Pietr Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mam jedną drukarkę laserową ale za chwile zrobią się dwa kompy i bedzie problem. Drukarka jest pod USB. Jak sprytnie to rozwiązać, żeby nie tworzyć sieci w ten sposób, że jeden komp musi być włączony, żeby inny mógł wogóle drukować. Ja myslałem o opcji podłączenia pod drukarkę hub'a USB i po prostu pociągnięciu 2 kabli do 2 kompów. Rozwiązanie takie jest proste i bardzo tanie. Jednak cos czuje, że coś takiego nie wyjdzie. Albo nawet wyjdzie ale do momentu, gdy ktos sie zapomni i naraz da polecenie drukowania na 2 kompach. Generalnie pytanie jest takie, czy taka opcja (z rozgałęzieniem USB) będzie działać :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan52 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mam jedną drukarkę laserową ale za chwile zrobią się dwa kompy i bedzie problem. Drukarka jest pod USB. Jak sprytnie to rozwiązać, żeby nie tworzyć sieci w ten sposób, że jeden komp musi być włączony, żeby inny mógł wogóle drukować. Ja myslałem o opcji podłączenia pod drukarkę hub'a USB i po prostu pociągnięciu 2 kabli do 2 kompów. Rozwiązanie takie jest proste i bardzo tanie. Jednak cos czuje, że coś takiego nie wyjdzie. Albo nawet wyjdzie ale do momentu, gdy ktos sie zapomni i naraz da polecenie drukowania na 2 kompach. Generalnie pytanie jest takie, czy taka opcja (z rozgałęzieniem USB) będzie działać :huh: 1338140[/snapback] z rozgalęźnikiem USB napewno nie musi byc switch USB a wcale nie jest tani 2x karta sieciowa=40 zl + kabel skrosowany i koncowki 10 zl =50 zl i po sprawie i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 możesz teżdać serwer druku ale to już kosztuje 200-400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...