Skocz do zawartości
Darck

Ktora Pasta?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver i Silicon Paste Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide ) Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darck napisał(a):

Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver  i Silicon Paste  Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide )  Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ?

1335148[/snapback]

sorki ale caramie nie moze byc silver

jak na proca to arctic silver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84
  Darck napisał(a):

Mam 2 pasty Ceramique by Arctic Silver  i Silicon Paste  Arctic cooling ( 50 % silicone, 20% carbon, 30% metal oxide )  Ktora z nich jest lepsza do Arctic Cooling Silent 2TC ( miedziany spod radiatora szlifuje do polysku ) ?

1335148[/snapback]

Arctic Ceramique :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darck napisał(a):

1335148[/snapback]

dwa dni temu przeszlifowałem swój radiator i użyłem Arctic Silver 5 i......temperatura po długiej torturze Prime95 spadła z 56 do 46 stopni,w pracy bezstresowej mam około 32. :D

Edytowane przez degol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darck napisał(a):

ok to uzyje ceramique. Kiedy to sie zedrze, mam papier 2500 i juz szlifuje kilka godzin :)

1335362[/snapback]

ja szlifowałem chyba z 10 minut,trochę sie denerwowałem bo byłem czarny (to przez aluminium z radiatora),więc raczej na bank to moje szlifowanie nic nie dało,myślę,że najważniejsza jest dobra pasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys szlifowalem inny aluminiowy, duzo grubszym papierem. Bylo o wiele szybciej - aluminium latwiej sie sciera, a pod koniec zalepiony grubszy papier dobrze nadawal sie do polerowania. Teraz mam miedziany spod i 2500 wiec bardzo drobny, moze za i dlatego tak powoli. Ale juz duzo sie zeszlifowalo, wiec kontynuluje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darck napisał(a):

kiedys szlifowalem inny aluminiowy, duzo grubszym papierem. Bylo o wiele szybciej - aluminium latwiej sie sciera, a pod koniec zalepiony grubszy papier dobrze nadawal sie do polerowania. Teraz mam miedziany spod i 2500 wiec bardzo drobny, moze za i dlatego tak powoli. Ale juz duzo sie zeszlifowalo, wiec kontynuluje.

1335426[/snapback]

Najlepiej użyć papieru wodnego, tzn. w czsie polerowania namacza się go i dzięki temu nie ma żadnego pylenia.

Na początek papier "gruby" np. 800-1000 a 2000-2500 na koniec.

Ja tak robiłem u siebie (Arctic Fan Pro TC). Po polerowaniu pasta Arctic Silver 5 i temp. spadła średnio o 7st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi