Vadeer Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 mam prośbe. robie coś we flashu. w tym momencie nie jest wazne co. ale pomozcie. zrobilem 16 pol tekstowych typu input o oznaczeniach a1, b1...p1 oraz tylez samo pol tekstowych typu dynamic o oznaczeniach aa, bb...pp. do tego przycisk ktory ma to uruchamiac. skrypt wyglada dokladnie tak: on (release) { if (bok >= 0) { srednia1 = (a1 + b1 + c1 + d1 + e1 + f1 + g1 + h1 + i1 + j1 + k1 + l1 + m1 + n1 + o1 + p1) / 16; srednia = Math.round (srednia1); aa = a1 - srednia; bb = b1 - srednia; cc = c1 - srednia; dd = d1 - srednia; ee = e1 - srednia; ff = f1 - srednia; gg = g1 - srednia; hh = h1 - srednia; ii = i1 - srednia; jj = j1 - srednia; kk = k1 - srednia; ll = l1 - srednia; mm = m1 - srednia; nn = n1 - srednia; oo = o1 - srednia; pp = p1 - srednia; //stop(); } else if (bok <= 0) {gotoAndStop (35)} } niech mi ktos pomoze. bo cos jest nie tak. poprostu skrypt nie dziala. klikam na przycisku i nic sie nie dzieje. rowniez to co wpisze w polu textowym typu input o nazwie bok nic nie zmienia. czy to jest dodatnie czy ujemne. flash jak konwertuje to nie widzi zadnych bledow a jednak skrypt nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) 1. pola tekstowe działają jako zmienne z nazwami które napisałeś? 2. zmienna "bok" jest wieksza od zera? 3. jeżeli ten skrypt ma pobierać liczby, to linijka srednia1 = (a1 + b1 + c1 + d1 + e1 + f1 + g1 + h1 + i1 + j1 + k1 + l1 + m1 + n1 + o1 + p1) / 16; powinna raczej wyglądać tak: srednia1 = ( Number(a1) + Number(b1) + (...) +Number(p1)) / 16;Musisz przekonwertować string na liczbę, inaczej twoja suma będzie wyglądać tak: 12 + 15 = 1215 :lol: , a będzie jeszcze śmieszniej jak podasz ujemną liczbę ("12" +"-15" = "12-15" ). Poza tym skrypt działa raczej prawidłowo. Sprawdziłem na 4 polach tekstowych. -------------- zmieniłem php na code. Edytowane 19 Marca 2005 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hehe. ale zes szybko odpowiedzial ale nie doczytales co napisalem :D. to jest flash hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 zrób trace którejś ze zeminnych zobaczyczysz czy sie zmienia czy nie, zrobiłeś to wszystko w 1 klatce?? Wrzuć najlepiej plik to zobacze co jest nie tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hehe. ale zes szybko odpowiedzial ale nie doczytales co napisalem :D. to jest flash hehe. 1336470[/snapback] tylko że na forum nie ma możliwości kolorowania actionScriptu, więc użyłem tagów php. I z czego się tu śmiać? <_< Czytaj też to, co pisze poza linijkami z kodem. Szczególnie podpunkty 1. i 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 kurcze :D mi chodzilo o to ze php rozni sie zdecydowanie od actionscript ze flasha. i nie mozna tego przelozyc tak bezposrednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 i dalej sie nie rozumiemy. Napisalem ci w tagach php, ale kod to action script. Jedynie po to, żeby było kolorowanie składni. Zresztą- zrobię zwykły kod i nie będzie sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) nie wiem dlaczego number. ale wiem ze a1, b1, .... p1 to sa stale poprostu odczytane z pol tekstowych typu input. a stale sie dodaje do siebie w taki sam sposob jak liczby prawda? czyli chyba jest dobrze. zreszta zaraz to sprawdze i dam znac co i jak. PS. odezwij sie do mnie na GG 3658001 to podesle ci ten projekt i lukniesz co z nim nie tak bo mnie jusz trafia :angry: Edytowane 20 Marca 2005 przez Vadeer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...