zionc Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 mam sprzęt taki jak w opisie i obawy są następujące: 1. gram sobie i nagle pojawia się czarny ekran, monitor nie dostaje sygnału od karty i mruga mu zielona dioda !! 2. gram sobie i nagle wypadam do windowsa (w podglądzie zdarzeń czytam że sterownik nie odpowiedział na żadanie ) 3. gram sobie i nagle obraz staje w miejscu i tyle ... w każdym przypadku restart obowiązkowy karty nie mam podkręconej tylko całego kompa FSB do 200MHz + jakieś 3% dynamicznego czyli czasami FSB 207MHz myślę że ta karta to zwykły 9600pro który ma niższe taktowania podkręcony przez producenta!! sama karta kręci się średnio ATI tool jakieś 10% !! cały czas mam artefagty, tak myśle przynajmniej ponieważ często pojawiają się niebieskie plamki podczas ładowania gry lub kiedy oglądam jakieś video czasami biegają po ekranie takie kwadraciki!! (ktoś mi mówił że to błąd pamięci karty graficznej) wypróbowałem już różne stery (obecnie mam najnowsze Omegi) i nic się nie zmieniło !! po "czarnych ekranach" i restarcie ATI tool zmniesza taktowania pamięci i procesora karty poniżej fabrycznych !! kartę kupiłem tutaj i tu jej dokładny opis http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8815 obecnie mam założone chłodzenie zalmana ZM80A-HP + dodatkowe wentylatory chłodzące pamięci bo ten zalman ich nie chłodzi !! nie wiem czy mam oddać tą kartę do serwisu czy może coś zmienić !!! nie wiem też czym mam sprawdzić temperature karty !!! ?? może się grzeje właśnie z desperacji zakładam radiatory na pamięci !! co robić ?? ps. nie kupie chyba już nigdy RADEONA !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) przegrzewa sie imo. wiecej, mam nadzieje, znajdziesz w TYM watku poswieconym 9600pro i xt. po to jest jeden duzy zeby w nim rozmawaiac o ww modelach. edit ps. nie kupie chyba już nigdy RADEONA !! ujme to tak - dla lolowatej baletnicy nawet rabek u spodnicy... :lol: Edytowane 18 Marca 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...