Skocz do zawartości
yaz

His 9600 Pr0 Vs Abit 9550 Xturbo Guru

Rekomendowane odpowiedzi

ktora z tych kart jest lepsza wedlog was

http://sklep.benchmark.pl/pelny_7158.html

http://sklep.benchmark.pl/pelny_15903.html

cenowo jak widac sa bardzo zblizone ale nie wiem ktora z tych kart w praktyce jest lepsza wiem ze abita mozna niezle podkrecic no ale his ma standardowo rdzen 400Mhz i pamiątki 600mhz pozmozcie wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wzial hisa.

ale podobno abit idzie nawet 500/6xx - czyli jak 9600Xt a tego już z hisa pewnie nie wyciągniesz

jeżeli chcesz mocno kręcić to podobno lepsza jest wersja uguru 9550 nie-XT

podobne osiągi za niższą (chyba 100 zł) cenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) ja ze swojego "zwyklego" guru wyciagnolem 533/722 co sie przelozylo na 4255 pkt w 3DM 2k3

2) cena guru XT na benchmark.pl jest zawyzona o 69 zylin na allegro nowego dostaniesz juz za 399

3) jutro na sirius.pl kolo 20 ukaze sie doglebny test ktory pokaze na co stac Abita Guru XT, bo poki co jego posiadacze nie przeprowadzili zandych testow, ktore udowaniaja jego przewage nad popularnym guru.

edit:

http://allegro.pl/show_item.php?item=44921272 tu masz guru XT za 399 :> kupowalem od tego goscia swoja karte, szybko sprawnie i fachowo !

Edytowane przez Raul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodzenie abit standardowe ma naprawde dobre. wymienilem jedynie paste na gpu na OCZ Silver 5+, vmod jest wbodowany w karte seryjnie :D tzn. w dolanczonym programie ocGuru ustawiasz sobie napiecia dla memek i gpu. btw. troszke nizej jest moj temat o Abicie Guru, poczytaj sobie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok a czy ty tego abita podkrecales na standardowym chlodzeniu i czy uzywlaes do tego vmoda?

1337122[/snapback]

tez mialem abita, poprostu Boska karta! (jesli chodzi o oc i wydajność)

podkręcona 530/700 na chłodzeniu orginalnym bez żadnych vmodów -karta jest specjalnie przygotowana do ekstremalnego kręcenia.

POLECAM!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem Hisa i sie fajnie kręci 530/700 na stand chłodzeniu, 555/720 na wodzie i radiatorach alu na pamięciach i 575/720 z peltierem. wyniki w podpisie

Edytowane przez Iwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można nawet więcej, ale nie miałem już czasu na połączenie peltiera i vmoda, bo kartę sprzedałem

ale myślę, że ok 595-600 miałby realną szansę przejść benchmarki

aha, te wyniki oc to oczywiście bez artów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zdjęcie na benchmark.pl to w ogóle chyba jakiejś innej karty jest. his ma czerwony laminat i wentyl z logo 'HIS', do tego pamięci bga 2.86ns, ale w sklepach internetowych zdjęcia nie muszą przedstawiać produktu...więc sądzę, że to to samo

Edytowane przez Iwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wogole po co jest nowy temat jesli jest juz jeden o abitach i tam mozna popytac sie o porownanie go do innej karty, wszyscy by na tym skorzystali, przeczytalbys jak sie kreci Abit guru i xturbo, potem his i sam bys wywnioskowal co lepsze. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi