Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Niebieski Uv I Zielono Świecące Wentyle...

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę upierdliwe pytanie.... ale cholernie niezdecydowany jestem....

prawdopodobnie będę miał niebieski UV. Zastanawiam się czy też wentyle mają być podświetlane na niebiesko - lubię ten kolor... ale jak wszystko będzie niebieskie to trochę Hmmm będzei monotonnie.... więc stwierdziłem że może 3 wentyle na chłodnicy jednak dać świecące na zielono(chłodnica będzie w suficie budy a wentyle w środku) jak się trochę zielonego znajdzie w budzie to nie będzie tak monotonnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp to nie choinka...

(wiem ze sie czepiam)

zielony z niebieskim wygladaja super!! moim skromnym zdaniem podswietlenie kompa na zielono daje lepsze efekty niz na niebiesko - elementy w srodku wygladaja o wiele ciekawiej na zielono niz na niebiesko... pozatym 65% kompow jest na niebiesko podswietlone... dlatego tez jesli kiedykolwiek bym cos podswietlal, to tylko na czerwono ; ]

AVE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wyboru na chłodnicę mam :

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=732

lub

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=375

Osobiście myślę a Tt zielonym - na górze będzie zielone światło, wszystkie węże UV-niebieskie

wiem ż Tt głośny ale jak obniżę mu napięcie do np. 5-6V to powinno być znośnie... a jak będę chciał zaszaleć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Revoltec'a niebieskiego na twoim miejscu bym nie bral - nie oplaca sie.

Parametry te same co Crystal: łożysko ślizgowe, taki sam przepływ i prędkosc obrotowa...

Tyle że Revoltec - 45 zł, a Crystal - 30 zł

A termaltake? Na jego korzysc chyba tylko to, ze ma zielone diody :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crystali jeszcze długo nie będzie.... w skrucie - jak dzwoniłem do proline to powiedzieli że czekają aż im wyprodukuję je... sam nie wiem... czy jechać przez 2 miechy na 1 wiatraku z pozostałe miejsca pozostawić nieobsadzone... czy brać Tt (bo zxielony :P) wydaje mi się że na niższych napięciach byłby jak Crystal....

w wyborze sugerowałem się :

http://www.mod-planet.com/index.php?module...wpage&pageid=86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, oswietlac czerwonym, ja mam polaczenie czerwony na dole, slaba katoda niebieska na gorze i uv z boku - i jest super..., fioletowej barwy w ogole nie widac [bo to UV...], zas czerwony super przechodzi w niebieski :)

pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi