Spanky000 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 zamierzam zmienic mojego poczciwego GF2 MX i nie wiem co wybrac ? Biore po uwage : 1. radek 9000 pro 2.radek 8500 3. GF4 Ti4200 z gory dzieki za rade . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Radeon'ow nie testowalem u siebie na kompie :( ale z GF4 Ti4200 z pewnoscia bedziesz zadowolony - tylko bierz Gainwarda bo maja najszybsze pamieci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 wtrąciłbym też mniej markowego Pixelview , ale tylko i wyłącznie 64MB - pamięci HYNIX'a (bodajże 3,6ns) , a taktowanie 250/500 - miałem taką grafikę , na detonatorach 28,32 kręciła się na pełny budzik 315/620 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 zamierzam zmienic mojego poczciwego GF2 MX i nie wiem co wybrac ? Biore po uwage : 1. radek 9000 pro 2.radek 8500 3. GF4 Ti4200 z gory dzieki za rade . Radeona 9500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Polecam MSI GeForce4 Ti 4200... (mam to w konfigu) i OK :mrgreen: Pamięci Hynix'a o czasie dostępu 3,5 lub 3,6 ns... standardowo 250/513 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimonM Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Jeśli chodzi o radki to polecam R-8500 :D , co do GF to siem nie znam... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Polecam MSI GeForce4 Ti 4200... (mam to w konfigu) i OK :mrgreen: Pamięci Hynix'a o czasie dostępu 3,5 lub 3,6 ns... standardowo 250/513 :twisted: Też się zastanawiam nad MSI, możesz napisać ile max. się kręci, oczywiście bez żadnych artefaktów? Orientuje się ktoś czy jest różnica w pamięciach na 64 i 128Mb karcie. Sorry za podpięcie pod temat, ale w sumie chyba nie za bardzo odbiega od tematu. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 mysle ze wersja ze 128 bedzie lepsza http://www.tech-report.com/reviews/2002q3/...0s/index.x?pg=1 http://www.hardcoreware.net/reviews/video_...si_ti4200/1.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 To zależy o jaką różnicę Ci chodzi? Wydajność w grach? Wydajność w kręceniu? Producent? Czas dostępu? Jeżeli idzie o kręcenie kart 64 mb, to kręcą się bardzo dobrze. Z pamięci na pewno wycisniesz spokojnie 620, a z rdzenia 315 na standardowym chłodzeniu. Wersja z pamięciami 128 mb, pewnie kręci się trochę słabiej, ale wciąż nieźle. Wydajnościowo póki co częściej dorównuje lub goni 64 mb, ale czasem ją wyprzedza. Pewnie niedługo sytuacje się odwrócą. Oczywiscie ja polecam gf 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Z tego co wiem wersja z 128 MB DDR na pokładzie ma pamiątki o dłuzszym czasie dostępu rzędu 4 ns także tam gdzie nie jest wymagane "morze" pamięci karta z 64 MB DDR jest szybsza i potwierdzają to testy... (jak sobie przypomnę gdzie, to rzucę linka). Co do kręcenia karty jeszcze nic nie robiłem... nie miałem kiedy ale w 3D Mark'u 2002 SE b.330 mam 11000 pkt 1024X768x16 i 10500 1024x768x32 (deflaut)... :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Wczoraj podłączyłem TV i jest :P Rozdzielczość 1024x768 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Ja stawiam stanowczo na gf4 msi 4200 64mb,gdyż jest juz sprawdzony ,a z gainward`em miałem malutkie problemy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 to wszysto zależy do czego ci ta grafika potrzebna jak chcesz grać to polecam GF4 ti4200 jak czcesz mieć dobry obrazek na monitorze i na TV bierz Radeona jak możesz to 8500 jest wydajniejszy od 9000 a i jeszcze jedno nie brać niczego wyprodukowanego przez powercolor(jakość wykonania poniże krytyki ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 poczekaj az wejdzie nv30 wtedy ceny Ti4x00 spadna i moze cos szybszego wezmiesz za te sama kasiore. BTW po co kupowac karte jak i tak za jakis czas bedzie za wolna 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 poczekaj az wejdzie nv30 wtedy ceny Ti4x00 spadna i moze cos szybszego wezmiesz za te sama kasiore. BTW po co kupowac karte jak i tak za jakis czas bedzie za