maciek103 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ostatnio w moje ręce trawił laptop firmy Dell z Windowsem 4.0 NT. :-| Posiada on zewnętrzną stacje dyskietek. I właśnie problem polega na tym że Windows wykrywa stacje dyskietek ale gdy po włożeniu dyskietki chce ją otworzyć wyskakuje błąd: "A:/nie jest dostępny. Brak dostępu" :blink: Obawiam sie że na tym komputerze mogą byc również ustawione różnorodne zabezpieczenie ponieważ ten komputer używany jest przez jakąś firme. Czy wie ktoś może co trzeba zrobić aby odczytać dyskietke???? Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Przez co ta zewnętrzna stacja jest podlaczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 widzę tu 2 problemy: - brak obsługi USB przez Win NT (jeśli stacja jest na USB) - Plug n Play w NT-ku jest jeszcze w powijakach, po restarcie z podłączoną stacją jest tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek103 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hmmmm nie wiem dokładnie jak sie nazywa port pod który jest podłączona stacja dyskietek, ale na pewno nie jest to USB. Sprzęt jest napewno sprawny ponieważ gdy włącze laptopa bez podpinania stacji dyskietek to komuter nie wykrywa dysku A. Teraz wydaje mi sie że powodem jest zaplokowanie jej przez Administratpra :? Wie może ktoś jak to zabezpieczenie obejść. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...