yngwie Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 http://www.rojakpot.com/default.aspx?locat...var1=177&var2=0 uzylem clockgena CY28346 chyba niedawno go dodali na http://www.cpuid.com/clockgen.php bo jak kiedys juz szukalem to nie znalazlem moze ominalem chociaz wapliwe robilem wowczas identycznie jak w w tym guide robili sciagalem i sprawdzalem czy nie odczyta chociaz czesci danych ;) w kazdym razie u mnie wszystko prawidlowo pokazuje co jeszcze? zainstalowalem centrino hardware control ale regulacja mnoznika jest tylko w zakresie 6-16 - nie ma tego na co po cichu liczylem ;] jedyne co przydaje mi sie z tego to ustawienie max performance przed odpaleniem superpi a nie czekanie az speedsteper zadziala jezeli ustawiasz predkosc procka przed testem w inny sposob to ten soft mozesz co najwyzej pewnie poogladac ;) moze ci sie spodoba ;) http://home.arcor.de/pbus-167/Centrino_Har...l_1.6_Setup.zip i przejrzalem sobie jeszcze to http://www.ocforums.com/showthread.php?t=360544 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Ach dziekuje.... Zdetronizowalem Cie :P :D HEHEHE Poczekajcie jak tylko odbiore RAM :P :D P.S. Kto da wiecej... Znaczy mniej ;) Edytowane 26 Marca 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 nie ma za co ;) zastanawiam sie czy nie ma juz bardziej zaawansowanego softu cos jak 8rdavcore by sie przydalo :D marzenia :P ale cos do ramu byloby mile widziane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 nie ma sie co cieszyc, wracam na tron... :wink: ja tesh oc, na 2ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 B) poprzeka w dol, procki w gore!! kto pierwszy sfajczy swego cpu?? :blink: hehe. moze zalozyme extreme laptop oc?? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) hehe Majestic czym kręciłeś? a moze coś do mojego athlonika będzie? :> to może chodź troszke Wam trochę kroku dotrzymam :P EDIT: heh już widzę czym kręciłeś, ja nie mogę tak ;( u mnie tylko drut-mode ale to musiał bym wyciągnąć proca a nie umieć po za tym bez przegieć :D Edytowane 26 Marca 2005 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 a jakiego mash czipseta? czemu mowisz, ze nie mozesz? do mojego tesh nie bylo zadnej wersji dedykowanej clockgen, to zainstalowalem bodaj od fic'a do k8t800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ja mam sis m746fx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 no to do sisa rzeczywiscie nie widzialem. ale pewnie cos wymysla;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 hehehe fajowo by było bo sądze, że mój bartonik nieźle może się kręcić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) jak 2GHz to 2GHz :D pageup to i tak nie o chipset chodzi a o pll'a moze ktorys clockgen podejdzie musialbys poprobowac ;) przeczytaj guide'a na ARP - moze cos pomoze, niby dedykowany na platforme centrino ale duzo ogolnej wiedzy mozna z niego wyciagnac na temat clockgena tez chyba jest duzo w dziale intel'a - a przynajmniej tak mi sie wydaje ;] emocje rosna tu juz konczy sie zabawa szykowac gasnice ;) Edytowane 27 Marca 2005 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no ale nie będę szukał po płycie jaki mam generator zegara :) żeby dostać się do samej płyty to już muszę zerwać jedną plombe :/ ale próbować na oślep mogę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hmmm dostaje ostro. i to przy nizszym zegarze mnie wyprzedzasz? :mellow: ciekawe B) ale nie zmusisz mnie do siegniecia po najstrasniejsza-supermega-hiper-extra broń.... reinstal windy... powialo groza B) hehe. ok na dzis mam dosyc, jutro siem popawie. 2,2ghz? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Panowie Panowie spokój :P Za chwile prześcigniecie w super Pi Panów z desktopami :P Będą urażeni ;) hehe a pamiętam czasy jak byłem pierwszy <marzyciel> :P:P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hmmm dostaje ostro. i to przy nizszym zegarze mnie wyprzedzasz? :mellow: ciekawe B) ale nie zmusisz mnie do siegniecia po najstrasniejsza-supermega-hiper-extra broń.... reinstal windy... powialo groza B) hehe. ok na dzis mam dosyc, jutro siem popawie. 2,2ghz? :wink: 1352255[/snapback] no zegar niby nizszy ale niewiele - to tylko 30Mhz tylko ze: 1. ilosc cache 2. moj ram szybciej biega ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no i nic nie spasiło :( tylko jeden z nich odczytał prawidłowe dane ale za Chiny nic nie dało rady przestawić (suwaczkiem mogłem ustawić na magistrale ponad 400MHz ale nic przyrostu taktowania :( Jakieś pomysły oprócz drut moda? