Skocz do zawartości
kokodin

Celeron Tualatin 1.1 Jak Go Podkręcać

Rekomendowane odpowiedzi

wiem że temat jest mocno nieświeży i był często poruszany na forum ale:

mój asus (tuv4x) jest stabilny tylko na xp (w 98 nie da sie "żyć" bez rytualnego uruchomienia bo monitor sie wyłącza i system ginie)

posiadam celerona 1.1 tua z niestabilnym napięciem (z niewiadomych przyczyn wacha sie od 1,472 do 1,489 częściej to drugie

płyta jak jóż pisałem to asus (nie wiem którym jestem właścicielem) z najnowszym z orginalnych biosów (nie ja wgrywałem)

do tego 256mb sdr pc 133 gf2mx 32mb agp 2x (w agp-pro 4x) sb 4.1 (z dodanym radiatorem bo sie grzał) no i 20 gb na szajssungu

prawdziwy problem pojawia sie przy overclocing-u nigdy nie podkręcałem nic na stałe ani nie grzebałem sie przy voltach (chociaż lubie sie grzebać w hardware)

ale prawdziwy problem to to że ta płyta ma tylko 3 prędkości dla procka 825/1100/1463 albo jakoś tak odpowiednio 75/100/133 i nic więcej w programach testujących pisze o procku że max rdzenia to 1200 ale takiego speeda nigdzie nima po ustawieniu natomiast największego możliwego speda komp jest jeszcze niestabilniejszy (chociaż win "działa" to giery wyskakują)

(na cleytonie nie było problemów aż do padnięcia wszystkich kondensatorów :D )

jako że tualatiny to nie nowość sądze że znacie sie na nich troszeczkę i prosze o rzeczową odpowiedż najlepiej dużo odpowiedzi :)

pozdrawiam wszystkich kturzy to przeczytają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dzięki że chciaż czytaliście dodam tylko że płyta nie startuje po ustawieniu wyższych częstotliwości (zawiesza sie tóż przed bootem) i jest ona wyposażona w chipset via apollo pro133T i bios awarda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...