AndyN Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 W chwili obecnej korzystam z dwóch dysków spiętych w Raid0 i podpiętych do kontrolera na płycie Asus A7N8X (Silicon Image 3112) Wkrótce zmienię platformę na MSI K8N Neo4 Platinum. Na nią chcę przepiąć macierz z moich dysków. Moje pytanie jest następujące. Na dyskach ma kilkadziesiąt GB mniej lub bardziej ważnych dla mnie danych. Czy po podpięciu dysków kontroler MSI "zobaczy" dane na nich znajdujące się? Czy też po podpięciu do nowej płyty wszystko przepadnie? Do którego kontrolera podpiąć tę macierz? Do kontrolera nVidia wbudowanego w chipset mobo czy do Silicon Image? Na co zwracać uwagę przy podpinaniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Sil3114 nie widzi stripe'ów z Sil3112(A). Sprawdziłem organoleptycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Sil3114 nie widzi stripe'ów z Sil3112(A). Sprawdziłem organoleptycznie. Fatalnie ... :? A ten wbudowany w nVidia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Fatalnie ... :? A ten wbudowany w nVidia? A ten wbudowany w nVidia też nie, niestety .... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...