Skocz do zawartości
Fidel

Enermax P Vs. Ax

Rekomendowane odpowiedzi

Czym sie roznia takie zasilki od siebie

Enermax EG365P-VE LINK

od

Enermaxa EG365AX-VE LINK i LINK

nie chodzi mi tu o jakies pierdy odnosnie regulacji wiatraczkow itp tylko np. stabilnosc napiec, moz i takie tam

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie wlasnie nad tym zastanawialem bo jeszcze niedawno 365AX byly po 500zl a tu nagle model 365P z takimisamymi parametrami napiec (bardzo duze jak na 365W) pojawiaja sie po 200zl:)

pewnie enermax opruznia magazyny bo przechodza juz na nowe serie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie wlasnie nad tym zastanawialem bo jeszcze niedawno 365AX byly po 500zl a tu nagle model 365P z takimisamymi parametrami napiec (bardzo duze jak na 365W) pojawiaja sie po 200zl:)

1342929[/snapback]

no byl za 500zl i byli idioci ktorzy za enermaxy wydawali te 500zl za 360 watt mocy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do posiadaczy ENERMAX-ow...kupilem sobie zasilacz jak w podpisie, podlaczam i wszystko niby ladnie pieknie ale 5V mam na poziomie 4.8V w IDLE!...nie rozumiem tego, wczsniej mialem plyte MSI KT3 i HPC-360-202 i mialem to samo, czyli strasznie niskie napiecie 5V a 3.3V i 12V wzorcowe, oczywiscie mowie tu o odczyczycie z poziomu windy, bo miernik pokazuje idealne napiecia (MOLEX)...a najbardziej zabawne jest to ze przez jakis czas mialem FORTRONA 250W(proc na 1.8GHz) i tam z pod poziomu windy i miernika wszystko wygladalo ok (5V na poziomie 4.95-4.99V Idle oraz 4.92 stress)...dlaczego pokazuje mi takie zonki?

Edytowane przez KRECIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1342929[/snapback]

Dokładnie tak jak mówisz :-) Te tańsze to ATX12V v1.2 - stare ale jare :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

winda pokazuje mi dziwactwa ale odczyt z molexa jest OK...podobne zonki mialem na MSI i HPC360W...ale na obydwu plytach i FORTRONIE 250W odczyty w windzie i mierniku sa dobre...pytanie brzmi dlaczego przy nowych zasilkach jest kaszanka w windowsie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1346201[/snapback]

Widziałem już wcześniej to porównanie ale nie wydało mi się jakoś specjalnie mocno wiarygodne. Może dlatego, że byłem chory na Topowera? :D Fajnie byłoby żeby ktoś wiarygodny z naszego forum kiedyś w jakimś teście zasilaczy wziął pod uwagę Enermaxy, ZenFist, Benito? :wink:

winda pokazuje mi dziwactwa ale odczyt z molexa jest OK...podobne zonki mialem na MSI i HPC360W...ale na obydwu plytach i FORTRONIE 250W odczyty w windzie i mierniku sa dobre...pytanie brzmi dlaczego przy nowych zasilkach jest kaszanka w windowsie?

1347090[/snapback]

Nie wiem dlaczego tak jest ale nie przejmowałbym się tym, ważne że miernik pokazuje napięcia ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi