Skocz do zawartości
franek21

Problem Z Neostradą

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich!!!!!!!!!!!!!!!!

Od dawna mam neostradę 1024kb\s i sam wyłącznie sam jej używam. Mam problem z nią a konkretnie taki:

Wchodzę na internet, robie na nim różne rzeczy (przeglądam strony , słucham radia internetowego, sciągam pliki ) i po jakim czasie (różnie ale główinie po 2 godz) użytkowania spada transfer coraz niżej i niżej aż w końcu wogóle nie działa internet. Nie wiem co zrobić by ten problem zlikwidować.

Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna mam neostradę 1024kb\s i sam wyłącznie sam jej używam. Mam problem z nią a konkretnie taki:

Wchodzę na internet, robie na nim różne rzeczy (przeglądam strony , słucham radia internetowego, sciągam pliki ) i po jakim czasie (różnie ale główinie po 2 godz) użytkowania spada transfer coraz niżej i niżej aż w końcu wogóle nie działa internet. Nie wiem co zrobić by ten problem zlikwidować.

Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D  :D  :D  :D  :D

1338535[/snapback]

Od wczoraj w nocy mam to samo! Włącz sobie we właściwościach połączenia, żeby winxp pokazywał ci stan połączenia w pasku zadań. Wejdź sobie na stan połączenia i zobacz, czy po stronie "odebrano" licznik błędów nie wskazuje przypadkiem innej wartości niż 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze spadaniem transferu tez kiedys mialem taki motyw. Tyle tylko ze gdy sie laczylem to mialem transfer nizszy niz 1kB/s (limitu nie przekroczylem). Wtedy prawdopodobnie zawiesil sie port na centrali i u ciebie moze byc to samo wiec zadzwon i powiedz zeby Ci zresetowali port.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Bo ja mam modem SAGEM 800 , i nie wiem czy posiadam taki program, może znasz link zkąd moża go pobrać (bo na płytce instalacyjnej nie ma tego programu).

Pozdrawiam

1339711[/snapback]

no jak masz sagema, to ten program się nie nada.

A może masz jakiegoś szpiega/i który/e wysyłają cały czas coś, aż w końcu zapychają łącze.

Uzywasz jakiegoś firewalla? antivira?

Polecam zone labs security suite, a można go ściągnąć z www.zonelabs.com. Dostepny jest bezpłatny trial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam Panda Antivirusa i firewalla takiego jaki jest w nim. Może zastosować innego (które są najskuteczniejsze ) ????????????????????

Pozdrawiam

1339766[/snapback]

panda powinnna wystarczyć. Chyba wina leży po stronie tp. Zadzwoń do nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D  :D  :D  :D  :D

1338535[/snapback]

W momencie pojawienia sie tego problemu zadzwon na infolinie 0800102102 i niech Ci spinguja Twoj aktualny IP,moze to awaria routera brzegowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez raz mialem syf z neo i Ci ciągle twierdzili ze mam wira <lol> Twardo stój przy swoim ze jestes milion % pewny ze nie masz. wtedy zaczynają coś robić co mają (robią zlecenie do cetrali o test łącza) itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

franek zrob tak

jak ci transfer spadnie kliknij "start-->uruchom-->pisz "cmd" potem enter-->w oknie pisz "netstat -a" pokaze ci wszystkie polaczenia aktywne i oczekujace jesli bedzie ich duzo to znaczy ze cos ci zapycha to lacze jesli nie to dzwon i wymusi reklamacjie na restart portu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

franek zrob tak

jak ci transfer spadnie kliknij "start-->uruchom-->pisz "cmd" potem enter-->w oknie pisz "netstat -a" pokaze ci wszystkie polaczenia aktywne i oczekujace jesli bedzie ich duzo to znaczy ze cos ci zapycha to lacze jesli nie to dzwon i wymusi reklamacjie na restart portu...

1360085[/snapback]

Witaj ryba acn!!!

Próbowałem i sytuacja prezentye się tak:

Jest za 20 takich przykładów:

Nazwa komputera:0 Odsłuchiwanie(nasłuchwanie)

następnie:

Oczekiwanie zamknięte

Nastąpiono

Nastąpiono...

i na końcu pisze Wysłano_syn

PZDR z góry za odp dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbowałeś z nowymi sterownikami od modemu ??

1367298[/snapback]

Witam

A są jakieś nowe ??? (jeżeli tak to moglibyście podać stronkę skąd można pobrać)

Ja stosuje te co mam na płytce neostrada plus Sagem F@st 800.

Z góry na odp dziękuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi