franek21 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam wszytkich!!!!!!!!!!!!!!!! Od dawna mam neostradę 1024kb\s i sam wyłącznie sam jej używam. Mam problem z nią a konkretnie taki: Wchodzę na internet, robie na nim różne rzeczy (przeglądam strony , słucham radia internetowego, sciągam pliki ) i po jakim czasie (różnie ale główinie po 2 godz) użytkowania spada transfer coraz niżej i niżej aż w końcu wogóle nie działa internet. Nie wiem co zrobić by ten problem zlikwidować. Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam wszytkich!!!!!!!!!!!!!!!! Od dawna mam neostradę 1024kb\s i sam wyłącznie sam jej używam. Mam problem z nią a konkretnie taki: Wchodzę na internet, robie na nim różne rzeczy (przeglądam strony , słucham radia internetowego, sciągam pliki ) i po jakim czasie (różnie ale główinie po 2 godz) użytkowania spada transfer coraz niżej i niżej aż w końcu wogóle nie działa internet. Nie wiem co zrobić by ten problem zlikwidować. Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D :D :D :D :D 1338535[/snapback] Od wczoraj w nocy mam to samo! Włącz sobie we właściwościach połączenia, żeby winxp pokazywał ci stan połączenia w pasku zadań. Wejdź sobie na stan połączenia i zobacz, czy po stronie "odebrano" licznik błędów nie wskazuje przypadkiem innej wartości niż 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witaj AK47!!! Sprawdzałem w połączeniach , i błędów cały czas 0, lecz ciągle nie dziła tak jak powinna i jest ciągle ten sam problem :mad: :mad: Pozdrawiam :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ze spadaniem transferu tez kiedys mialem taki motyw. Tyle tylko ze gdy sie laczylem to mialem transfer nizszy niz 1kB/s (limitu nie przekroczylem). Wtedy prawdopodobnie zawiesil sie port na centrali i u ciebie moze byc to samo wiec zadzwon i powiedz zeby Ci zresetowali port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Zapomniałem dodać że niedawno miałem formata i kilkakrotnie skanowałem system- nie ma żadnego wirusa. Kiedy chce wejść na stronę pojawia się napis : "Połączenie zostało zerwane przez zdalny serwer" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 franek21 >> a zajrzyj do "Speedtouch USB diagnostics" (masz w okienku tray'a na dole). Zobacz do zakładki ADSL i AAL5. Jeżeli w AAL5 masz błędy CRC to będzie poważny problem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Bo ja mam modem SAGEM 800 , i nie wiem czy posiadam taki program, może znasz link zkąd moża go pobrać (bo na płytce instalacyjnej nie ma tego programu). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Bo ja mam modem SAGEM 800 , i nie wiem czy posiadam taki program, może znasz link zkąd moża go pobrać (bo na płytce instalacyjnej nie ma tego programu). Pozdrawiam 1339711[/snapback] no jak masz sagema, to ten program się nie nada. A może masz jakiegoś szpiega/i który/e wysyłają cały czas coś, aż w końcu zapychają łącze. Uzywasz jakiegoś firewalla? antivira? Polecam zone labs security suite, a można go ściągnąć z www.zonelabs.com. Dostepny jest bezpłatny trial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Mam Panda Antivirusa i firewalla takiego jaki jest w nim. Może zastosować innego (które są najskuteczniejsze ) ???????????????????? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Mam Panda Antivirusa i firewalla takiego jaki jest w nim. Może zastosować innego (które są najskuteczniejsze ) ???????????????????? Pozdrawiam 1339766[/snapback] panda powinnna wystarczyć. Chyba wina leży po stronie tp. Zadzwoń do nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeste Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam wszytkich!!!!!!!!!!!!!!!! Od dawna mam neostradę 1024kb\s i sam wyłącznie sam jej używam. Mam problem z nią a konkretnie taki: Wchodzę na internet, robie na nim różne rzeczy (przeglądam strony , słucham radia internetowego, sciągam pliki ) i po jakim czasie (różnie ale główinie po 2 godz) użytkowania spada transfer coraz niżej i niżej aż w końcu wogóle nie działa internet. Nie wiem co zrobić by ten problem zlikwidować. Może coś poradzicie, za wszystko z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam :D :D :D :D :D 1338535[/snapback] W momencie pojawienia sie tego problemu zadzwon na infolinie 0800102102 i niech Ci spinguja Twoj aktualny IP,moze to awaria routera brzegowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam Dwoniłem do TP i powiedzieli żę jest jakiś szpieg i zapycha łącze, i żebym ściągnął sobie innego firewalla i antivira i przeskanował system. PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Heh tepsa zawsze mowi o szpiegach :D Kiedys robili cos na centrali i cale miasto u mnie mialo lagi. Zadzwonilem do nich no i oczywisxcie winny byl wirus :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam I dalej nie wiem co robić !!! :mur: Powiedzieli że mam wirusa i skanowałem jeszce kilka razy ???????Z góry za odp DZIĘKUJE :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ja tez raz mialem syf z neo i Ci ciągle twierdzili ze mam wira <lol> Twardo stój przy swoim ze jestes milion % pewny ze nie masz. wtedy zaczynają coś robić co mają (robią zlecenie do cetrali o test łącza) itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba_acn Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 franek zrob tak jak ci transfer spadnie kliknij "start-->uruchom-->pisz "cmd" potem enter-->w oknie pisz "netstat -a" pokaze ci wszystkie polaczenia aktywne i oczekujace jesli bedzie ich duzo to znaczy ze cos ci zapycha to lacze jesli nie to dzwon i wymusi reklamacjie na restart portu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 franek zrob tak jak ci transfer spadnie kliknij "start-->uruchom-->pisz "cmd" potem enter-->w oknie pisz "netstat -a" pokaze ci wszystkie polaczenia aktywne i oczekujace jesli bedzie ich duzo to znaczy ze cos ci zapycha to lacze jesli nie to dzwon i wymusi reklamacjie na restart portu... 1360085[/snapback] Witaj ryba acn!!! Próbowałem i sytuacja prezentye się tak: Jest za 20 takich przykładów: Nazwa komputera:0 Odsłuchiwanie(nasłuchwanie) następnie: Oczekiwanie zamknięte Nastąpiono Nastąpiono... i na końcu pisze Wysłano_syn PZDR z góry za odp dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a próbowałeś z nowymi sterownikami od modemu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 a próbowałeś z nowymi sterownikami od modemu ?? 1367298[/snapback] Witam A są jakieś nowe ??? (jeżeli tak to moglibyście podać stronkę skąd można pobrać) Ja stosuje te co mam na płytce neostrada plus Sagem F@st 800. Z góry na odp dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 polecam stronę neostrada.info tam są stery do neo najnowsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek21 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 polecam stronę neostrada.info tam są stery do neo najnowsze. 1368718[/snapback] Witam !!! Nic sięnie zmieniło chyba trzeba do nic zadzwonić i poprosić o restart portu, dobry pomysł ??? Za odp z góry dziękuje i pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...