00Piotrek00 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 na serwerze stoi rh9 , chce sie laczyz z innego kompa przez serwer z siecia na innym stoi xp pro, co zrobic abym mogl korzystac z internetu na windzie jakis lopatologiczny opis prosze, co musze pod [brzydkie określenie na linuksa]em ustawic, a co pod winda dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 na serwerze stoi rh9 , chce sie laczyz z innego kompa przez serwer z siecia na innym stoi xp pro, co zrobic abym mogl korzystac z internetu na windzie jakis lopatologiczny opis prosze, co musze pod [brzydkie określenie na linuksa]em ustawic, a co pod winda dzieki 1335061[/snapback] musisz ruszyc glowa i troche poguglowac http://zlobek.tcz.wroclaw.pl/dzial.php3?dzial=3 http://www.slackware.com.pl/porady.php?id_porady=56 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 guglowalem sporo, troche faqow poczytalem ale cos nie moge sobie poradzic, przedalaby sie jakas dobra i przejrzysta strona o iptables, moze na tych co podales cos bedzie:P zobacze dzieki fajnie, ale na razie doczytalem sie tylko co zrobic gdy ma sie stale ip, ja mam neo wiec co polaczenie to nowe ip, wiem ze trzeba do proc/sys/net/ipv4/dynadrr wpisac 1, ale czy to wystarczy? szukam dalej jesli ktos wie jak szybko pomoc, bylbym wdzieczny ok chyba to jest to niestety, tylko gg dziala, nie wiem co jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ustaw odpowiednie dns'y na komputerze z windowsem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) gateway jest na serwer ustawiony, dns wziolem z hosts, ale nie dziala :(, jeszcze sprobuje z wirtualnego linuxa sie polaczyc, sprawdze,czy dobrze dziala wszystko na serwerze ok poradzilem sobie, wszystko chodzi, Edytowane 21 Marca 2005 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...