-ZygA- Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Witam Mam problem z amavisd dla postfix'a, instaluje go przez poldka i wywala mi takie błędy (mam PLD Ra): błąd: perl-Compress-Zlib-1.19-1: nie znaleziono wymaganego perl = 5.6.1błąd: perl-modules-5.6.1-63: nie znaleziono wymaganego perl = 5.6.1błąd: perl-MIME-Base64-2.12-6: nie znaleziono wymaganego perl = 5.6.1błąd: perl-Convert-UUlib-0.213-1: nie znaleziono wymaganego perl = 5.6.1błąd: perl-Unix-Syslog-0.99-1: nie znaleziono wymaganego perl = 5.6.1błąd: 5 niespełnionych zależnościPerla mam zainstalowanego w wersji 5.6.1-72, Próbowałem go "obniżyć" do wersji 5.6.1-63 jednak to nic nie pomogło. Więc skąd mam wiedzieć, o jaką wersje jemu chodzi? A może to błąd poldka, nie może sobie z tym poradzić? Może to zainstalować z --nodeps? Pomocy! P.S. takie pakiety mam zainstalowane dot. Perl'a perl-Class-Fields-0.15-3perl-Carp-Assert-0.17-9perl-5.6.1-72 Dzięki i Pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2005 przez -ZygA- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A teraz przeczytaj dokładnie jeszcze raz pierwszego loga. Szczególnie gdzie mowa o rozszerzeniach perla których brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-ZygA- Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A teraz przeczytaj dokładnie jeszcze raz pierwszego loga. Szczególnie gdzie mowa o rozszerzeniach perla których brakuje. 1337548[/snapback] Ja na Linux'ie nie znam się aż tak dobrze, mógłbym prosić trochę prościej? Właśnie przy instalacji tych pakietów (perl-Compress-Zlib-1.19-1, itd...) się pokazuje taki błąd. Więc ja przez to rozumiem, że jest nie odpowiednia wersja Perl'a. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A może tych modułów po prostu brakuje? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-ZygA- Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 A może tych modułów po prostu brakuje? ;> 1337724[/snapback] To, w jaki sposób mogę je inaczej zainstalować, kiedy właśnie przy ich instalacji pokazuje się taki błąd? Nawet jak je instaluje oddzielnie (nie przy instalacji amavisd) to pokazuje się to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...