jaro47 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Posiadam procesor j/w do niedawna miałem mobo SOYO Dragon, przeszedłem na Abita AN7- super płyta. Przed zmianą miałem zwykły box'owy cooler, a temperatura wynosiła poza stresem ok 36St C. Po zmianie mobo wywaliłem cooler włożyłem telmaright (pastę OCZ- srebrną)+ 90 mm wiatrak- tak, że przeciąg zrobił się w skrzyni, ale w normalnej pracy temperatura proca wynosi teraz 46 st C (bez podkręcania). Wiem, że z jakiejś przyczyny wyniki odczytu temperatury w Abicie są wyższe od konkurencji, ale czy moje wskazania nie są za wysokie i co z tym fantem mogę zrobić- może więcej pasty (spód radiatora wypolerowałem na lustro, mam kilka wentyli w skrzyni, na grafi arcticcooler)? Proszę o opinie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morbider Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 no mam identyczny problemos ta sama plyta mialem zwykly aluminiowy i temp byla okolo 40 a zalozylem wypasionego miedziaka i temp z poczatka 45 a teraz okolo 55 w spoczynku a czasmi pokazuje znowu 45 mysle ze to ta plyta sciemnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No to u mnie podobnie, mam płytę Solteka 75FRN2-L i miałem jakiś boksowy wiatrak i tak około 45 stopni, teraz kupiłem sobie Pentagram'a QC-80 Cu i temp. spadła tylko o 2 stopnie. Czy ktoś wie co jest tego powodem. Wydałem 100zł na Pentagram'a i spodziewałem sie dużo więcej po nim. Za spadek temp. w postaci 2 stopni nie warto było wydawać tyle kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Proponje update biosu, wiem z autopsji ze te nowsze mają poprawione odczyty z czujników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ale ja mam najnowszy BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...