Skocz do zawartości
=L@win@h=

Q***A !!!!!! Ukruszylem procka :(((((((

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Athlona 850... postanowilem mu odblokowac mnoznik. Zaopatrzylem sie w srebrna paste i olowek techniczny.

"No to do dziela"

Odpialem wszystkie kable elegancko polozylem kompa na boczku pod sama lampka zebym wszystko ladnie widzial. Cooler TITAN'a wiec juz od samego poczatku obawialem sie ze ukrusze rdzen, ale moja natura nie pozwolila mi zrezygnowac... wzielem wiec srubowkret :) i wlozylem w szczeline od blaszki dociskajacej. Skubana strasznie mocno trzymala, wiec musialem mocniej przycisnac i... uslyszalem tak zwane "chrząkniecie". Pomyslalem "Q***A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: ". Ale nadal nie moglem zdjac coolera :evil: . Wiec odkrecilem srobki mocujace wiatrak na radiatorze i dopiero wtedy radiator ladnie zszedl... Oczekiwalem zobaczyc okruszki, ale to co zobaczylem jeszcze bardziej mnie wqrwilo. Mianowicie procek caly upieprzony w bialej pascie silikonowej i ledwo co zobaczylem rdzen. "No to zajebiscie, bede musial go jeszce umyc". Polecialem z prockiem do lazienki; mydlo szczoteczka do zebow brata :twisted: i szorujemy. Juz nie moglem czekac az zobacze ile tego sie ukruszylo... Gdy wkoncu procek byl czysty zobaczylem ze brakuje kawalka o wielkosci ok 5mm dlugosci i ok 0,3mm szerokosci. "No to po procku, ale nic... sprawdze, moze bedzie jeszce dzialal... :(((". Umylem go jeszce dokladnie i polozylem na kaloryferze. W tym czasie umylem jescze ufajdany w bialy syfie radiator. Wzialem procka, zamalowalem mu te mostki i do kompa.Jak zakladalem cooler to cos tam jeszce chrzaknelo :evil:. UWAGA... chwila prawdy... wlaczam kompa........... (az zatrzymalem oddech) i uslyszalem "PIIIIIIIIIIIIIIIIIIII" ...... "PIIIIIIIIIIIIIIIIII"....... "PIIIIIIIIIIIIIIII". "Q***A !!!!!!, roz***alem procka, co tu zrobic...." I tak siedzialem i rozmyslalem nad tym co tu poczac, gdy nagle sie zorientowalem ze na srodku biurka leza kostki RAM'u :). "Jaki ja jestem glupi... przecierz wyjelem ram zeby sprawdzic na jakich jest kosciach". Ale oczywiscie nie bylo pewne czy komp ruszy nawet z tym ramem... wiec znowy chwila prawdy :) wlaczam kompa i slucham.......... cisza.... rozkreca sie cd'ek ...... i oczekiwane krotkie "PIK". I wtedy ujrzalem ekran startowy wingrozy :):):):) Nawet nie wiecie jak sie cieszylem :). No to jak wszystko dziala, to zaobaczymy jak tam "primary task" czyli odblokowanie mnoznika... Sprawdzam mnoznik 9.0 - kicha, 9,5 - kicha, 10 - kicha... i tak wszystkie :( .

I teraz mam pytanie : Zle mi sie odblokowal mnoznik, a procek i tak jest juz ukruszony, wiec czy lepiej go zostawic jaki jest czy probowac go tam jeszce meczyc ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm cs sie kłania 15 złotych za swiety spokój to nie jest dużo.

Chcialem kupic copper shit'a ale w tej chwili mam taka dziure budzetowa ze ledwo wyskrobalem na srebrna paste (5zl)... a to wszystko dlatego ze wydalem kase ktora kochana mamusia dala mi na ksiazki do szkoly :twisted: i teraz musze sobie kupic ksiazki i kazde drobne sa dla mnie na wage zlota... a cs'a nie mialem bo tego kompa to skladali pre latek temu dla mojego mlodszego braciaka na komunie w jakiejs firmie... a oni raczej w standardzie cs'ow nie daja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FUKSIARZ  8) 

pol proca ujeb%@$ i mu jescze dziala  :twisted:

Dziala ?????? On teraz sobie podkrecony smiga na 944 :D:D

A co do odpowiedzi typu "procek i tak do wymiany... mecz go do bolu", to wam powiem ze jakbym go teraz wymeczyl do bolu to bym mial nieczynny :D komputer przez dluzszy czas... poprostu nie mialbym kasy na nowy :(:(:(

Mysle ze jak juz kupie nowy to tego wymecze, eXtremalnie wycisne z niego ostatatnie zera i jedynki, zobacze do ilu sie go da juz tak maXymalnie podkrecic, doprowadze do jakiejs krytycznej temp. i zrobie sobie breloczek :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nic. Stary, mnie się udało DDR odwrotnie wcisnąć  :oops: Finał: Nówka Mobo i 256 DDR odeszły do krainy wiecznych łowów, gdzie nikt już nikogo nie podkręci (przekręci)

Czyzby to byla Valhalla? HEHE Procesorowy raj, gdzie pasta srebrna leje sie hektolitrami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nic. Stary, mnie się udało DDR odwrotnie wcisnąć  :oops: Finał: Nówka Mobo i 256 DDR odeszły do krainy wiecznych łowów, gdzie nikt już nikogo nie podkręci (przekręci)

Buhahahhahahahaa :lol: :lol: :lol:

Jak to przeczytałem mało z krzesła nie spadłem...

Musiałeś nieźle siły przyłożyć żeby to odwrotnie wsadzić :lol: :lol:

Ja to mam problem żeby normalnie włożyć (cholernie ciężko wchodzi) a co dopiero odwrotnie (może powinienem spróbować na wazelinę :wink: :lol: )

He he po prostu nie mogę.....

Proszę o więcej taki postów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mam problem żeby normalnie włożyć (cholernie ciężko wchodzi) a co dopiero odwrotnie (może powinienem spróbować na wazelinę :wink: :lol: )

proponuje młotek bardzo skuteczne :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki pomysł idz do skelpu z matalami mogą by ć kolorowe. Kup sobie kawałek blachy 1mm i szlifuj jej powierzchceni do momentu aż wcisnie sie między radiator a proca wtedy możesz zdjąć radiator raczej bez możliwości ukruszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo!

Facet z mojego bloku kupił SB Live! i włożył ją do ISA :lol: :lol: :lol:

A potem dał mi kartę do sprawdzenia bo mówił że jak odpalał to miał ciemno na ekranie. No to ja rozkręcam kompa wkładam kartę a on: AHAAA a ja wkładałem w to długie obok :lol:

Odpalam kompa i black screen (źle w ogóle, że dałem mu sprawdzić)

Idziemy do niego i to samo

okazało się że płyta, proc, nowiuśki SB (i tak mu wymienili) poszły się *****.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie nie przestaną mnie zadziwiać... :lol: :lol: :lol:

U mnie w firmie "inżynier" podpinał monitor... tyle tylko że próbował podpiąć go do gameportu w dźwiękówce... :lol: pokrzywił piny we wtyczce i potem siedziałem 3 godziny i je prostowałem :evil: (ale całe szczeście żadnego nie złamałem 8) )

Ale tak to jest jak ktoś się bierze za coś o czym nie ma zielonego pojęcia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najśmieszniejsze jest to, że zaczynając od Amigi, złozyłem i upgradowałem do tej pory kupę kompów. Aż przychodzi taki dzień...

Qwa, jak to możliwe?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male spostrzezenia jakie mi sie nasunely. Zaden dzwiek nie wydobywa sie z glosnika gdy nie ma procesora w podstawce lub gdy procesor jest uszkodzony. Jezeli tylko procesor rusza to wykonuje program z BIOS-a i diagnozuje komponenty i jezeli cos nie tak to piszczy.

Procesor jest sercem kompa i jak on nie pracuje to nie pracuje cala reszta.Wiec jezeli komp piszczy to napewno nie jest to procesor.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male spostrzezenia jakie mi sie nasunely. Zaden dzwiek nie wydobywa sie z glosnika gdy nie ma procesora w podstawce lub gdy procesor jest uszkodzony. Jezeli tylko procesor rusza to wykonuje program z BIOS-a i diagnozuje komponenty i jezeli cos nie tak to piszczy.

Procesor jest sercem kompa i jak on nie pracuje to nie pracuje cala reszta.Wiec jezeli komp piszczy to napewno nie jest to procesor. 

Pozdro

Dexter

Dzieki dex ! Tylko ja o tym nie wiedzialem i myslalem ze jak cos piszczy to znaczy ze cos jest nie tak (wtedy nie tak mogl byc tylko proc, bo nie wiedzialem ze nie wlozylem ramu i myslalem ze to przez to ze proc nie dziala). Dzieki za uswiadomienie mnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam też powiem ciekawą rzecz, chcieliśmy z kumplem mechanicznie zmienić napięcie p4 1.6 w kumpla procku i koleś niechcący uj 8O 8O ał 4 nóżki i ma teraz Vcor zamiast zamierzinego 1.75 ma 1.07 i wyobraźcie sobie że wszystki śmiga jak należy!!! :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wam też powiem ciekawą rzecz, chcieliśmy z kumplem mechanicznie zmienić napięcie p4 1.6  w kumpla procku i koleś niechcący uj 8O  8O ał 4 nóżki i ma teraz Vcor zamiast zamierzinego 1.75 ma 1.07 i wyobraźcie sobie że wszystki śmiga jak należy!!!  :D  :D  :D

fajnie sie bawicie :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak OFF topicowo Snajper_Tango4 to wiesz coto za model karabinu jest na "twoim" zdjeciu ?

Chciałem sobie zrobić zdjęcie z Dragunovem ale nie chcieli mi pożyczyć - a to to jest jakaś atrapa - ale nie pytaj mnie czego bo nie wiem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to posluchajcie moich motywow z durniem700:

- ukruszony troszke mniej niz Twoj, ale z 4 stron:)

- podczas rutynowego malowania na kolanie (lol) odgialem przez przypadek polowe pinow. Ale spokojenie palec wskazujacy i srubokret i jazda:)

- podczas wypadku z AS3 zrobilem sobie "srebrnego durnia" :) musialem ponownie pomalowac mosty, poza tym wszytsko chodzi:)

- przezyl tez pol dnai w temp. ok 95C (zapomnaielem podlaczyc cooler i mysallem ze miernik warjuje:)

- oparl sie takze wylanej na goly rdzen coli:)

Obecnie smiga na 910-933 na cvoltage 1.85:)

zycze wszytskim podobym przygod

dziekuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to posluchajcie moich motywow z durniem700:

- ukruszony troszke mniej niz Twoj, ale z 4 stron:)

- podczas rutynowego malowania na kolanie (lol) odgialem przez przypadek polowe pinow. Ale spokojenie palec wskazujacy i srubokret i jazda:)

- podczas wypadku z AS3 zrobilem sobie "srebrnego durnia" :) musialem ponownie pomalowac mosty, poza tym wszytsko chodzi:)

- przezyl tez pol dnai w temp. ok 95C (zapomnaielem podlaczyc cooler i mysallem ze miernik warjuje:)

- oparl sie takze wylanej na goly rdzen coli:)

Obecnie smiga na 910-933 na cvoltage 1.85:)

zycze wszytskim podobym przygod

dziekuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi