Fidel Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Czym sie roznia takie zasilki od siebie Enermax EG365P-VE LINK od Enermaxa EG365AX-VE LINK i LINK nie chodzi mi tu o jakies pierdy odnosnie regulacji wiatraczkow itp tylko np. stabilnosc napiec, moz i takie tam Edytowane 18 Marca 2005 przez Fidel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 pamiętam że chyba coś kojarzę że te z P mają pasywne PFC a AX aktywne ale nie jestem pewien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Tak patrząc na zdjęcie AX'a na stronie pclab to napewno różnią się radiatorami, w tym P wygląda to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 a w moim AX sa takie zlote z pionowymi rzeberkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No na pierwszy rzut oka AX wygląda ciekawiej, ale w końcu droższy jest. Najlepiej jakby się wypowiedział na ten temat ktoś, kto testował te PSU. Ja póki co zadowolony jestem ze sprzętu. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 tak sie wlasnie nad tym zastanawialem bo jeszcze niedawno 365AX byly po 500zl a tu nagle model 365P z takimisamymi parametrami napiec (bardzo duze jak na 365W) pojawiaja sie po 200zl:) pewnie enermax opruznia magazyny bo przechodza juz na nowe serie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 No model P jest napewno stary, ale jeszcze jak widać jary ;) Ja swojego wyszarpałem na Allegro od 4speed.pl za 115 zł nówkę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 tak sie wlasnie nad tym zastanawialem bo jeszcze niedawno 365AX byly po 500zl a tu nagle model 365P z takimisamymi parametrami napiec (bardzo duze jak na 365W) pojawiaja sie po 200zl:) pewnie enermax opruznia magazyny bo przechodza juz na nowe serie! 1342929[/snapback] no byl za 500zl i byli idioci ktorzy za enermaxy wydawali te 500zl za 360 watt mocy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ja kupilem uzywanego za 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Pytanko do posiadaczy ENERMAX-ow...kupilem sobie zasilacz jak w podpisie, podlaczam i wszystko niby ladnie pieknie ale 5V mam na poziomie 4.8V w IDLE!...nie rozumiem tego, wczsniej mialem plyte MSI KT3 i HPC-360-202 i mialem to samo, czyli strasznie niskie napiecie 5V a 3.3V i 12V wzorcowe, oczywiscie mowie tu o odczyczycie z poziomu windy, bo miernik pokazuje idealne napiecia (MOLEX)...a najbardziej zabawne jest to ze przez jakis czas mialem FORTRONA 250W(proc na 1.8GHz) i tam z pod poziomu windy i miernika wszystko wygladalo ok (5V na poziomie 4.95-4.99V Idle oraz 4.92 stress)...dlaczego pokazuje mi takie zonki? Edytowane 23 Marca 2005 przez KRECIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 czyli co teraz jak masz enermaxa to miernik ci pokazuje idealne czy co?? winda sie nie sugeruj bo wyniki czesto sa ladnie odjechane!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Windą się nie sugeruj, tylko miernik prawdę powie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 tak sie wlasnie nad tym zastanawialem bo jeszcze niedawno 365AX byly po 500zl a tu nagle model 365P z takimisamymi parametrami napiec (bardzo duze jak na 365W) pojawiaja sie po 200zl:) pewnie enermax opruznia magazyny bo przechodza juz na nowe serie! 1342929[/snapback] Dokładnie tak jak mówisz :-) Te tańsze to ATX12V v1.2 - stare ale jare :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Tak mnie zastanawia jak wypadłby Enermax 365 AX/P w porównaniu do Topowera 350? W sumie podobna cena :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=3x_topower tu masz porownanie do kilku topowerow:) - na samym koncu autor dal swojego eneraxa 365 dla porownania:P topowery wypadaja blado:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 winda pokazuje mi dziwactwa ale odczyt z molexa jest OK...podobne zonki mialem na MSI i HPC360W...ale na obydwu plytach i FORTRONIE 250W odczyty w windzie i mierniku sa dobre...pytanie brzmi dlaczego przy nowych zasilkach jest kaszanka w windowsie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 1346201[/snapback] Widziałem już wcześniej to porównanie ale nie wydało mi się jakoś specjalnie mocno wiarygodne. Może dlatego, że byłem chory na Topowera? :D Fajnie byłoby żeby ktoś wiarygodny z naszego forum kiedyś w jakimś teście zasilaczy wziął pod uwagę Enermaxy, ZenFist, Benito? :wink: winda pokazuje mi dziwactwa ale odczyt z molexa jest OK...podobne zonki mialem na MSI i HPC360W...ale na obydwu plytach i FORTRONIE 250W odczyty w windzie i mierniku sa dobre...pytanie brzmi dlaczego przy nowych zasilkach jest kaszanka w windowsie? 1347090[/snapback] Nie wiem dlaczego tak jest ale nie przejmowałbym się tym, ważne że miernik pokazuje napięcia ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...