stefan52 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Witam! Chciałbym się zabrać za zrobienie bloku wodnego w miedzi. Jako ze nie mam kasy na profesjonalną frezarkę chciałbym się dowiedzieć czym można w domowych warunkach wyfrezować coś w miedzi. Czy np. taka multiszlifierka http://allegro.pl/show_item.php?item=44845310 poradzi sobie z miedzią ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Minimalne obroty 15000 ... trochę dużo jak na miedź ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A co sie dzieje z miedzia przy wyzszych obrotach ? Robi sie plastyczna czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 mam bardzo podobna tej samej firmy. obroty od 8000 do 35000. miedz tnie jak maslo. miedz przy bardzo duzych obrotach tnie ise latwo ale bardzo szybko sie nagrzewa i pazy w lapy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Tak sie poprzygladalem blizej i ciezko ladnie zrobic cos w miedzi multiszlifierka. Najtansza frezarka kosztuje 1300 zl z ruchomym stolem i plynnym przesuwem. Wiertarka solowa cos kolo 240 zl tylko ciekawe czy dalo by sie zrobic jakos ten ruchomy stół. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykus Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 wiem ze ten temat jest oczym innym ale co myslicie o tym bloku na cpu http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46353297 ma ktos go juz kupiony ?? co z wydajnoscia ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 bedzie działac, ale cudów co do wydajnosci sie nie spodziewaj, chyba kilka osób z forum ma go na gpu, jezeli sie nie myle to KGB go ma na grafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 ja mam wiertarke stołową a ruchomu stół zrobiłem z 2 imadeł, i mam frezarke z płynym przesuwem tylko do plexy i podobnych(twardzoscią) materiałów bo jak zaatakowałem miedz to ciężko(ale to przez frezy lipne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Witam! Chciałbym się zabrać za zrobienie bloku wodnego w miedzi. Jako ze nie mam kasy na profesjonalną frezarkę chciałbym się dowiedzieć czym można w domowych warunkach wyfrezować coś w miedzi. Czy np. taka multiszlifierka 1337347[/snapback] dziekuje ci za doskonaly pomysl wlasnie taka kupuje :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 ja mam wiertarke stołową a ruchomu stół zrobiłem z 2 imadeł, i mam frezarke z płynym przesuwem tylko do plexy i podobnych(twardzoscią) materiałów bo jak zaatakowałem miedz to ciężko(ale to przez frezy lipne) 1355462[/snapback] to ciekawe co piszesz a moglbys podac blizej jak zrobiles to z tych dwoch imadel ? wykorzystales je cale czy tylko sam slimak i mocowanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...