Darck Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver i Silicon Paste Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide ) Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarek Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Darck napisał(a): Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver i Silicon Paste Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide ) Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ? 1335148[/snapback] sorki ale caramie nie moze byc silver jak na proca to arctic silver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Darck napisał(a): Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver i Silicon Paste Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide ) Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ? 1335148[/snapback] Arctic Ceramique :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darck Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 makarek napisał(a): sorki ale caramie nie moze byc silver jak na proca to arctic silver 1335226[/snapback] ceramique jest firmy silver, a ta ktora polecasz to ktora z tych dwoch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finch Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 arctic ceramique zdecydowanie - jedna z najlepszych past, a tamto badziewie dodane do marnego coolera mozesz zdecydowanie odstawic na :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 (edytowane) Darck napisał(a): Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver i Silicon Paste Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide ) Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ? 1335148[/snapback] dwa dni temu przeszlifowałem swój radiator i użyłem Arctic Silver 5 i......temperatura po długiej torturze Prime95 spadła z 56 do 46 stopni,w pracy bezstresowej mam około 32. :D Edytowane 18 Marca 2005 przez degol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darck Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 ok to uzyje ceramique. Kiedy to sie zedrze, mam papier 2500 i juz szlifuje kilka godzin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Darck napisał(a): ok to uzyje ceramique. Kiedy to sie zedrze, mam papier 2500 i juz szlifuje kilka godzin :) 1335362[/snapback] ja szlifowałem chyba z 10 minut,trochę sie denerwowałem bo byłem czarny (to przez aluminium z radiatora),więc raczej na bank to moje szlifowanie nic nie dało,myślę,że najważniejsza jest dobra pasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darck Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 kiedys szlifowalem inny aluminiowy, duzo grubszym papierem. Bylo o wiele szybciej - aluminium latwiej sie sciera, a pod koniec zalepiony grubszy papier dobrze nadawal sie do polerowania. Teraz mam miedziany spod i 2500 wiec bardzo drobny, moze za i dlatego tak powoli. Ale juz duzo sie zeszlifowalo, wiec kontynuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Darck napisał(a): kiedys szlifowalem inny aluminiowy, duzo grubszym papierem. Bylo o wiele szybciej - aluminium latwiej sie sciera, a pod koniec zalepiony grubszy papier dobrze nadawal sie do polerowania. Teraz mam miedziany spod i 2500 wiec bardzo drobny, moze za i dlatego tak powoli. Ale juz duzo sie zeszlifowalo, wiec kontynuluje. 1335426[/snapback] Najlepiej użyć papieru wodnego, tzn. w czsie polerowania namacza się go i dzięki temu nie ma żadnego pylenia. Na początek papier "gruby" np. 800-1000 a 2000-2500 na koniec. Ja tak robiłem u siebie (Arctic Fan Pro TC). Po polerowaniu pasta Arctic Silver 5 i temp. spadła średnio o 7st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...