PIKeR Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Elo!!! :) Dopiero co Was witam a już mam problem :blink: . Otóż dorwałem sobie CD-ROMa ale jest ona tak stary że nie czyta nawet CD-R lub CD-RW :huh: !!! Nie chce kupowac nowego rumuna bo i tak mam DVD-RW Litka i CD-RW BenQ a ten CD-ROMan to tylko fajny dodatek, tak oldshoolowo warczy :) :) :). Może wymiana Biosu pomoże? I na jaki wymienić? Może być od innego? Winda XP wykrywa jako ATAPI CDROM SPEED-8X. Jest to Vuego model 685a 044. Na dole jest napisane Acer Peripherals, inc. Może bios od jakiegoś Acera? Pozdrawiam, PIKeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Robak- Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hmmm pojęcia niemam, ale moze dlatego że chyba w troche złym dziale forum te pytanie umieściłeś. Sam nieznam dobrze tego forum ale powienieneś coś z hardwarem lub softwarem poszukać działu, ja ci moge co najwyżej powiedzieć jak zrobić żeby ten CeDek wyglądał jeszcze bardziej oldschoolowo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Nie ten dział!! Inne Komponenty Dyski, napędy, karty rozszerzeń, zasilacze, obudowy, drukarki, wiertarki, skanery, monitory... Subfora: Zasilacze i obudowy, Dyski twarde, miękkie, cdromy, dvd, i inne..., Skanery, drukarki, kopiarki itp., Monitory, Audio http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...