miałbyś pewnie tyle samo, bo grafa spowalnia ci kompa - ja mam to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 masz cos źle w configu powinieneś mieć około 2000 w 3D marku co do sterów pod agp pod tą płytę to ściągnij sobie ze strony producenta link masz tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 spoko :) moj brat ma gf 2mx 64mb 64bit, ja mam a1700+ 256 sdr i lookne jak z wydajnoscia pod 3d2k1se. ale to za jakas godzine, wtedy dam znac ile mi wyszlo. co prawda na msi a nie na ecs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 moze jednak troche pozniej, mam nie planowany wypad z chaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 HE HE to nie nie możliwe z ecs to normalne :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 HE HE to nie nie możliwe z ecs to normalne :wink: Człowieku!!! Zastanów się co piszesz. Jak nie masz pojęcia to się nie udzielaj. W tym przypadku nie jest to wina ECS'a.[/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ja na swoim configu z badziewnym GF2 MX 200 64MB RAM z Winfasta mialem uwaga ... 1390 pkt w 3DMark2001 se. Obecnie po zmianie grafy 7450 pkt. Jak widac lepiej kupic do grania lepsza grafe a nie procek ... ale to jest chyba oczywiste :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muzg2 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja mam Ge force 2 mx płyta GA 7VAXP 256 DDR 266 Hz procek 1200 Athlon na fsb 200 hz i na początkum miałem wynik 1330 ale jak dałem niwe detonatory , wyłączyłem kilka idiotyzmów z Wina -"mam XP wiec za dużo grafa obciaza" i wynik 2750 zainstalowałem powerstripa podkręciłem karte na 180/177 i od razu 2991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 1. Zainstaluj VIA Serwis Pack 2. Włącz DMA dla dysku twardego 3. Zainstaluj Detonatory w wersji 29.42 4. Zainstaluj Directa 8.1 5. Zrestartuj komputer 6. Ponownie włącz 3DMarku i sprawdź ile masz... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 czyz bym widzial zestaw z hipermarketu :D Wow Angela pierwszy raz widze kobiete ktura ma cos madrego do powiedzenia o kompie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 1. Zainstaluj VIA Serwis Pack 2. Włącz DMA dla dysku twardego 3. Zainstaluj Detonatory w wersji 29.42 4. Zainstaluj Directa 8.1 5. Zrestartuj komputer 6. Ponownie włącz 3DMarku i sprawdź ile masz... :D Wofek, czytaj dokładnie. VIA service pack do SIS'a. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 1. Zainstaluj VIA Serwis Pack 2. Włącz DMA dla dysku twardego 3. Zainstaluj Detonatory w wersji 29.42 4. Zainstaluj Directa 8.1 5. Zrestartuj komputer 6. Ponownie włącz 3DMarku i sprawdź ile masz... :D Wofek, czytaj dokładnie. VIA service pack do SIS'a. racja nie doczytałem :oops: zamiast tego Serwis Packa zainstaluj AGP Driver :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoo Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 to calkiem normalny wynik no moze nie calkiem powinienes miec ok 1500 :( tutaj problem stanowi to ze Twoj GF2MX400 to wersja z 64bit szyna pamieci wiec chodzi prawie tak jak MX200 - przerabialem to w lipcu wymien grafe na chociaz pelnego MX400 (128bit) i bedziesz mial 3000 (u mnie na tym co ponizej 2400 a bywalo lepiej) Powodzenia PS mialem Minta Pine i dopiero Prolink okazal sie wersja 128bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Tak TO JEST NORMALNE ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 to calkiem normalny wynik no moze nie calkiem powinienes miec ok 1500 :( tutaj problem stanowi to ze Twoj GF2MX400 to wersja z 64bit szyna pamieci wiec chodzi prawie tak jak MX200 - przerabialem to w lipcu wymien grafe na chociaz pelnego MX400 (128bit) i bedziesz mial 3000 (u mnie na tym co ponizej 2400 a bywalo lepiej) Powodzenia PS mialem Minta Pine i dopiero Prolink okazal sie wersja 128bit A co ja kuna napisałem wyżej???????? Ludzie czytajcie wcześniejsze posty :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 ja na PROCKU wypisanym poniżej i na GEFORCIE 2MX 200 na DEFAULT ustawieniach w 3D MARK 2000 miałem 2500 punktów a w 3D MARKU 2001 miałem 950 puntków poniewaz miał 64-bitową magistralę pamięci a więc jeśli i ten GF ma taką magistralę to więcej na nim nie wyciągniesz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 siemka. wzdaje mi si rze macie racje z t karta.ale czy takie zagrania ze stronz producenta sa dozwolona,albo uczciwe.(kurde niemoge pisac ael ani znakowzapytania bo instalowalem system i niezmienilem klawiszy.) a i najwarzniejsze to nie muj sprzet tylko od znajomych. jutro jade z nimi do serwisu sie klucic czemu oni maja ta 64bit a nie 128bitowa.(beda jaj) jak wruce to wam opisze co mi ten serwisant powiedzal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 A ja na swoim kompie i 2xVoodoo2 mam też coś koło 1500pkt :D w 3Dmarku2001SE. Czyli chyba nie jest źle. Teraz zbieram na Radeona9700. Ciekawe jaki będzie skok w wydajności :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 24 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2002 no i jak z odp. na pytanie czy to jest legelne rzeby producent zamiast 128 dał 64 bitowe pamięci? wiecie otym rze ja dotej pory kupowalem pierw GF2mx32mb potem GF2mx40064mb a teras mam GF4ti4200 i wszyskie w prolink pixelview i wszyskie mia ły wykośiste osiągi niebyło rzadnych bubli z 64bitową pamięcią(porządana i tania firma.Zakosiście siękręcą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capoeira Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 No i przyjechałem z tego Zabrza i wyspecjalizowanych 4 serwisantów:)))))))))) :lol: z nową karta jakiej inne firmy ale 128bit twras na athlonie xp 1700+ i prawdziwym gf2mx 400 64mb jest wynik 2900 pkt w 2001 troche się pokłuciłem ale mam tą dobra karte :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...