Skocz do zawartości
Opson6667

Socket 754 - Co Pod Semprona. Dość Spory Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie, na ktorej z tych mobo wyciagne najwiecej z Semprona 2600+ ? I która z tych płyt uciągnie mi HTT przekraczające 300 mhz ? Podaje te które mnie interesują :

1. Abit KV8-PRO

2. Abit NF8

3. MSI K8N Neo platinium

No jak macie inne propozycje tak do 320 zł to jestem otwarty :P Nie trawie tylko Asusa. Testowalem DFI i bardzo mi sie podobala ale troszke za droga jest :wink:

Edytowane przez Opson6667

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie, na ktorej z tych mobo wyciagne najwiecej z Semprona 2600+ ? I która z tych płyt uciągnie mi HTT przekraczające 300 mhz ? Podaje te które mnie interesują :

1. Abit KV8-PRO

2. Abit NF8

3. MSI K8N Neo platinium

No jak macie inne propozycje tak do 320 zł to jestem otwarty :P Nie trawie tylko Asusa. Testowalem DFI i bardzo mi sie podobala ale troszke za droga jest  :wink:

1338245[/snapback]

Jak już masz 320 na mobo to dorzuć pare PLN do DFI bo to najlepsze mobo do OC pod S754 (939 zresztą też :D )

Rapra miał chyba tego pierwszego abita i nie dojechał do 300HTT ... miałem MSI (co prawda Neo2) i nie polecam ...

Aha DFI NF3 miałem i powiem że jest warta swoich piniendzy :lol:

I jest do wzięcia z allegro (pewnie za jakieś 350 da rade ...)

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opson ! Ty tutaj ! :blink: :D

Za 300 zł chyba nie kupisz nic sensownego

Moja mobo była za 300zł ale o HTT 300 mogę zapomnieć <_<

Ale te 2500Mhz lata athlonik

Oczywiście jest też wersja mojej płyty pod 754

Edytowane przez TANK26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na Allegro nie ma tego DFI Kup Teraz - a u nas w sklepie kosztuje 400 zl :( Więc dobrze by bylo dobrać coś z tego co podalem :P

Testujac na DFI uzyskalem HTT 360 wiec wiem ze jest dobra, ale kasa troszke ciśnie...... Więc tak myśle że HTT 300-320 by mi stykło( oczywiście niesynchronicznie ). Tylko ktora z tych pozwoli mi na to :cry:

Edytowane przez Opson6667

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, trochę ciężko Ci pomóc bo między DFI a pozostałymi płytami jest po prostu przepaść. To nie tak jak zwykle że dopłacasz stówę żeby mieć sprzęt minimalnie lepszy. Tutaj różnica w możliwościach sprzętu jest ogromna. Jeśli miałbym wybierać z tych trzech płyt to MSI, bo Abit od jakiegoś czasu dziwne rzeczy robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi