Skocz do zawartości
Pietr

Drukarka Pod 2 Kompy Przez Hub'a Usb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedną drukarkę laserową ale za chwile zrobią się dwa kompy i bedzie problem. Drukarka jest pod USB. Jak sprytnie to rozwiązać, żeby nie tworzyć sieci w ten sposób, że jeden komp musi być włączony, żeby inny mógł wogóle drukować. Ja myslałem o opcji podłączenia pod drukarkę hub'a USB i po prostu pociągnięciu 2 kabli do 2 kompów. Rozwiązanie takie jest proste i bardzo tanie. Jednak cos czuje, że coś takiego nie wyjdzie. Albo nawet wyjdzie ale do momentu, gdy ktos sie zapomni i naraz da polecenie drukowania na 2 kompach. Generalnie pytanie jest takie, czy taka opcja (z rozgałęzieniem USB) będzie działać :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jedną drukarkę laserową ale za chwile zrobią się dwa kompy i bedzie problem. Drukarka jest pod USB. Jak sprytnie to rozwiązać, żeby nie tworzyć sieci w ten sposób, że jeden komp musi być włączony, żeby inny mógł wogóle drukować. Ja myslałem o opcji podłączenia pod drukarkę hub'a USB i po prostu pociągnięciu 2 kabli do 2 kompów. Rozwiązanie takie jest proste i bardzo tanie. Jednak cos czuje, że coś takiego nie wyjdzie. Albo nawet wyjdzie ale do momentu, gdy ktos sie zapomni i naraz da polecenie drukowania na 2 kompach. Generalnie pytanie jest takie, czy taka opcja (z rozgałęzieniem USB) będzie działać  :huh:

1338140[/snapback]

z rozgalęźnikiem USB napewno nie

musi byc switch USB a wcale nie jest tani

2x karta sieciowa=40 zl + kabel skrosowany i koncowki 10 zl =50 zl i po sprawie

i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi