cadavre Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Mam takie głupie pytanie: mam kości pamięci włożone w banki 0 i 1 (czyli do Duala) i mam pytanko - czy można jakoś przełączać tryb DualDDR z poziomu np. BIOSu (mam Epoxa 8RDA3I) czy trzeba zmienić kości na banki 0 i 2? CHodzi mi o to że chciałbym w danym momencie wyłączyć Duala. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Mam takie głupie pytanie: mam kości pamięci włożone w banki 0 i 1 (czyli do Duala) i mam pytanko - czy można jakoś przełączać tryb DualDDR z poziomu np. BIOSu (mam Epoxa 8RDA3I) czy trzeba zmienić kości na banki 0 i 2? CHodzi mi o to że chciałbym w danym momencie wyłączyć Duala. Pozdrawiam! 1336651[/snapback] kierunek: instrukcja obsługi (wyłączyć duala - hehe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 To mi to pokaż "w instrukcji"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 hmm zawsze myslałem ze udal jest jak sie włoży do 1 i 3 a jak do innych to juz nie ale .... któż to wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 To mi to pokaż "w instrukcji"... 1337137[/snapback] miłej lektury 8RDA3I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam Nie przypuszczam aby można było w jakiejkolwiek płycie głównej zmieniać opcję Dual channel na Enabled/Disabled. Prawdopodobnie nie ma nawet wogóle takiej możliwości. Niestety ale jedynym rozwiązaniem jest tylko przestawianie pamięci w inne sloty. Jeżeli jednak się mylę to przepraszam ale stawiam na 99,9% że tak jest. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cadavre Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 OK już mam. Ale Epox mógłby napisać jaśniej jak jest z Dualem... Zamieszcza tylko głupią tabelkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ale po co? ze tak sie glupio spytam.. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...