meoplus Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 WITAM WSZYSKICH [ po 20h szoku] Wczoraj stalo sie cos dla mnie niewiarygodnego... Przy odtwarzaniu płyty w moim DVD-RW (Samsung) płytki VERBATIMA, ta płytka explodowala albo cos w tym stylu, poprostu rozleciala sie na drobinki!!! :-| Nie wiem jak to możliwe?? wyciągnąłem DVD-RW i doslownie wysypywalem CD z niego... TEREAZ moje zaledwie 1- miesięczne DVD nie dziala!!! CO mam zrobic? Czyja to była wina wadliwej płytki CD czy odtwarzacza DVD? Czy jest szansa w tym przypadku naprawy w ramach gwarancji? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Prawdopodobnie to jakaś wada konstrukcujna płytki. Miałem podobny przypadek kilka lat temu z nosnikiem firmy BTC, zwykłe rozebranie i przeczyszczenie CD-ROMa pomogło, ale więcej już tych płytek nie używałem. Może uznają ci gwarancję, ale jak to się mówi nie posdziewaj się kokosów. Jak ci wystawią opinię, że sprzęt uległ awarii na skutek doboru złych nośników do napędu to będziesz musiał sam rozebrać i wyczyścić wszystko, w końcu nie będziesz miał nic do stracenia, skoro nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meoplus Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Najbardziej się obawiam tego że laser został uszkodzony ?? Czy istnieje duże prawdopodobieństwo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unre@l Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Też miałem taki problem , tylko że z cd-rom ( na gwarancji ) , ale jakoś nie wierzyłem że mi uznają gwarancję, więc szybka decyzja - zerwałem plomby - wysypałem resztki - przeczyściłem - i na szczęście zadziałał :) A co do lasera prawdopodobieństwo uszkodzenia jest , ale najpierw jakimś czystym pędzelkiem wyczyść napęd lasera (mechanizm który go przesuwa ) może jakaś część od płyty go blokuje. Edytowane 20 Marca 2005 przez unre@l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meoplus Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 NO bede probowal reklamowac na samym początku, puzniej rozkręcam i czyszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...