frankenstein Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 witam. na poczatku powiem ze szukalem ale z marnym rezulatatem :( obecnie mam wgrany firmware od 1653 CS02 wczesniej jednak mialem chyba juz wszytkie. nagrywarka pali chyba w porzadku (mowie chyba bo nie udalo mi sie zrobic testu kprobe`m) jednak odczyt wynosi 4000KB/s z plytek DVD+R przeciez to nie jest nawet 4x !!! DMA mam wlaczone, ASPI zainstalowane, w firmwarze opcja przyspieszonego odczytu oczywiscie wlaczona. juz nie wiem co mam robic. plytki to TDK i Platinum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 naprawde nikt nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 mam też nagryware 1613s i do nich można wgrywać firmware od wyrzszych modeli??? bo jak tak to lajtowo :-) i powiedz jakie już wgrywałeś i poszło bo nie chce uwalić :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 mam też nagryware 1613s i do nich można wgrywać firmware od wyrzszych modeli??? bo jak tak to lajtowo :-) i powiedz jakie już wgrywałeś i poszło bo nie chce uwalić :-/ 1346457[/snapback] mozna spokojnie wgrywac. uwalic raczej nie uwalisz. tylko z tego co wiem (nie zaglebialem sie zbytnio w temat) ronze firmware`y roznie dzialaja na roznych egzemplarzach. firmware`y mozesz znalezc na http://codeguys.rpc1.org/ ponoc niezly jest ktorys z 1633, ktory daje Ci takie same parametry jak 1653. od 1653 tez mozesz wgrac ale sporo ludzi mowi ze jednak od 1633 jest "lepszejszy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 a mi ktos odpowie???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 może zmień taśmy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 podmienilem tasmy i nic. sprobowalem tez podlaczyc dvd samo na kanale drugim jako master (normalnie tez jest cdrw jako slave). po tej operacji transfer zaczal sie wachac w granicach 4000-6000KB/s a wczesniej byl staly na poziome 4000. sukces nawet nie polowiczny. probowalem tez przelaczyc zworke w polozenie Cable Select jak sugerowano mi na innym forum jednak to tez nic nie dalo. jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 a na standartowym firmware jakie transwery miałeś??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 no wlasnie "wydaje mi sie" ze lepsze. kumpel na stancji ma tez litka tylko ze 1213. pomieniamy sie wypalarkami i zobacze co bedzie. ale to dopiero po swietach.... :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...