Skocz do zawartości
raven246

Wentylator Do P4 2.0ghz

Rekomendowane odpowiedzi

post 1

Upatrzyłem sobie już nową płytę pod mojego proca, teraz chciałbym się zająć jego odpowiednim chłodzenie, żeby uzyskać z tego 2.0 jakieś 2.5Ghz

Jakie wentylatory polecacie? (musi pasować na płytę Abit IS7)

(Prosze o linki i najskuteczniejsze porady na temat podkręcenia tego sprzętu)

:)

Pozdrawiam

post 2

Mógłby mi ktoś poradzić coś na temat chłodzenia i podkręcania p4 2.0 Ghz na płycie Abit IS7?

post 3

Czy ten wentylator http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14448

będzie pasował do Abita IS7?

[Edited by Sikor]

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy a po co wam lepszy wentylatorek??? ja na boxowym stabilnie mam 3Ghz i temp nie przekracza 60-62*C i to przy obiążeniu!! Proc posmarowany tylko pastą artic ceramiq i spokojnie śmiga mi 100% stabil na 3ghz już od roku :)

PS: Obudowa otwarta, brak dodatkowych wentylków, temp w pokoju około 22*C

EDIT: Jeśli już bardzo chcesz wymienić wentylek to Zalmanik do którego linka dał raven246 będzie ok-cichy i wydajny. Na ic-7 pasuje (sam nie sprawdzałem ale słyszałem że pasuje-myślałem aby go kupić ale stwierdziłem że to zbędy wydatek) na is-7 to nie wiem ale prawdopodobnie będzie pasował

Edytowane przez gawadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli standardowe BOX'owe coolery są dla pytającego za głośne, może zastanowić się nad coolerami np. Pentagrama chociażby model QC-80 AlCu (oznaczenie Q oznacza regulator obrotów w zestawie). Koszt to około 60-65zł. Później, za około 90-100zł ciekawym wyborem jest przytoczony już wcześniej Arctic Cooling Freezer 4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi