Skocz do zawartości
Avandrel

co myślicie o tej konfiguracji...

Rekomendowane odpowiedzi

...strasznie objechany temat, ale prosił bym was o wypowiedzenie sie na temat sprzętu, który zamierzam kupić(jak się uda sprzedać obecny-a są widoki)

płyta: abit kx7 333ddr

ram: 256ddr 333

proc: Athlon Xp 1900+/2000+ a może 2200+(bo ten jest chyba 0,13u)

-a propos jak się taktują te wyższe athlony?

dysk: Caviar 80gb 8mb cache

graf: narazie nie mam aż tyle kasy i z tym poczekam- zostanie winfast gf2pro 64ddr

dzwiek: Sb Audigy - no bo chyba to jedyny rozsądny wybór?

Dzięki za opinie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...strasznie objechany temat, ale prosił bym was o wypowiedzenie sie na temat sprzętu, który zamierzam kupić(jak się uda sprzedać obecny-a są widoki)

płyta: abit kx7 333ddr

ram: 256ddr 333

proc: Athlon Xp 1900+/2000+ a może 2200+(bo ten jest chyba 0,13u)

-a propos jak się taktują te wyższe athlony?

dysk: Caviar 80gb 8mb cache

graf: narazie nie mam aż tyle kasy i z tym poczekam- zostanie winfast gf2pro 64ddr

dzwiek: Sb Audigy - no bo chyba to jedyny rozsądny wybór?

Dzięki za opinie

Pozdrawiam

mobo zamieniłbym na abita kd7 lub epoxa 8k9a2

proc antek2000- 2200 nie ma większego sensu-a poza tym grzeje się jak cholera

hdd-miodzio-lepszego nie znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita to bym nie polecał - większość modeli po KT7 daje raczej kiepskie wyniki w kręceniu ( nie wiem już od czego to zależy ale u mnie na Abicie KT7A max to 1090 a u mojego kolegi na Asusie 1200 ). Polecełbym właśnie Asusa. A za te prawie 400 zeta które kosztuje Gf2 pro to możesz mieć o ok 30 % szybszego Radka 9000 :):).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abita to bym nie polecał - większość modeli po KT7 daje raczej kiepskie wyniki w kręceniu ( nie wiem już od czego to zależy ale u mnie na Abicie KT7A max to 1090 a u mojego kolegi na Asusie  1200 ). Polecełbym właśnie Asusa. A za te prawie 400 zeta które kosztuje Gf2 pro to możesz mieć o ok 30 % szybszego Radka 9000 :):).

Nie no padlem.Kiepkie wyniki w kreceniu :P

Sprzet poza SB Audigy bym bral wlasnie taki jak napisales.moze Fortisimo III ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja od siebie dodam, że przy dzisiejszych cenach, to zamiast brać 2200+ za 740zł kup 2000+ za 470zł, i dołóż zaoszczędzone pieniądze na 512 DDR 333 ram. To da Ci znacznie lepsze osiągi w grach, i komfort pracy niż porcesor na T-bred A, które i tak nie są najlepsze. Jak masz czas, to poczekaj na nowe Athlony, póki co, 2000+ możesz podkręcić na 2200+ i nie odczujesz różnicy.

Osobiście uważam, że SB Audigy, to nie jest najlepszy wybór. Jeżeli szukasz profesjonalnej karty graficznej, to na forum znajdzie się sporo osób, gotowych zaproponować lepsze rozwiązanie, a jeżeli nie szukasz takowej, tylko do standardowych multimediów, to po co przepłacać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL

chyba kolega nie wie co potrafi kd7 czy at7max2

Abit respect! Znowu powraca na fotel :)

a co do zestawu -

procesor - 1800+ powinien wystaczyc - raczej podkrecisz na ~2000+ a napewno zaoszczedzisz pieniadze.

plyta - no tutaj to musisz sam wybrac - ja bym sugerowal Kt333 MSI lub Abita. Asus za drogi niestety.

dzwiek - SB live 5.1 napewno nie wystarczy??

dysk i reszta - no to juz uznanie dowolne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo zamieniłbym na abita kd7 lub epoxa 8k9a2

proc antek2000- 2200 nie ma większego sensu-a poza tym grzeje się jak cholera

hdd-miodzio-lepszego nie znajdziesz

Zgadzam sie w pełni, płyty godne polecenia. Takiego procka nie ma sensu, po pierwsze: bardzo grzeje, po drugie lepiej kupic 1600+ czy 1700 + z dobrej seri i wykręcisz spokojnie na 2000+,lepiej jak już ktos napisal zainwestowac w większą ilosc Ramu. A co do dysku to śni mi się taki po nocach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dysku to Caviar tylko, nie jest droższy od BIV a dużo lepszy.

Jeżeli chodzi o dzwięk to jeszcze myślę nad Audigy2? (ufam w creativa, ale jak ktoś może coś polecić to był bym wdzięczny :) )

Muszę się rozejrzeć i porównać. Mało ramu... bo ram można zawsze dokupić !! a np. wymienić płytę na lepszą po zakupie jest już ciężko :)

a propos płyt to chyba raczej abit, albo asus (mam sentyment i dobre wspomnienia- ale nie wiem jak teraz stoi sytuacja)

Jeśli chodzi o grafe to ja mam właśnie gf2pro - :) tylko też nie mam kasy na wymianę wszystkiego naraz. ale w przyszłości zmienie chyba na gf4 albo radeona 9500pro... tylko że zanim zmienie to sytuacja w kartach pewnie będzie już zupełnie inna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Lepszosc" zalezy od uzytych do porownywania kryteriow.

Jezeli oceniamy glownie szybkosc - Caviar rzadzi.

Jezeli zalezy nam na ciszy - BIV kladzie wszystkie inne.

IMO roznica w szybkosci pomiedzy WD a BIV nie pokrywa dyskomfortu powodowanego przez warczenie dysku ale kazdy ocenia po swojemu.

A 512MB dalbym oczywiscie na wypadek WinXP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO roznica w szybkosci pomiedzy WD a BIV nie pokrywa dyskomfortu powodowanego przez warczenie dysku ale kazdy ocenia po swojemu.

ja mam caviara z 8mb cachem od pół roku i nie słyszałem go jeszcze ani razu-a wydajnosc zauwazalnie wieksza

Może nie przykładałeś go do ucha ? :)

Zmieniłem zamysł: płyta Gigabyte GA7-Va

i co dalej ?

Gigabyte GA-7VAX KT400 AGPx8 DDR400 450.00zł ? <- ta będzie chyba najlepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...