ricko11 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam. Jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc. Sciagnolem najnowszy bios do mojej nagrywarki nec 3520a i nie wiem co z tym plikiem zrobic bo winda go jakos dziwnie rozpoznaje. Do produktow asusa mam dodany specialny programik ktory flasciach!e bios i wgrywa nowy a tu mam poprostu sam plik z ktorym nie wiem co zrobic... Prosze o pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 1 rada poczytaj.2 rada znajdź program który flaszuje zazwyczaj pod dosem.3 rada czytaj readme od tego flaszera.4 napewno znajduje się tam gdzie był bios.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 1 rada poczytaj.2 rada znajdź program który flaszuje zazwyczaj pod dosem.3 rada czytaj readme od tego flaszera.4 napewno znajduje się tam gdzie był bios.pozdr 1335132[/snapback] Ok, faktycznie z tej strony z ktorej sciagnolem ten nowy bios, sciognolem tez i program do flashowania pod dosem. Teraz znow pytanko :D - co teraz zrobic?? :blink: . Po uruchonieniu tego programiku no chwile mi wyskakuje male czarne okno i znika. Cos gdzies trzeba wpisac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 3 podpunkt.musisz mieć plik z info co masz robić.Zazwyczaj jest program + ścieżka do biosu(pliku).ale na 100 % nie powiem... czytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 3 podpunkt.musisz mieć plik z info co masz robić.Zazwyczaj jest program + ścieżka do biosu(pliku).ale na 100 % nie powiem... czytaj 1335232[/snapback] Usage : NEC3520A [-pri] [-sec] [-ter] [-qua] [-mas] [-sla] [-out <file>] [-flash <file>] -pri Primary Controller -sec Secondary Controller -ter Ternary Controller -qua Quaternary Controller -mas Master Drive -sla Slave Drive -out file Specify backup file for current rom -flash file Specify flash file to upload and burn nec3520a -sec -mas -out oldrom.bin nec3520a -sec -mas -out nec_204.bin -flash 3520fast.bin Warning - This program is intended for use with the NEC ND3520A or the OEM equivalent drives. Use with caution as a failure could render your drive unusable. Nic z tych zeczy ktore sa tu napisane nie rozumiem :mur: !! Mozna prosic o wyjasnienie o co z tym chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jak jestes zielony to po co sie za to bierzesz, jak znam zycie to cos spierniczysz i co wtedy bedzie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 jak jestes zielony to po co sie za to bierzesz, jak znam zycie to cos spierniczysz i co wtedy bedzie?! 1335618[/snapback] Bo jak mi sie normalnie i szczegolowo wytlumaczy to nic nie spiernicze- przeciez flashowanie biosu to nie jakas mega skomplikowana operacjia chyba?? Mozna prosic o istrukcje co i jak dalej robic- bede bardzo wdzieczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Usage : NEC3520A [-pri] [-sec] [-ter] [-qua] [-mas] [-sla] [-out <file>] [-flash <file>] -pri Primary Controller -sec Secondary Controller -ter Ternary Controller -qua Quaternary Controller -mas Master Drive -sla Slave Drive -out file Specify backup file for current rom -flash file Specify flash file to upload and burn nec3520a -sec -mas -out oldrom.bin nec3520a -sec -mas -out nec_204.bin -flash 3520fast.bin Warning - This program is intended for use with the NEC ND3520A or the OEM equivalent drives. Use with caution as a failure could render your drive unusable. Nic z tych zeczy ktore sa tu napisane nie rozumiem :mur: !! Mozna prosic o wyjasnienie o co z tym chodzi?? 1335566[/snapback] to zalerzy od tego czy masz nagrywarkę jako master lub slave na pierwszym kontrolerze czy na 2.potem podajesz plik wejściowy i wyjściowy.ostatnie 2 linijki pokazują przykładową składnie flashowania.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Moja rada: Poszukaj programu NECWinFlash, ja nim flashowalem mego NEC 3500A spod Windowsa (otwierasz program, wybierasz bios, startujesz, restart kompa i już! :D). Wg mnie o wiele mniej problemu i jakoś mi łatwiej to przyszło. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Dzieki wielkie za pomoc!! Jednak jak sie wytlumaczy to mozna zrobic i nic nie skopac:)!! Pozdro to all!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...