Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki mi mozecie dysk polecic szukam jakiejś 80gb z 8 mb 8MB cache. Słyszałem że ostatni samsung się poprawił. A nie chce juz kupować Caviara bo miałe i mi się cały czas je**ł. Czy moze kupić Seagate Barracuda 80Gb. Napisali byście ich awaryjnośc i głośność pracy. Z góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jaki mi mozecie dysk  polecic szukam jakiejś 80gb z 8 mb 8MB cache. Słyszałem że ostatni samsung się poprawił. A nie chce juz kupować Caviara bo miałe i mi się cały czas je**ł. Czy moze kupić Seagate Barracuda 80Gb. Napisali byście ich awaryjnośc i głośność pracy. Z góry THX

1334462[/snapback]

Witam

Ja mam takiego Caviara juz ponad rok i zero problemow, kumpel podobnie. Moze trafiles jakis wadliwy egzemplarz?Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam ze samsungi ostatnio sie bardzo poprawily.

Sa ciche szybkie i malo awaryjne.

Polecilem juz 3 znajomym ten dysk i jak narazie ja i oni sa z nich bardzo zadowoleni. Do tego opinie jakie kraza w necie przekonuja do zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wszyscy mowia ze Seagate sa glosne i chrobocza, i juz prawie bym nie kupil tego dysku. A tu co? [ciach!]o prawda!!! Dysk szybki i cichutki, a ponadto max temp. to 35stopni!!!!

WD ma moj kumpel i ma non toper 55stopni a samsung tez mam moj drugi kumpel i jest glosny i goracy!!!

Jade na dwoch Seagate:

Barracuda IV 40GB

&

SATA 200GB NCQ 8MB

I jeszcze zadnej wpadki nie mialem na zadnym z nich!!!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe samsung glosny i goracy a baracuda zimna i cicha :D tak tak

WD maja stara linie i poki nie wprowadza serii RE na mniejsze pojemnosci to caviarami nie ma co sobie glowy zawracac

seagate barracuda 7200.7 - bardzo ciche w idle, ale jak czytaja to chrobocza i to czasem denerwujaco glosno... szczegolnie SATA, gorace jak cholera... a i wydajnoscia odstaja od reszty konkurentow

maxtor - bardzo szybki, dosc cichy.. czasem potrafi zachrobotac - zalezy od egzemplaza, goracy jak barracuda

samsung - bardzo szybki, bardzo cichy w idle i ledno slyszalny przy zapisie, zimny

bierz samsunga

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam maxtora 200GB SATA. Na poczatku jak czytal to bylo slychac BARDZO glosne chrobotanie. Po pewnym czasie uzylem programu typu acoustic manager, zmniejszylem czas wyszukiwania i od tej pory slychac bardzo cichutkie chrobotanie. niemalze nieslyszalne.

Edytowane przez tomidlo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi