raven246 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 post 1 Upatrzyłem sobie już nową płytę pod mojego proca, teraz chciałbym się zająć jego odpowiednim chłodzenie, żeby uzyskać z tego 2.0 jakieś 2.5Ghz Jakie wentylatory polecacie? (musi pasować na płytę Abit IS7) (Prosze o linki i najskuteczniejsze porady na temat podkręcenia tego sprzętu) :) Pozdrawiam post 2 Mógłby mi ktoś poradzić coś na temat chłodzenia i podkręcania p4 2.0 Ghz na płycie Abit IS7? post 3 Czy ten wentylator http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14448 będzie pasował do Abita IS7? [Edited by Sikor] :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 proponuje Arctic freezer 4 cena ok 85 zł zobacz na www.coling.pl Ten zalman co podales tez bedzie dobry Mozesz tez sie zainteresowac Termalright XP120 ale to juz koszt 225zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) yyyy a po co wam lepszy wentylatorek??? ja na boxowym stabilnie mam 3Ghz i temp nie przekracza 60-62*C i to przy obiążeniu!! Proc posmarowany tylko pastą artic ceramiq i spokojnie śmiga mi 100% stabil na 3ghz już od roku :) PS: Obudowa otwarta, brak dodatkowych wentylków, temp w pokoju około 22*C EDIT: Jeśli już bardzo chcesz wymienić wentylek to Zalmanik do którego linka dał raven246 będzie ok-cichy i wydajny. Na ic-7 pasuje (sam nie sprawdzałem ale słyszałem że pasuje-myślałem aby go kupić ale stwierdziłem że to zbędy wydatek) na is-7 to nie wiem ale prawdopodobnie będzie pasował Edytowane 19 Marca 2005 przez gawadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a co powiecie na http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12371 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Poszukaj w dziale: Chłodzenie Konwencjonalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Jeśli standardowe BOX'owe coolery są dla pytającego za głośne, może zastanowić się nad coolerami np. Pentagrama chociażby model QC-80 AlCu (oznaczenie Q oznacza regulator obrotów w zestawie). Koszt to około 60-65zł. Później, za około 90-100zł ciekawym wyborem jest przytoczony już wcześniej Arctic Cooling Freezer 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 A czy te wentylatory będą działały też pod socketem 423? Bo ja taki właśnie mam. Chodzi mi szczególnie o modele pentagrama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Płyta Abit IS7 pod jaką chciałeś cooler jest na sockecie 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...