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) YNGWIE - ladnie to tak odskakiwac bratu z ACerem :P Czekaj czekaj... Niech mi sie wychlodzi :P Nie moge uwierzyc, ze az tak A64 odstaje... :P :lol: P.S. Ranking zaktualizowany... Moze by sie w koncu ktos nowy dolaczyl do rywalizacji... Edytowane 27 Marca 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 :wink: nowi! dolaczac sie! jedyne co wam potrzeba to sprawna gasnica!! :lol: ehh na 2.1ghz chaszcze mi zaczyna wyswietlac. no roznica prfzyznaje ze niezla.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 A mnie 2.1 Ghz skala!!! :D Zreszta ranking juz zaktualizowany... Zegnajcie :P :D 8 minutowcy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) omg jak widze wskaznik pci to az slabo sie robi ;) moze to nie procek? moze to pamieci juz nie wyrabiaja? albo po prostu pci? pageup - ale ty masz axp-mobile? mozna softem mu mnoznik zmieniac spod windy ale jakim progsem to juz nie pamietam ;] Edytowane 27 Marca 2005 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Fakt, ale tym softem nie mozna bylo chyba zmieniac mnoznika w gore... Chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 hmmmz moze ja sie tezskusze na jakies OC? ale to jak juz bede happy and free czyli niepredko :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 omg jak widze wskaznik pci to az slabo sie robi ;) moze to nie procek? moze to pamieci juz nie wyrabiaja? albo po prostu pci? pageup - ale ty masz axp-mobile? mozna softem mu mnoznik zmieniac spod windy ale jakim progsem to juz nie pamietam ;] 1353717[/snapback] kiedyś takie coś miało wcpuid ale jak teraz sprawdzałem to nie ma tam tej opcji:( po za tym to chyba tylko faktycznie w dół było. Ale jak toś by jakis inny znalazł to proszę pisać (może w góre też zadziała) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Czyzbym narazie mial rekord w lapach :P :D HEHEHE No nie pogadamy :P :blink: Panowie, spekaliscie... :?: :D Edytowane 27 Marca 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 pageup - cpumsr ale czy da rade podniesc w gore? nie wiem zawsze mozesz moda zrobic i ustawic maksymalny mnoznik mostkami ;) bo to zdaje sie o to sie bedzie rozbijac nie ustawisz powyzej maksymalnego mnoznika spiderman - wlasnie zastanawiam sie nad blokiem wodnym na procek - joke :P cos innego trzeba wymyslic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 no ja juz ciekly azot zamowilem :wink: geez bez restartu windy sie nie obejdzie. gdyby tak istnial programik do odblokowania mnoznika powyzej max, ajki dla mojego jest 9x. bo na 2.1 to jush krzaki leca, moze to i pamiatki nienadazaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) pageup - cpumsr ale czy da rade podniesc w gore? nie wiem zawsze mozesz moda zrobic i ustawic maksymalny mnoznik mostkami ;) bo to zdaje sie o to sie bedzie rozbijac nie ustawisz powyzej maksymalnego mnoznika spiderman - wlasnie zastanawiam sie nad blokiem wodnym na procek - joke :P cos innego trzeba wymyslic ;) 1354085[/snapback] No to myslcie... Bo chyba ten rekordzik to tak zwany milestone :D w tym rankingu... Nie przypuszczalem, ze az tak A64 dostanie od Pentium-M... Edytowane 28 Marca 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ehhh bo ja sam jestem a was dwoje i sie stresuje :lol: at tak na serio ty tego wynika to zes przeczesal jeszcze bez tego nowego ramu?? no to sie boje pomyslec co bedzie... moze jednak reinstalne winde :wink: ehhh nie ma jeszcze kogos z a64?? ludzie wezcie nie robcie jaj, zarzucac swoje wyniki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ano bez ramu... Choc nie jestem pewn czy ilosc dwukrotnie wyzsza da jakiegos duzego kopa w obliczeniach... Zobaczymy. De facto ramu mi potrzeba wiecej do pracy, bo czasami sie zatyka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 pageup - cpumsr ale czy da rade podniesc w gore? nie wiem zawsze mozesz moda zrobic i ustawic maksymalny mnoznik mostkami ;) bo to zdaje sie o to sie bedzie rozbijac nie ustawisz powyzej maksymalnego mnoznika No więc programik działa ale mogę tylko w dół :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...