Prog Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Chciałbym kupić sam bok do komputera. Nie chcę kupować całej nowej obudowy, ani bawić się w wycinanie otowru na szybę (nie mam do tego sprzętu). Chciałbym się zapytać, czy nie można nabyć gdzieś Okna, czy panelu do normalenej obudowy: [430mm x 388mm]. Coś w rodzaju: SilverStone SP06 -okno boczne do TJ-06 Silver Boczny panel do obudów Chenbro GamingBomb Tylko, że dla normalnej obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ale właśnie cała zabawa polega na tym żeby to samemu zrobić :D Potem przynajmniej będziesz miał satysfakcje że zrobiłes coś sam. Też nie mam dostępu do narzędzi ale od czego są dobrzy koledzy i słowo improwizacja :D Nie warto iść na łatwizne :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Czy to warte świeczki? Idż do ślusarza to ci wytnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 W tym rzecz, że nie chcę wycinać mojego starego boku. Ale wymyśliłem coś innego. Po prostu zrobię cały bok z szyby akrylowej, lub z pleksy. Jeszcze nie wiem, gdze to kupić, ale pomysł może być trafiony??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Mogłbym kupić coś takiego: Szyba universal B 500x400mm Mój bok ma 400mm x 388mm. Więc się zmieści. Ale czy to się łatwo tnie? Edytowane 20 Marca 2005 przez Prog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Na moje to bezie do d*** wygladalo, lepiej se zdejmij bok i tak zostaw, wyjdzie na to samo a temp. spadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mimo wszytsko IamWeasel myślę, że może się udać. Czy ktoś nie robił w ten sposób obudowy (chodzi mi o bok). A dokładniej o mocowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Sprubuj dać ogłoszenie na forum : Szukam osoby do wyciecia okna i zamontowania szybki.Moze sie ktoś zgłosi kto ma umiejetności ,sprzęt i chce zarobic , nic prostrzego wysyłasz bok budy gosciowi przelewasz mu kase na konto ustalasz sobie cene z gosciem a on ci wycina okno itp i wysyła z powrotem do ciebie :). Tylko chodzi o to zebym trafił na wiarygodnego moderatora :) zeby ci wycioł i wysłał :):) A ten bok cały z pleksy niejest taki zły , widzielm raz na real takei cos tylko ze gosc zrobił cały bok z pleksy i kupił sobie naklejke koloru czarnego i oblepił calego kompa oraz zrobił ładne ramki na pleksie (oblepiał zamiast malowania efekt podobny) I powiem ci ze tak z odległosci do 2 m niewidac bylo ze to jest oblepiane ani ze cały bok jest z pleksy tylkot ak jakby bylo wycinane okno POPROSTU ELEGANCO :) POZDRAWIAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) RYCHO - dzięki za pomysł, ale zostanę przy tym, że kupię sobie kawałek plexi, a tak dokładnie to chyba 50cm x 50cm x 2mm. Taki będzie jak w sam raz. A bok będzie wyglądał mnnijwięcej tak: Projekt obudowy Tak w ogóle to powoli z tego pomysłu robi się bardzo mały MOD komputera... Edytowane 20 Marca 2005 przez Prog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Te dziury to na wentylatory ??? Ja bym probonował Dać jeden nad grafike i kanał powietrzny zrobic od wentyla od procka łądnie i troszeczke grubsza plekse 4-5mm :) ale wiesz z 2mm tez zrobisz cos :) Zycze powodzenia daj fotki jak skończysz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Dzięki, na razie zaczynam i fotki powoli robię. Niedługo coś zamieszczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Czy po plexi można malować spray'em??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jak zmatowisz , oraz odpowiednia farba to powinno sie dac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 da sie na 100 mój kumpel malował tylko trzeba lekko zmatowić tak jak napisał Ci Sand Fajnie wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 To ma być jakaś emalia, czy może być zwykły lakier samochodowy. Próbowałem trochę, ale nie wiem, czy efekt będzie trwały??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 zawsze mozesz poprobowac na kawalku pleksy a jakby co to podklad jeszcze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Mod właściwie ukończony. Obudowa przed MOD'em Projekt: 1) Na początek wyciołem szablony napisów i loga - użyłem ostatecznie tylko loga, bo niełatwo szło z napisem. Szablony 2) Potem przyszło najtrudniejsze. Mianowice przycinanie plexy. Użyłem do tego ostrego noża i po kilkudziesięciu nacięciach udało mi się równo przyciąć plexę. Nie było łatwo. Tak dodam, bo się ludzie na forum pytają. Kupiłem ją w CASTORAMIE za 28 zł o wymiarach 100cm x 50cm X 2mm. Plexa Przymiarki 3) Następnie przyszło wycinanie otworów na śróbki i przymocowanie (próbne) do obudowy. Przymiarki 4) Logo i paski zrobiłem ostatecznie z samoprzylepnego papieru. Ponieważ po sprayu robuły się zacieki i trudno było je potem poprawić, aby nie zepsuć całej plexy. 5) Tak doszedłem do końca. Dodałem jeszcze: SUNBEAM ZIMNA KATODA NIEBIESKA PODWÓJNA END) Efekt końcowy: Obudowa po zmianach 1 Obudowa po zmianach 2 Jak na razie tyle zrobiłem. Proszę o uwagi i porady, żeby coś poprawić zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 kable az sie prosza o sensowne ułozenie :D btw.jakos tak dla mnie dziwnine to wyglada,ale coz to moja opinia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja jeszcze bym zrobił porządek z kablami. Ale tak ogółem to nawet może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 a mi sie tam podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Postaram się zrobić coś z tymi kablami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 jak dla mnie ladny slchudny modzik B) Dud Dżab. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 W niektórych sklepach komputerowych można kupić same boiki do obudów, np. http://www.znak.pl/, kategoria obudowy i Tracer z Boczną szybką, mam to szczęście, że jest akurat do mojej obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedny Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) ja bym potzrebował bocznąobudowę ale do budy CODEGEN X1 takie szitowie .. a tak przy okazji jakie obudowy polecacie z "potenciałem" tylko bez jaj żadne 4max owskie akryle za 400 zeta jeszcze jedno jak właczyć tą cholerną miniaturke bo coś mi nie wychodzi .. :(:(:( Edytowane 28 Marca 2005 przez biedny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Prog buda jest OK . Wyszedł ci ten mały modzik ale ja bym jescze cos zmienił :) Doprze by było zakryć te koszyki na dyski i cd-romy oraz zasłonic tak z 4-5 cm krawendzie boku .Uzyłbym do tego jakiejs naklejki (kupic cobie 1m x 1m w kolorze budy, koszty sa niewielkie i zaprojektowac sobie wzór okna i nalepić na plekse ) Ale to jak bedziesz miał chceci Ale ogulnie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Na razie to nakleiłem pasek o szerokości 2 cm. Myślę, że to wystarczy. Choć może te katody trochę widać. Co do Dysków to się jeszcze zastanawiam jak zrobić to zasłonięcie, ale wpadłem na ciekawy pomysł. Zobaczę, czy się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 no całkiem fajnie wyszlo..... mysl co dalej ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 W wolnej chwili, a na razie takiej brak zajmę się schowaniem kabli, które jakoś niechlujnie leżą na dnie obudowy. Mam w planach także zasłonięcie dysków. Zobaczymy jak mi wyjdzie. Zdjęcia już wkrótce... jak uda mi się ukończyć prace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Mi się podoba!!! Nieźle nieźle oby tak dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Hmm no ladnie... ale modem to bym tego nie nazwal tak do konca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...