wolna 8) BTW po co kupować komputer jak i tak za jakiś czas będzie za wolny :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 zamierzam zmienic mojego poczciwego GF2 MX i nie wiem co wybrac ? Biore po uwage : 1. radek 9000 pro 2.radek 8500 3. GF4 Ti4200 z gory dzieki za rade . Jakiego masz kompa?? Bo raczej nic Ci nie da GF4, jeżeli masz np. Celka 600. Wtedy warto postawić na jakość obrazu - Radka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 zamierzam zmienic mojego poczciwego GF2 MX i nie wiem co wybrac ? Biore po uwage : 1. radek 9000 pro 2.radek 8500 3. GF4 Ti4200 z gory dzieki za rade . ja bym brał Radeon'a 8500 (w wersji pełnej - nie LE !)za troche ponad 700 zł. Po pierwsze tani, po drugie wydajny, po trzecie zawiera wiele nowych technologii, które polepszają jakość obrazu. a r9000pro jest lepszy od r8500 ale TYLKO I WYŁĄCZNIE W NAJNIŻSZYCH ROZDIELCZOŚCIACH i to nieznacznie, a już od 800x600 wzwyz r8500 prowadzi ;]. sam szykuje się żeby zaopatrzyc się w tą kartę. A co do Ti4200 nie miałem z tą kartą bezposredniego kontaktu ale czytając porównania, jest na równi z r8500 a za to droższa o kilkadziesiąt złotych(lub więcej w zależności od producenta). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ja bym brał Radeon'a 8500 (w wersji pełnej - nie LE !)za troche ponad 700 zł. Po pierwsze tani, po drugie wydajny, po trzecie zawiera wiele nowych technologii, które polepszają jakość obrazu. a r9000pro jest lepszy od r8500 ale TYLKO I WYŁĄCZNIE W NAJNIŻSZYCH ROZDIELCZOŚCIACH i to nieznacznie, a już od 800x600 wzwyz r8500 prowadzi ;]. sam szykuje się żeby zaopatrzyc się w tą kartę. A co do Ti4200 nie miałem z tą kartą bezposredniego kontaktu ale czytając porównania, jest na równi z r8500 a za to droższa o kilkadziesiąt złotych(lub więcej w zależności od producenta). etam gadasz glupoty cyt:"jest na równi z r8500 a za to droższa o kilkadziesiąt złotych" po1 gf jest spoczko wydajniejszy od r po2 za 700 pln mozna miec fajnego winfasta albo msi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 ja bym na twoim miejscu troche poczekal az wejdzie nowa generacja kart graficznych wtedy ceny beda bardziej przystepne i na pewno znajdziesz cos odpowiedznio szybkiego i taniego dla siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 jak ti4200 to Albatron , Abit Siluro GF4 Ti4200 OTES , Asus delux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati he he zgubiles chyba jeszcze gf3 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati a co ma lubienie do wydajnosci/jakosci obrazu itp. jak cos jest szybsze to sie bierze szybsze albo z ladniejszym obrazem ale i tak tego nie zobaczysz no chyba ze bedziesz mial dwa kompy z grafika nv i ati , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 To zależy o jaką różnicę Ci chodzi? Wydajność w grach? Wydajność w kręceniu? Producent? Czas dostępu? Jeżeli idzie o kręcenie kart 64 mb, to kręcą się bardzo dobrze. Z pamięci na pewno wycisniesz spokojnie 620, a z rdzenia 315 na standardowym chłodzeniu. Wersja z pamięciami 128 mb, pewnie kręci się trochę słabiej, ale wciąż nieźle. Wydajnościowo póki co częściej dorównuje lub goni 64 mb, ale czasem ją wyprzedza. Pewnie niedługo sytuacje się odwrócą. Oczywiscie ja polecam gf 4 Jak ja kocham stwierdzenia typu "wyciagniesz spoko 315/620" :lol: a jak to stwierdziles Makonar ??? bo ja 3 sztuki tej karty miałem :) i wiem ile ona potrafi 2 sztuki szły 600 na pamieciach a jedna na pamieciach 610 a jesli chodzi o rdzen to jedna 295, druga 290 a trzecia 260 !!! to dopiero big lOl :) sciagalem z niej radiator i smarowalem arctic silverem rdzen i nic nie dalo :(. Mam w domu MSI 128MB i mam na niej 305/567 to absolutny szczyt bez artefaktow :) jedne MHZ wiecej na rdzeniu zwis przed koncem 3D Marka i tak samo z pamieciami zwiekszenie o 2Mhz to juz sporo artefaktow. Jesli chodzi o MSI to zauwazalna byla wlasnie tendencja ze rdzen na wersji 128Mb kreci sie lepiej niz na wersji 64. Rozni sie tez material przewodzacy na obu chipach. Na 128MB jest plaster zółty a na 64 biała pasta. Zerwalem u siebie plaster ale i tak wymiana na srebrna paste nie dala mi wiecej jak moze 3Mhz :) Proponuje obejrzec nowy test na sirius.pl bodaj 14 kart. Jak sie okazuje naprawde ciezko przekroczyc na rdzeniu 300Mhz. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati a co ma lubienie do wydajnosci/jakosci obrazu itp. jak cos jest szybsze to sie bierze szybsze albo z ladniejszym obrazem ale i tak tego nie zobaczysz no chyba ze bedziesz mial dwa kompy z grafika nv i ati , nie koniecznie trzeba miec 2 kompy ja zawsze miałem nv i a teraz za nic w swiece bym tego nie kupił ..ostatnim nv był mój gf4mx440 ta karta to porazka..jak zmieniłem na ati r 9000 która jest szybsza, i ma nieporównywalna jakosc obrazu to moge smiło powiedziec ze lubie ati za jej produktyu a nie za odwalanie fuszerki jak nv ..nv gf4ti4200 jasne ze bym chciał miec ze wzgledu na oc i wydajnos ale jak by miła jeszcze jakosc obrazu jak ati to innej kartu bym juz za ta kase nei widział ..wiec jeszcze raz jesli wydajnosc to gf jesli obraz to ati proste czyli gf4ti4200vs ati r 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati a co ma lubienie do wydajnosci/jakosci obrazu itp. jak cos jest szybsze to sie bierze szybsze albo z ladniejszym obrazem ale i tak tego nie zobaczysz no chyba ze bedziesz mial dwa kompy z grafika nv i ati , nie koniecznie trzeba miec 2 kompy ja zawsze miałem nv i a teraz za nic w swiece bym tego nie kupił ..ostatnim nv był mój gf4mx440 ta karta to porazka..jak zmieniłem na ati r 9000 która jest szybsza, i ma nieporównywalna jakosc obrazu to moge smiło powiedziec ze lubie ati za jej produktyu a nie za odwalanie fuszerki jak nv ..nv gf4ti4200 jasne ze bym chciał miec ze wzgledu na oc i wydajnos ale jak by miła jeszcze jakosc obrazu jak ati to innej kartu bym juz za ta kase nei widział ..wiec jeszcze raz jesli wydajnosc to gf jesli obraz to ati proste czyli gf4ti4200vs ati r 8500 gf4mx to nie ti4200 a dobrej firmy ti4200 tez ma dobry obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 nikt mnie nie przekona ze ati ma taki sam obraz jak dobrej firmy gf4ti4200 >>ati ma lepszy i to o wiele !!!! a ty o obrazie musisz sporo wiedziec jak mam riwe tnt2 m 64 behhebeh sorki nie mogłem sie powstrzymac wiem ze tylko tymczasowo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 najwydajniejszy jest gf4ti4200 potem ati r8500 no i r9000pro z wydajnoscia jak z cena tak sie plasuje wybierzesz co chesz ja bym wził radka lubei ati a co ma lubienie do wydajnosci/jakosci obrazu itp. jak cos jest szybsze to sie bierze szybsze albo z ladniejszym obrazem ale i tak tego nie zobaczysz no chyba ze bedziesz mial dwa kompy z grafika nv i ati , nie koniecznie trzeba miec 2 kompy ja zawsze miałem nv i a teraz za nic w swiece bym tego nie kupił ..ostatnim nv był mój gf4mx440 ta karta to porazka..jak zmieniłem na ati r 9000 która jest szybsza, i ma nieporównywalna jakosc obrazu to moge smiło powiedziec ze lubie ati za jej produktyu a nie za odwalanie fuszerki jak nv ..nv gf4ti4200 jasne ze bym chciał miec ze wzgledu na oc i wydajnos ale jak by miła jeszcze jakosc obrazu jak ati to innej kartu bym juz za ta kase nei widział ..wiec jeszcze raz jesli wydajnosc to gf jesli obraz to ati proste czyli gf4ti4200vs ati r 8500 gf4mx to nie ti4200 a dobrej firmy ti4200 tez ma dobry obraz Zeby to porownac z ATI to musial bys chyba kupic karte od ELSA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 nikt mnie nie przekona ze ati ma taki sam obraz jak dobrej firmy gf4ti4200 >>ati ma lepszy i to o wiele !!!! a ty o obrazie musisz sporo wiedziec jak mam riwe tnt2 m 64 behhebeh sorki nie mogłem sie powstrzymac wiem ze tylko tymczasowo ta mam rivke bo opchlem gainwarda gf3 , a tym radeonem chwalisz sie czy zalisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 widzialem obraz z ati , nieporuwnywalny z niczym innym (no moze z voodoo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...