yngwie Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) jak sie skopie to jeszcze gwarancja zostaje ;) Shantillas: obawiam sie ze nie wejdzie ci pentium-m on nie jest na s478 tylko na mPGA479M inny slot update a jednak sa :P gdzies tam jakies info mnie zmylilo jak szukalem danych na temat plyt desktopowych pod 479 ale to chyba baniasy bo znalazlem tylko z cache 1mb czy sa tez z 2mb? Edytowane 31 Marca 2005 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Shantillas osobiscie uwazam te wymiane za sluszna, pod warunkiem, ze ten procek bedzie tani... Inaczej IMHO nie ma sensu... Lepiej sie lapka pozbadz i kup cos na Centrino... Jak to mawiaja "Madry Polak po szkodzie" w twoim przypadku "Madry Shantillas po zakupie" Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) yngwie sa sa, w topicu !klik! doszlismy do wniosku ze spokojnie da sie wsadzic :] i tak sa z 2mb cache w 0.90nm tutaj lista dostepnych pod s478ppga SpiderMan sam procek nie jest tani ale jak pisalem zamierzalem sprzedac starego i doplacic troszke hajsu. Lapka kupila mi siostra i zaraz na drugi dzien go juz wiozl jej znajomy co wracal do kraju. Gdyby byl czas to ona by go pomeczyla roznymi testami, grami (heh simsy..) i pewnie odrazu by wyszlo ze dysk jest walniety. Poszedl by wtedy na serwis gdzie moze wyszlo by, ze i HT ma cos nie tak z "glowka". Jak odesle lapaka to siostraa ma zobaczyc czy wymienia go na nowy albo czy bedzie mozna wybrac inny model, tzn z Centrino. Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Shantillas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Wczoraj udało mi się wyciągnąc proca :) Sprawdziłem w swoim jak się kręci. hehe niezła tragedia z 2133 poszedł na 2200 (zmiana napięcia nie powodowała wzrostu podkręcalności). Przetestowałem go u siebie na taktowaniu 10,5x200 :) Oto wyniki: http://kuba-kazimierczak1.webpark.pl/super_pi2.jpg generalnie 1:23 min różnicy w stosunku do laptopa ale tu szybsza magistrala i ram synchro (w laptopie chyba mi idzie asynchro :/ ) Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Nofakt masz Asyncro... Ram szybciej od CPU... 133 vs 166... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no właśnie i pytanie czy da sie jakoś ram zwolnic?? chyba ze sprzedam jedna kosc 333 i kupie 266 i wtedy bios automatycznie z spd zmniejszy na 266 i będzie synchro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 eee. Lepiej nie... Bedzie gorzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 to juz chyba lepiej fsb do 166 dociagnac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Drut Modem... :D Ale bedzie suszarka straszna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 hmmm no i mnożnik w dół hehehe ale kurna to będzie zabawy. Może kiedyś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 No a mnie z Ramem nie wypalilo, wiec trzeba bedzie wymyslec co innego :P yngwie... nie uciekaj... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 nie uciekam przynajmniej na razie :P i tak grzecznie podziekujemy jak zawitaja w koncu chlopaki z wysokimi nominalnymi zegarami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 To ciekawe... Bo jeden taki juz byl... :) I dostal w tylek :P Chyba, ze mowisz o Pentium-M-owcach nowych, powyzej 2 GHz... Na takich to se jeszcze poczekamy... Drogie zabawki sa narazie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 wystarczy jakis a64 z zegarem 2.2 GHz podkrecony bedzie sie wbijal wlasnie w te rejony okolo 7m, ponizej 7m zalezy o ile podkrecony nominalnie robi jakies 7.3-7.40 - widzialem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 nie uciekam przynajmniej na razie :P i tak grzecznie podziekujemy jak zawitaja w koncu chlopaki z wysokimi nominalnymi zegarami ;) 1371995[/snapback] To ciekawe... Bo jeden taki juz byl... :) I dostal w tylek :P Chyba, ze mowisz o Pentium-M-owcach nowych, powyzej 2 GHz... Na takich to se jeszcze poczekamy... Drogie zabawki sa narazie... 1373089[/snapback] heheh ktos mowil o mnie i moim nominalnym 3.2ghz nadajacym sie na demonstracje dzialania 5kg mlota :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 heheh mialem na mysli a64 i pentium-m nominalnie wyzsze od naszych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tia, przyleca te xpsy gen2 co sie tak ludie napalali i bedzie po ptakach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) tia, przyleca te xpsy gen2 co sie tak ludie napalali i bedzie po ptakach :D 1385799[/snapback] Ja sie tak latwo nie poddam :P Bez walki sie nie obedzie :P Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 widze ze ranking zaktualizowany:) przyszedł komp killer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 widze ze ranking zaktualizowany:) przyszedł komp killer :D 1404233[/snapback] Spoko spoko... Te 5s mam do odrobienia... Gorzej z wyprzedzeniem yngwie-go :P Musze zapodac CPU na fsb 533 :P :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 ale ładnie ten sempronik nawet zamiata :) jestem zaskoczony! muszę swojego zrobić na magistrale 333 to moze 20 sek nadrobie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Czekaj czekaj... Ja mam juz 1GB ramu... Walcze :P :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj2277 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 jaka wersje clockgen musze zainstalowac,zeby troszke podkrecic mojego ptoka do testu superip-jest tam ich bardzo duzo:??? to moje dane: Processor Model : Intel® Pentium® 4 CPU 3.20GHz Speed : 3.19GHz Performance Rating : PR4245 (estimated) Number of CPU Cores : 1 Unit(s) CPUs per Core : 1 Unit(s) SMT Support : 2 Unit(s) Type : Standard L2 On-board Cache : 1MB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector, 2 threads sharing Mainboard Bus(es) : ISA PCI PCIe CardBus USB FireWire/1394 i2c/SMBus MP Support : 1 CPU(s) MP APIC : No System BIOS : AT/AT COMPATIBLE HP - 6040000 Total Memory : 511MB DDR2-SDRAM Chipset 1 Model : Hewlett-Packard Company 915G Grantsdale CPU to I/O Controller Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz data rate) Total Memory : 512MB DDR2-SDRAM Memory Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz data rate) Video System Monitor/Panel : Default Monitor Monitor/Panel : Default Monitor Monitor/Panel : Plug and Play Monitor Adapter : ATI MOBILITY RADEON X600 Physical Storage Devices Hard Disk : FUJITSU MHU2100AT (93GB) CD-ROM/DVD : HL-DT-ST DVD-RW GWA-4080N (CD 24X Rd, 24X Wr) (DVD 3X Rd, 3X Wr) CD-ROM/DVD : Generic DVD-ROM SCSI CdRom Device (CD 32X Rd) (DVD 4X Rd) ????? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Narazie nie ma Clockgena do i915G. Przynajmniej na http://www.cpuid.com/clockgen.php nie znalazlem... Poszukaj w sieci moze bedziesz mial szczescie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 spider i jak tam walka o czas? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 spider i jak tam walka o czas? :> 1413212[/snapback] Tak sobie... System bedzie trzeba postawic swierzy... Narazie mi sie ni chce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A skad zassac ten program do testowania? Nic nie wygooglowalem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 chodzi ci o superpi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 no wlasnie bo nigdzie nie moge znalezc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=36 edit moze warto dodac linka do ktoregos z mirrorow tez w temacie przyklejonym z wynikami obliczen? w koncu pozniej rowniez moga sie znalezc osoby ktore nie beda mogly znalezc lokacji - a tak bedzie z gory to zalatwione Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...