wróbel Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) pamiętam że kiedyś na epoxie miałem możliwość odpalenia kompa poprzez kombinację jakiś klawiszy.Teraz mam mobo takie jak w podpsie i również przydała by mi sie taka możliwość (nie nie jestem aż taki nygus :D ale komp jest pod biurkiem-ciężko dostępny)Jeśli sie ktos orientuje czy jest taka mozliwosc i gdzie to ustawic z góry DZIĘKI! Edytowane 20 Marca 2005 przez wróbel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Generalnie szukaj tego w biosie w opcjach zasilania. Spróbuj najpierw alt+f1 i ctrl+f1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Towsik Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Tak jak napisał Waldek, pogrzeb w BIOS'ie w Power Management, ale niestety może ci to wogóle nie dzialać(mam ten sam problem). Mianowicie niektórzy producenci płyt, aby otzrymać znaczek jakości ochrony środowiska(czy jakoś tak), muszą spełnic wiele wymogów. Jednym z nich jest minmalny pobór mocy przy wyłączonym kompie. Jeżeli tak jest do klawiatury nie dochodzi prąd, a wtedy z HOT KEY'a nici:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Musisz jeszcze ustawić napięcie na +5VSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja bym zrobił efektownie, kupił taki pstryczek jak w autach do odpalenia podtlenku azotu, kabelkami przedłużył do kompa, i przełącznik połozył lub zamontował na biurku, klik i już:D:D:D <taka mała dygresja> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Moze sie nie znam, ale moim zdaniem najlepiej odpalic kompa klawiaturą za pomocą klawiatury... :-P Zgadzam sie z kolegami, poszukaj w biosie, ew. :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) O ile masz ta opcje dostepna na plycie, to po pierwsze musisz ustawic zworke na +5VSB oraz powinny byc gdzie w Biosie w poblizu opcji przycisku on/off -> opcje ustawienia wlaczania systemu poprzez klawiature, modem, itp. Wtedy ustawiasz klawiature na enabled oraz ustawiasz haslo jakie ma byc... w zaleznosci od plyty masz albo uruchamianie przy pomocy hasla, albo tylko za pomoca spacji... o ile sie nie myle u ciebie w biosie jest opcja wake on -> i bodaj ustawienie S3 dotyczy budzenia klawiatura... - zajrzyj do instrukcji bo to napewno tam jest;) Edytowane 28 Marca 2005 przez k_luke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D_e_V_i_L Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Hehe ja u siebie jak juz wlaczylem listwe to przytrzymuje przycisk POWER ( ten niedaleko print screena :P ) i mi sie wlacza :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nEwbiesz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 funkcja nazywa sie WOK - weake on keybard - sprawdz najpierw w instrukcji plyty glownej - jezeli jest to nie bedziesz musial zapewne przelaczac zadnych zworek tylko to bedzie kwestia ustawienia w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) funkcja nazywa sie WOK - weake on keybard - sprawdz najpierw w instrukcji plyty glownej - jezeli jest to nie bedziesz musial zapewne przelaczac zadnych zworek tylko to bedzie kwestia ustawienia w biosie 1354350[/snapback] Nie koniecznie... bo u mnie w plycie Asus P5GDC-V, najpierw trzeba zmienic zworke, by dochodzilo napiecie do klawiatury - a dopiero nastepnie ustawic w biosie ta opcje... Edytowane 28 Marca 2005 przez k_luke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Heh mam ta sama plyte i tez mi tego brakuje :( Na NF7 mialem w biosie mnostwo opcji do wyboru odpalenia kompa ana MSI nie ma :( Naciskalem sobie jakis przycisk na klawiaturce i ruszalo a teraz musze otwierac drzwiczki Chiefteca i wciskac buttona :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...