L.Viadro Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Składam sobie platforme na A64 i mam takie pytanka: 1-po czym poznać jaki rdzeń ma procek? Znaczy po czym poznać czy jest to Winchester czy Newcastle? Czy to jest napisane na pudełku? Z tego co zrozumiałem rdzeń Winchester wydziela mniej ciepła i lepiej sie kręci? Jeżeli nie ma nic na pudełku to co zrobić by miec pewność że sie kupuje proca z rdzeniem Winchester? 2-jaka będzie najlepsza pamięc do A64? Nie inetersuje mnie podkręcanie. Kolega mówi ze najważniejsze są timingi i żebym brał pamięc z timingami 2-2-2-5. Planuje zakup jakiegos kompletu 2x512 DDR 400Mhz (Corsair, Kingston, Geil) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ja rozumiem że czasem się spieszy ale jesteś na forum na tyle długo że powinieneś wiedzieć że najpierw się Szuka!!! Ad. 1 Było to już wiele raz, różnica jest w oznaczeniach na procu (różnią się serią). Jeśli chodzi o pudełko to nie wiem. Ad. 2 Zasadniczo kolega ma rację, ale to co ma małe timingi nadaje się świetnie do OC:) Niskie timingi to również i koszty w górę. Szukaj czegoś na Samsungach TCCD (w temacie o A-DATA Vitesta566 w dziale Pamięci jest spis pamięci na tych kościach) lub na Winbondach BH-5 (nówki w zasadzie nie do kupienia już niestety). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ja przeszukałem forum, czytam wszystkie topici związane z A64 ale do tej pory nie natrafiłem na temat o RAMie... Czyli dalej nie wiem jak mam w sklepie kupić boxowego Winchestera? Bo przeciez nikt mi eni otworzy pudęłka zebym sobie sprawdził serie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 W przypadku 2 x 512 ciezko bedize osiagnac cos wiecej niz 250 2-2-2-1T juz bardziej polecilbym cos na tccd czyli memki ktore polaca na 275 2,5-3-3-7 Ja mam swoje Gskille i jestem z nich zadowolony , mozna je sciagnac nawet ponad 300 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkamil Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 @L.Viadro Pudełko BOX od athlona64 ma prześwitujący kawdracik, w którym widnieje proc, więc możesz se spokojnie bez odpakowywania sprawdzić sserię. PS. Dorwałem proca z 2004 r z 49 tygodnia uwaga w komputroniku:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 TO jeszcze niech ktos mi powie jakie serie to Winchester??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 TO jeszcze niech ktos mi powie jakie serie to Winchester??? 1338137[/snapback] Polecam ten link: http://www.ocinside.de/html/workshop/amd_a...oduct_id_d.html BI na końcu to oznaczenie wincha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 nie wiem o co tu chodzi qrde, np: ta max temp to im wyższa tym lepsza czy na odwrót? Znaczy to jest ile proc wytrzyma czy ile generuje ciepła??? TO samo z voltage :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 nie wiem o co tu chodzi qrde, np: ta max temp to im wyższa tym lepsza czy na odwrót? Znaczy to jest ile proc wytrzyma czy ile generuje ciepła??? TO samo z voltage :blink: 1339062[/snapback] Ile wytrzyma stopni max i na jakim napięciu defaultowym pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 a to napięcie to rozumiem ze im niższe tym lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...